ROMANTIČNE VASICE CINQUE TERRE 2 dni - 1.6.2019

Cena od: 165,00 EUR

ODHOD:  1. JUNIJ  2019

 

1.dan: Ljubljana - VRTOJBA/Petrol servis – LUCCA – PISA           večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah (Vrtojba – cca 05:00 uri). Pot nas bo vodila preko Padske nižine, mimo Ferrare, Bologne do Lucce, enega najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najlepša med njimi je San Michele in Foro, ki slovi po najbolj zapletenem pročelju v Italiji. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino, bazilika San Frediano pa slovi po izrednih mozaikih. Nadaljevanje vožnje v Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Po ogledu namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: LIGURSKA OBALA – CINQUE TERRE –VRTOJBA       zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali na obalo, se vkrcali na ladjo in se odpravili na poldnevni izlet, kjer bomo videli romantične vasice Cinque Terre. Začeli bomo v mestu La Spezia. Preko Golfa dei poeti, zaliva pesnikov, in mimo vasice Porto Venere, ki sicer še ne sodi v ‘pet dežel’, bomo zapluli do slavnih vasic. Odprl se nam bo pogled na naselja, nanizana pod visoke pečine; Riomaggiore, Manarola, Corniglia in Vernazza, kjer se bomo izkrcali.

Vernazzo krasi splet ozkih ulic in arkad. Bila je najbogatejša vasica, saj se je primarno ukvarjala s pomorstvom. Nadaljevanje vožnje z vlakom mimo vasi Corniglia, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem. Njena osnovna dejavnost je bilo kmetijstvo. Izstopili bomo v Manaroli, imenovani ‘biser v kroni’; stisnjena za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi je vredna svojega imena. Nadaljevanje do vasi Riomaggiore, ki bo naša zadnja obiskana vasica. Ustanovljena je bila že v 8.stol., ko so se tukaj ustalili grški begunci na begu pred bizantinsko oblastjo. Postala je ribiška vasica, ki se je širila navzgor v strm breg.

Po krajšem postanku se bomo z vlakom odpeljali nazaj v La Spezio, nato pa krenili proti domu. Prihod je predviden v nočnih urah.

*** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru stavke italijanskih železničarjev. Oktobra 2011 je vasice zajelo neurje..***

CENA po osebi:      165 € /min. 40 oseb/              185 € /min. 30 oseb/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po program, turistične vstopne takse za Piso, Lucco in La Spezio, 1x polpenzion v hotelu turistične kategorije*** v dvoposteljni sobi, vožnjo z ladjo v mestece Vernazza, vožnjo z vlakom na relaciji Vernazza – La Spezia z vmesnimi postanki, turistično vodenje, organizacijo izleta in ddv.

DOPLAČILA: prijavnina, turistična taksa v hotelu cca 2 € na osebo (plačilo na licu mesta)

PO ŽELJI: enoposteljna soba 30€, riziko odpovedi (ob rezervaciji), vodniku na poti: vstopnina v krstilnico v Pisi; približno 5,00 €; vstopnini v krstilnico in pokopališče; približno 7,00 €; (opomba: predhodna rezervacija za ogled stolpa ni možna)

Popust: otrok na dodatnem ležišču skupaj z dvema odrsalima  -5%.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.