ČUDOVITA SARDINIJA- 7 dni: 26.4.2018

Cena od: 479,00 EUR

ODHOD: 26. april 2018   / 7 dni avtobus

PROGRAM:

1.  dan: Odhod avtobusa v poznih jutranjih urah. Vožnja v smeri Italije mimo Benetk, Padove in Bologne do pristanišča v Livornu. Vkrcanje na trajekt in plovba proti Sardiniji…

2. dan: …kamor bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja proti sloviti smaragdni obali. Costa Smeralda s svojimi peščenimi obalami in čudovitim morjem vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev. Obiskali bomo mestece Porto Cervo, ki je danes, zahvaljujoč milijonarju Aga Khanu, mondeno turistično letovišče. Pot bomo nadaljevali do kraja Palau, ki je živahno turistično središče in tudi glavno izhodišče za obisk otočja Maddalena, ki ga bomo lahko od daleč občudovali. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo, nato pa se bomo odpeljali na bližnji Capo d’Orso, ki je poznan po čudovitih reliefnih oblikah rdečega granita. Po želji vzpon do Capo’Orso – Medvedje skale, od koder je čudovit razgled na Palauo in otočje Maddalena. Sledi vožnja do kraja Santa Teresa Gallura in naprej do rta Capo Testa, kjer bomo občudovali granitne formacije čudovitih oblik, ki jih je tekom stoletij ustvarjala mati narava, od daleč pa se vidi tudi Korzika.  Sledi vožnja do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto Calangianus, ki ga obkrožajo gozdovi plutovca in je zato regionalno središče pridobivanja plute. Tu se nahaja več delavnic in tovarn za plute, ki se zaradi svojih značilnih lastnosti uporablja v različnih izdelkih, največ pa za izdelavo plutovinastih zamaškov za vino. Ogledali si bomo muzej plute, nato pa vožnjo nadaljevali v osrčje regije Gallura, v kraj Tempio Pausania, ki leži pod vznožjem gore Limbara. Nedaleč stran se nahaja ena najbolje ohranjenih megalitskih struktur na tem območju. Dediščina sardinske civilizacije Nuraghi so glavna vrsta starodavnih megalitskih zgradb na Sardiniji, razvitih v dobi Nurag, danes pa so simbol Sardinije in njene značilne kulture, kulture Nuragi. Ogledali si bomo Nuraghi Maiori, ki leži med nasadi plutovca. Sledi vožnja skozi Valle della Luna do še ene znamenite skalne formacije Roccia dell Elefante, nato pa naprej do mesta Castelsardo, ki je eno najlepših na otoku. Leži visoko nad morjem in je poznano po svojih živopisanih fasadah. Sprehodili se bomo do starega dela mesta in imeli nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, kavo ali kosilo. Nadaljevanje vožnje do obmorskega mesta Alghero. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo sprehodili skozi mesto, ki je po kratki vladavini rodbine Pisancev padlo v roke Aragoncem in do danes ostalo najbolj špansko mesto na otoku. Staro mestno središče stoji v utrjeni četrti, lokalno gospodarstvo pa sloni na turizmu in umetnostni obrti, predvsem izdelavi nakita in drugih izdelkov iz koral. Prosto za samostojne aktivnosti, lahko pa se odločimo za izlet z ladjico do čudovite Neptunove jame, ki leži na SZ delu rta Capo Caccia. V popoldanskih urah možnost pokušine tipičnih sardinskih vin. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan: Po zajtrku vožnja do mesteca Bosa, ki so ga ustanovili Feničani. Pod špansko vladavino je dobila status kraljevega mesta in ohranila tesno vez z Iberskim polotokom. Slovi po rokodelskih izdelkih zlatega nakita in čipk. Mestece je edinstveno na SZ obali Sardinije in je skozi stoletja obdržalo antični šarm ter sardinsko identiteto. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro, kjer se prepletajo srednjeveške ulice, kamnita stopnišča in terase starih meščanskih hiš pastelnih barv. Nekaj prostega časa, nato pa nadaljevanje vožnje do mesta Cabras, ki stoji na robu največjega sladkovodnega jezera in močvirja na Sardiniji. Tu se nahaja antično mesto Tharros, ki so ga ustanovili Feničani na kosu zemlje imenovanem Capo San Marco in je nudil varen pristan njihovim trgovskim ladjam. Vožnja do Oristana. Namestitev v hotelu in nekaj prostega časa. Večerja in nočitev hotelu.

6. dan: Po zajtrku vožnja v Nuoro, eno najpomembnejših središč Sardinije. Nuoro je na začetku 20. stoletja postal središče sardinskega kulturnega življenja. Mesto stoji na granitni planoti, zaradi odročne lokacije pa so se ohranili krajevna kultura, običaji in noše. Obiskali bomo muzej sardinskega življenja in ljudskih običajev, ki je bil ustanovljen v 60. letih prejšnjega stoletja z namenom prikazati tipično sardinsko vasico z dvorišči, uličicami in stopnišči. Po ogledu se bomo odpeljali v bližnjo vasico Orgosolo, ki jo zaradi njenega položaja pogosto primerjajo z orlovim gnezdom ali utrdbo. Vaščani so znani kot trdoživi pastirji, ponosni na svoj način življenja in običaje. Tu bomo imeli tipično sardinsko kosilo, nato pa sledi vožnja do Olbie, ki je eno glavnih pristanišč na otoku. Nekaj prostega časa za sprehod po mestu, nato pa vožnja v Golfo Aranci, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Slovo od Sardinije in plovba do Livorna.

7. dan: Zjutraj bomo pristali v Livornu, sledi vožnja preko Italije do doma. Prihod domov v popoldanskih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo določen na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za oglede. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

CENA po osebi:  479 €   /min. 40 oseb/     CENA po osebi:  524 €   /min. 30 oseb/     

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev. 

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

CENA VKLJUČUJE: 4 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, plovba s trajektom na Sardinijo- palubni potniki, vstopnino v muzej plute, vstopnino za ogled nuraga Majori, vstopnino v muzej sardinskega življenja in ljudskih običajev, kosilo, avtobusni prevoz s tur. avtobusom, vodenje in organizacijo ter ddv.

MOŽNA DOPLAČILA v agenciji: enoposteljna notranja kabina 139€, vstop v antično mesto Tharros 5€, dvoposteljna notranja kabina 70€, triposteljna notranja 46€, štiriposteljna notranja kabina 35€, enoposteljna soba 109€, riziko odpovedi, prijavnina na poti vodniku:  sprehod do Medvedje skale, približno 2 €, vožnja z ladjico in vstopnina v Neptunovo jamo, približno 25 €, degustacija vin, približno 12 €, ostale vstopnine ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje. 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.