NOVOLETNO KRIŽARJENJE PO KARIBIH - 13 dni, 26.12.2019

Cena od: 3.290,00 EUR

NOVOLETNO KRIŽARJENJE PO KARIBIH

S POUDARKOM NA MALIH ANTILIH


h4>MIAMI-FLORIDA in POSTANKI na ARUBI, CURAÇAU, GRENADI, DOMINIKI, ST. THOMASU ter na TURK & CAICOSU

Ste željni sonca in poletnih temperatur v zimskih mesecih? Nič lepšega kot v NOVO LETO vstopiti nekje na toplem, v tropih. KARIBSKO morje je med ljubitelji križarjenj najbolj priljubljeno! Za vas smo pripravili to izjemno zanimivo križarjenje po Karibih, kjer boste v 14 dneh obiskali kar sedem držav oziroma državic. Potovanje bomo pričeli v enem najlepših in najbolj priljubljenih severnoameriških mest, v Miamiju. Tukaj se bo naše križarjenje pričelo in končalo. In potem krenemo na pot. Karibi so pozimi najlepši. Na poti se bo naša luksuzna ladja CROWN PRINCESS, ki velja za eno najsodobnejših in najlepših ladij na svetu, ustavila na najlepših otokih Malih Antilov. Križarjenje je priložnost da državice, ki jih sicer redkeje obiščemo, spoznamo na izletih, ki jih bomo organizirali z ladje. Izjemno potovanje za ljubitelje križarjenj! Dočakajte novo leto v posebni atmosferi in v tropskem vzdušju. Popoln užitek in odklop na KARIBIH…

1. DAN: 26.12.19: LJUBLJANA/MARIBOR - ZAGREB – MIAMI
Prevoz iz Ljubljane in Maribora na letališče v Zagrebu, od koder bomo poleteli preko enega od evropskih letališč proti Miamiju, kjer bomo pristali proti večeru po lokalnem času. Nastanitev v hotelu in nočitev.

2. DAN: 27.12.19: MIAMI – FORT LAUDERDALE - VKRCANJE NA LADJO
Po zajtrku prosto do prevoza v pristanišče v Fort Lauderdalu, kjer se bomo vkrcali na našo ladjo CROWN PRINCESS, ki bo popoldne izplula iz pristanišča.

3. in 4. DAN: 28. in 29.12.19: NA MORJU – ATLANTIKU IN KARIBIH
Dva dni bomo križarili po Atlantiku in Karibskem morju ter uživali v vsem udobju, ki nam ga bo nudila naša luksuzna ladja. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Zabava, sončenje in popolne počitnice!

5. DAN: 30.12.19: ARUBA
Zjutraj bomo pristali na Arubi in imeli ves dan za odkrivanje lepot tega prelepega karibskega otoka. Pripada nizozemski skupini otokov imenovanih ABC in poznanih tudi pod imenom nizozemski Karibi. Ležijo približno 1600 km zahodno od Malih Antilov in zgolj 29 km severno od obale Venezuele. Otok je dolg 32 in širok 10 km in glavno mesto je Oranjestad. Klima je karibska, vroča in suha in otok se ne nahaja na orkanskem področju. Znan je po prekrasnih belih, peščenih plažah in zaradi teh je pravi počitniški raj. Popoldne bo naša ladja izplula proti sosednjemu otoku, Curaçau.

6. DAN:31.12.19.: CURAÇAO
Zjutraj bomo pristali na drugem nizozemskem otočku: Curaçau in imeli časa vse do 14. ure, da se podamo na kak izlet ali zgolj odkrivamo glavno mesto Willemstad, kjer bo pristala naša ladja. Otok se danes uradno imenuje Dežela Curaçao in sestavljata jo dva otoka: glavni otok, ki ima površino 444 km² in približno 160.000 prebivalcev ter nenaseljeni otok Klein Curaçao. Prvotni prebivalci otoka so bili domačini iz etnične skupine Arawak. Prvi evropski mornarji, ki so zagledali otok so bili Španci, a ime so otoku dali Portugalci. Izjemen otok, dobrih 60 km severno od obal Venezuele. Popoldne vkrcanje na ladjo in izplutje v smeri vzhodnih Malih Antilov. Zvečer priprave na najdaljšo noč v letu in novoletna večerja ter zabava na ladji.

7. DAN: 1.1.20.: GRENADA
Okrog poldneva bomo prispeli do zanimive otoške države v Karibskem morju, ki je druga najmanjša neodvisna država na Zahodni polobli (takoj za Saint Kittsom in Nevisom). Leži v jugozahodnih Malih Antilih, severno od Trinidada in Tobaga in južno od Saint Vincent in Grenadina. Državico sestavlja glavni otok in še šest manjših otočkov. Ima površino 348 km² in približno 110.000 prebivalcev. Glavno mesto je St. George. Grenada je bila v preteklosti znana pod imenom Otok začimb. Ves popoldan bomo imeli za odkrivanje tega zanimivega otoka. Ob 19. uri bo ladja izplula v smeri Dominike.

8. DAN: 2.1.20: DOMINIKA
Zjutraj bo naša ladja priplula na otoško državico - Dominiko. Otok meri v dolžino 47 km in v širino 26 ter ima površino 750 km². Med vsemi karibskimi otoki je poznan po izjemnih naravnih lepotah, prelepi pokrajini in bogati flori in favni. Tukaj se nahaja drugi največji vroči naravni vrelec, »Boiling lake«. Je tudi najbolj gorata med vulkanskimi Malimi Antili in njen najvišji vrh meri 1447 m. Nacionalni park Morne Trois Pitons je pod zaščito UNESCA. Ves dan bomo imeli na razpolago za odkrivanje lepot tega otoka in popoldne bomo nadaljevali pot v smeri St. Thomasa.

9. DAN: 3.1.20.: CHARLOTTE AMALIE – ST. THOMAS
Zjutraj bo naša ladja priplula do otoka St. Thomas in se ob 7. uri zasidrala v pristanišču. Do 16. ure bomo imeli čas odkrivati ta zanimiv karibski otok. St. Thomas spada k Ameriškim Deviškim otokom in ima 80 km² ter 52.000 prebivalcev. Izbirali boste lahko med izletom po otoku, kopanjem ali sprehodih po dolgih peščenih plažah ... Popoldne izplutje v smeri Turk & Caicosa.

10. DAN: 4.1.20: GRAND TURK – TURK & CAICOS
Ob 13. uri bo ladja pristala na otoku Grand Turk in ostala zasidrana v pristanišču vse do 19. ure. Otoka Turks and Caicos sta britanski prekomorski teritorij, sestavljen iz dveh otokov, ki pripadata arhipelagu Lucayan v Karibskem morju, JV od Bahamskega otočja in severno od otoka Hispaniola. Otočje ima vsega 430 km² in malo manj kot 50.000 prebivalcev. Prvi evropski mornarji so otočje opazili šele leta 1512 in od tedaj so si jih lastile mnoge evropske države. Končno so pripadli Veliki Britaniji, ki jim je vladala z Bahamov, nato z Jamajke. Danes so avtonomni britanski prekomorski teritorij s svojo vlado. Spet bodo na izbiro izleti ali samostojno odkrivanje otoka.

11. DAN: 5.1.20.: NA KARIBIH
Še naš zadnji dan na morju. Križarili bomo po Karibskem morju in Atlantiku ter uživali v vsem udobju, ki nam ga bo nudila naša luksuzna ladja. Bivanje na ladji na osnovi polnih penzionov. Morda še zadnja ponovoletna zabava v začetku novega leta na morju, v tropih…

12. DAN: 6.1.20.: FORT LAUDERDALE - MIAMI, FLORIDA – EVROPA
Naša ladja bo zjutraj priplula v pristanišče v Miamiju. Dopoldan se bomo izkrcali in se podali na celodnevni ogled mesta Miami in Nacionalnega parka Everglades. Popeljali se bomo po središču starega dela Miami Beacha, ki se ponaša s prekrasno arhitekturo Art Deco. Ustavili se bomo tudi v središču mesta, ki je poznan pod imenom »Little Havana« in kjer živi kubanska manjšina. Popoldne se bomo z ladjo popeljali po najbolj znanem nacionalnem parku na Floridi: Everglades in opazovali zanimivo pokrajino ter favno in floro. Vrnitev v Miami, prevoz na letališče in polet proti Evropi.

13. DAN: 7.1.20.: ŠE LET DO ZAGREBA – LJUBLJANA/MARIBOR
Po pristanku v Zagrebu samo še prevoz do Ljubljane oziroma Maribora.

ODHOD: 26.12.2019

ROK ZA PRIJAVO: Ker je število kabin na ladji in sedežev na letalu omejeno, priporočamo, da se prijavite ČIM PREJ ali najkasneje do 1.10.2019 oziroma do zapolnitve prostih mest.

CENA: 3.290 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz iz Ljubljane in Maribora do letališča v Zagrebu in nazaj, letalsko karto na relaciji Zagreb-Miami in nazaj, vse letališke in TSC takse, ki na dan 15.7.19 znašajo 488 EUR, prevoze in oglede na Floridi po programu, eno nočitev z zajtrkom v hotelu 4**** v Miamiju v dvoposteljnih sobah (doplačilo za enoposteljno sobo znaša 160 EUR), celodnevni izlet po Miamiju in v NP Everglades, bivanje (deset nočitev) na ladji v dvoposteljni notranji kabini (doplačilo za zunanjo kabino je 390 EUR in za kabino z balkonom 750 EUR po osebi), vse ladijske in pristaniške takse, ki znašajo 332 €, storitve polnega penziona na ladji, vse prireditve na ladji, slovenskega spremljevalca, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

CENA NE VKLJUČUJE: ESTE za ZDA (22 USD), napitnin in izletov na ladji in ostalega, kar ni omenjeno pod cena vključuje.

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 25

Cena pri najmanj 20 prijavljenih potnikih je 3.390 EUR, cena pri najmanj 15 prijavljenih potnikih je 3.490 EUR in pri najmanj 10 plačanih potnikih 3.590 EUR.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.