APULIJA - dežela na jugu Italije - 6 DNI: 29.04. - 04.05.2019 - ZAGOTOVLJENO

Cena od: 385,00 EUR
ODHOD: 29.04. - 04.05.2019

Predviden program:

1. dan: Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru PETROL/VRTOJBA (cca. 07,00 ura). Vožnja v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk in Bologne. Vozili se bomo po italijanski pokrajini Marche in se ustavili v mestu LORETO, ki je eno največjih italijanskih romarskih svetišč. Sprehodili se bomo po trgu Matere božje, ki ga krasi lepa fontana in videli baziliko, ki pod kupolo hrani hiško device Marije iz Nazareta. Nadaljevanje vožnje proti jugu Italije. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Apulije. Njena pokrajina je nepokvarjena in njene vasi zelo stare. Nadaljevali bomo do gradu Castel del Monte. To je mogočna skrivnostna osmerokotna trdnjava, ki jo je v 13. stol. zgradil Friderik II.; velja za eno najbolj mističnih stavb, saj so znanstveniki več stoletij skušali razvozlati njen namen in matematično natančnost. Od tu se bomo odpeljali v Bari, ki je glavno mesto Apulije. V slikovitem starem mestnem jedru stoji bazilika sv. Nikolaja. V njej naj bi shranili truplo svetnika Nikolaja, zavetnika Rusije ter mornarjev in otrok. V popoldanskih urah se bomo odpeljali do hotela, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled skrajnega juga Italije, imenovanega Salento. Najprej si bomo ogledali mesto Lecce, ki ga pogosto imenujejo baročne Firence italijanskega juga, saj ga odlikuje bogata baročna arhitektura. Videli bomo baziliko Santa Croce, vladno palačo Governo ter številne bogate meščanske palače. Po ogledu bomo nadaljevali do slikovitega ribiškega mesta Gallipoli.  Staro mestno jedro, postavljeno na otoku, je obdano s trdnjavami in obzidjem, ki je mesto varovalo pred napadalci z morja.  Po postanku se bomo odpeljali do mesta Ostuni, ki velja za enega najlepših v Apuliji. Med sprehodom po mestu si bomo ogledali središče z nenavadno arhitekturo snežno belih hiš, z barvito kupolo cerkve sv. Marije Magdalene in z vrsto drobnih zanimivosti, ki naredijo to mesto privlačno. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Polignano a Mare, kjer se bomo sprehodili po čudovitem starem mestnem jedru. Sledi vožnja v deželo Bazilikata, kjer si bomo ogledali Matero, ki je nenavadno in slikovito mesto, katero krasijo sassi; jamska bivališča, izkopana v živo skalo v globelih okrog mesta. Voden ogled sassov in nato sledi vožnja v pokrajino, kjer bomo srečevali stavbe imenovane trulli. To so okrogle, pritlične stavbe, narejena iz kamna in brez malte. Pobeljena so z apnim, njihove stožčaste strehe pa se končujejo s simboli. Vsekakor so te stavbe simbol Apulije. Središče tega stavbarstva je v mestu Alberobello, kjer bomo naredili daljši postanek za sprehod po ulicah, ki jih obdajajo slikoviti trulli. Sledi možnost pokušine apulijskih vin. Vrnitev v hotel, večerja, prenočitev.

5. dan: Po zajtrku si bomo ogledali romantično obmorsko mesto Trani, ki ima slikovito staro jedro in zanimivo katedralo. Po zunanjih ogledih sledi slovo od juga Italije in vožnja proti domu. Vmesni postanki.

6. dan: Nočna vožnja proti severu in domu. Prihod je predviden v jutranjih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !*** *

 

CENA:  385 €       /min. 40 udeležencev/         425 €       /min. 30 udeležencev/

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje ogled po programu, štiri polpenzione v hotelu turistične kategorije *** v dvoposteljni sobi, turistično vodenje z licenco GZS, pripravo in organizacijo potovanja ter DDV.

 

DOPLAČILA : (ob rezervaciji) enoposteljna soba 80€ po predhodni najavi, vstopnina v grad Monte 10€, vinska pokušina 19€, prijavnina, zavarovanje rizika odpovedi, obvezno doplačilo za lokalno predpisano turistično mestno pristojbino v kraju samem 4,50 € na osebo, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

 

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 45 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.