NEPOZNANA VALENCIJA - zagotovljen odhod 5.4.2019 - 457 €

Cena od: 457,00 EUR
NEPOZNANA VALENCIJA
 
 4dni
 
5.4.2019
 
cena: 457 EUR na osebo
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz z letalom na relaciji letališče Trst – Valencija – Trst, eno ročno prtljago; do 10 kg in do največ 55 x 40 x 23 cm,  eno majhno ročno prtljago; do največ 40 x 20 x 25 cm, letališke takse, transfer iz Slovenije do tržaškega letališča in nazaj, transfer letališče – hotel – letališče,3 prenočitve s samopostrežnim zajtrkom v hotelu 4* v Valenciji, namestitev v dvoposteljnih sobah, slovensko vodstvo z licenciranim vodnikom pri GZS, organizacija in ddv.
 
 

Obvezno doplačilo vodniku na poti 

  • prevoz s turističnim avtobusom Hop on Hop off po Valenciji, predvidoma 19,00 € (48 urna vozovnica)

Možna doplačila vodniku na poti 

  • vstopnina v Oceanografski muzej: cca. 20,00 – 30,00 €,
  • vstopnina v Biopark: cca 24,00 €,
  • vstopnina v katedralo: cca 4,00 €,
  • ostale vstopnine po želji.
 
PROGRAM: 
1. dan, petek: Odhod turističnega avtobusa po programu in vožnja čez Fernetiče na tržaško letališče Ronchi. Po opravljenih varnostnih kontrolah, predviden polet ob 21.35 uri proti Valenciji. Predviden pristanek na tamkajšnjem letališču ob 23.55 uri. Avtobusni transfer do hotela, namestitev in prenočevanje.

2. in 3. dan, sobota in nedelja: Po zajtrku ogled mestnih znamenitosti. Obiskali bomo El Mercato Central, mestno tržnico, eno najstarejših v Evropi. Spoznali bomo Barrio del Carmen, srednjeveško srce mesta ter mestno katedralo. Ena glavnih znamenitosti je tudi Ciudad de las Artes Y las Ciencias. Gre za kompleks kulture, znanosti, umetnosti in narave. Mesto umetnosti sestavljajo: Hemisferic, ocanografski muzej, futuristična sprehajališča,  Agora oziroma 3D dvorana,  muzej znanosti, operna palača, dvorana za koncertne, športne in druge prireditve…  Po želji obisk katerega od številnih muzejev. Področje okoli ‘mesta’, ki je polno bazenov in sprehajalnih poti, je postalo priljubljena točka sprehajalcev. Sprehodili se bomo tudi do plaže, kjer nas bo pričakalo čudovito zeleno-modro morje ter po bližnji marini. Tu poteka med drugim tudi ulična dirka Formule 1., prav gotovo ena najbolj atraktivnih na svetu. Izpustili ne bomo niti nakupovanja na znamenitem sprehajališču El Calle Cabellero. Sprehodili se bomo po strugi nekdanje reke Turia, ki je danes spremenjena v čudovit park. V večernih urah oživijo uličice in srednjeveški trgi, polni fontan in oranževcev. Številne restavracije in tapas bari ter ostali lokali dajejo mestu poseben utrip. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan, ponedeljek: Po zajtrku predlagamo ogled Bioparka, katerega od številnih muzejev ali celo ogled nogometnega stadiona Camp de Mestalla. Popoldan prevoz na letališče. Predviden polet proti Trstu ob 18.55 uri in predviden pristanek na letališču v Trstu ob 21.10 uri. Transfer v Slovenijo, prihod domov v poznih večernih urah.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.