NOVOLETNI MADRID - 4 DNI ODHOD ZAGOTOVLJEN !

Cena od: 599,00 EUR

Novoletni Madrid

 

DATUM: 31. december do 3. januar 2019    4 DNI ZAGOTOVLJEN ODHOD

 

PROGRAM

1. dan  BENETKE - MADRID  nočitev

Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču v Benetkah (ob doplačilu prevoz iz Slovenije) in polet proti Madridu. Po pristanku avtobusni panoramski ogled mesta, ki slovi kot najvišje ležeča evropska prestolnica na peščenih gričih ob vznožju Sierra de Guadarrama. Z avtobusom se bomo zapeljali po Paseo de la Castelana - najdaljši mestni aveniji, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real - Bernabeu; mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro... Po ogledu nastanitev v hotelu .Popoldne priprava na najdaljšo noč v letu in zvečer silvestrovanje na ulicah Madrida. Vsako leto se zbere velika množica ljudi in skupaj pričaka prvi dan v novem letu ter nazdravi s kozarcem penečega vina Cava.

2. dan MADRID zajtrk, nočitev

Ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem. Po želji in za doplačilo ogled Kraljeve palače, zgrajene v neo klasicističnem slogu z 2800 sobami. Nekdaj veličastno domovanje španske kraljeve družine je danes muzej in prostor kjer se odvijajo številni državni sprejemi. Popoldne predlagamo ogled muzeja Prado ob doplačilu, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. V neoklasicistični stavbi Juana de Villanueve je shranjenih več kot 7.000 slik. Med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Tizianovih, El Grecovih in Zurburanovih del. 

3. dan MADRID zajtrk, nočitev

Po poznem zajtrku bo dan namenjen raziskovanju mesta Madrida in sprehod mimo madridske operne hiše Teatro Real do srca Madrida, trga Puerta del Sol, kjer se nahaja sedež madridske regionalne vlade. Postanek na glavnem, največjem in najlepšem renesančnem trgu s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Nadaljevanje po aveniji Gran Via, ki jo krasijo mogočne stavbe iz časa secesije. Prijetno vzdušje je na tradicionalnem prazničnem sejmu na Plaza Espanya, kjer na dobro založenih stojnicah ponujajo izdelke iz lesa, srebra, keramike, stekla. Glavno zatočišče vseh Madridčanov je park Retiro, ki se razprostira na kar 1,4 kvadratnega kilometra, najdemo pa ga v samem središču mesta, nedaleč stran od železniške postaje Atocha. V parku najdemo jezero, kipe, Kristalno palačo, spomenike, na jezeru pred spomenikom kralju Alfonsu XII. Zvečer bomo po želji in ob doplačilu obiskali tipično predstavo flamenka in uživali v temperamentnem plesu.

4. dan  MADRID – (ESCORIAL)-BENETKE

Prosto za zadnje oglede in sprehode ali po želji in ob doplačilu poldnevni izlet do veličastnega El Escoriala, kraljevega samostana, palače in grobnice iz 16. stoletja, ki se ponaša s številnimi presežki. Ogromna zgradba je zgrajena v granitnem pogorju Sierra de Guadarrama. V samostanu so pokopani španski kralji. Popoldne avtobusni prevoz na letališče in polet proti Benetkam. Po želji prevoz v Slovenijo (doplačilo).

Cena : od 599 € na osebo

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz po programu, letališke in avtobusne pristojbine, avtobusni prevoz po programu, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, zuna-nje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: med 25 in 34 potniki 30 € po osebi.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 150 €, povratni prevoz do letališča 58 €

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI: predstava flamenka 40 €, muzej Prado 16 €, muzej Reine Sofije 10 €, Kraljeva palača 15 €, poldnevni izlet v El Escorial 49 €, morebitne vstopnine na poti.

POPUSTI: otroci 2-12 let v sobi z dvema odraslima osebama 10 %.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.