VEČNI RIM in VATIKAN, 27.10.2017- zagotovljeno

Cena od: 219,00 EUR

ODHOD: petek, 27.10.2017

 Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna). Razprostira se na bregovih reke Tibere in na sedmih mestnih gričih od koder se razprostira pogled na morje umetniških stvaritev starih več tisoč let, Petrovo cerkev, papeško palačo ali Španske stopnice. Gre za preplet preteklosti in sedanjosti, tišine ter kaosa. Včasih se zdi, da je vse ušlo izpod nadzora, a hkrati je tako utečeno.

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: LJUBLJANA /  VRTOJBA - …

Odhod avtobusa v večernih urah iz Ljubljane ob 22,00 uri. Vožnja mimo Benetk proti RIMU.

2. dan: … - RIM – VATIKAN

V jutranjih urah se bomo pripeljali v Rim- 'večno mesto'. Najprej bo sledila vožnja v papeško državo Vatikan. Sprehod po trgu Svetega Petra ter ogled cerkve in Sikstinske kapele. Popoldan se bomo podali na Kapitolski grič in obiskali Panteon, trg Navona ter proti večeru posedeli na Španskih stopnicah ter vrgli novčič v vodnjak Trevi. Sledil bo zunanji ogled glavnih mestnih znamenitosti, ki dajejo pečat in slavo Rimu: Kapitol, Kolosej, Sv. Peter v verigah z znamenitim Michelangelovim Mojzesovim kipom, cerkev Marije Snežne, ter najlepše zgodnje krščanske bazilike v Rimu. Vožnja v hotelu, večerja in prenočitev.

3. dan: RIM

Po zajtrku bo sledilo nadaljevanje ogleda glavnih mestnih znamenitosti, ki dajejo pečat in slavo Rimu: Kapitol, Kolosej, Sv. Peter v verigah z znamenitim Michelangelovim Mojzesovim kipom, cerkev Marije Snežne, te najlepše zgodnje krščanske bazilike v Rimu. Povratek v hotel, večerja in prenočitev.

4. dan: RIM – ORVIETO – VRTOJBA / LJUBLJANA

Po zajtrku sledi vožnja proti domu. Ustavili se bomo še v mestu Orvieto. Znamenita pečina ali »rupe«; rob nekdanjega vulkana je v zgodovini privabljala Etruščane in Rimljane, danes pa na pečino obiskovalce privablja najlepša italijanska gotska cerkev, t.i. Duomo. Začetki gradnje segajo v leto 1263, največja odlika je njeno pročelje, ki se kiti z neprecenljivim bogastvom kipov in mozaikov, predstavljajo pa zgodbe iz stare in nove biblijske zaveze. Po ogledu se bomo sprehodili še do mestne hiše ter si ogledali del starega mestnega jedra. Prosto za samostojne oglede. Po krajšem ogledu mestnega centra bo sledila vožnja proti domu.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !*** *

Cena po osebi: 219,00 €   /min. 40udeležencev/     249,00 €    /min. 30 udeležencev/

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, ekološko takso v Rimu,  namestitev v hotelu turistične kategorije v sobah ½ na širšem območju Rima, 2x polpenzion, ogled Vatikanskih muzejev, turistično in lokalno takso v Rimu, zunanje oglede po programu, povratno vožnjo z vzpenjačo v Orvietu, turistično vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

DOPLAČILA PO ŽELJI – v agenciji: 60€ enoposteljna soba po predhodni najavi, RIZIKO ODPOVEDI. vodniku na poti: vstopnine in ostali muzeji po izbiri od 5-14€ po muzeju oziroma ogledu, lokalni prevoz po Rimu, turistično in lokalno takso v Rimu, dodatni obroki in storitve po osebnih naročilih, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOMBE: V programu sta določeni dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.