NOVOLETNA SICILIJA 30.12.2018 - LET IZ LJUBLJANE 🎄🎄🎄

Cena od: 759,00 EUR

Praznični obraz Sicilije odhod 30.12.2018 - LET IZ LJUBLJANE

Preživite novo leto drugače. Preživite 4 posebne dni in spoznajte Sicilijo na drugačen način, skozi drugačno pot.

 

Program potovanja

1. dan: LJUBLJANA–PALERMO–JONSKA OBALA / večerja
Zbirališče potnikov v jutranjih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in poseben let do Palerma. Po pristanku ogled prestolnice otoka. Palermo je mesto, ki je bilo vedno izpostavljeno različnim vplivom in kjer so svoj pečat pustili številni osvajalci. Danes nas skozi bogato zgodovino popeljejo številne mestne znamenitosti in Frančiškanske katakombe, Nova vrata, normansko palačo s palatinsko kapelo, stolnico, trg Quatro canti, trg sramu in gledališče Massimo Vittorio Emanuele II. Nekaj prostega časa in vožnja do vzhodnega dela otoka. Po prihodu nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: JONSKA OBALA-ETNA-TAORMINA/ zajtrk, malica (doplačilo), silvestrska večerja
Po zajtrku v primeru ugodnih vremenskih razmer izlet do ognjenika Etna, ki se dviguje na višini 3.340 m in je najvišji delujoči evropski vulkan ter najjužnejše italijansko smučišče. Vzpon do zgornjega platoja Sapienza in sprehod po obronku manjšega ognjenika, od koder se ob lepem vremenu odpira lep razgled na okoliško pokrajino. V popoldanskem času postanek v turistični kmetiji, kjer se boste sprehodili po nasadih pomarančevcev in uživali ob malici s pristnimi lokalnimi kulinaričnimi specialitetami. Seveda boste lahko okusili pravo spremuto (sok iz sveže stisnjenih pomaranč) in lokalno vino (doplačilo). V popoldanskem času si boste ogledali Taormino, mestece, ki je nastalo ob gori Tauro, od koder se odpira lep razgled na Etno in slovi kot kraj s prijetno klimo, bujno vegetacijo in zanimivo zgodovino. Sprehodili se boste do zgornjega dela mesta, kamor boste vstopili skozi vrata Porta Messina, kjer se začenja osrednja taorminska ulica Corso Umberto, ki se zaključi pri porti Catania. Vrnitev v hotel in priprave na najdaljšo noč v letu, ki jo boste prebili ob silvestrski večerji z zabavo v hotelu. Srečno 2019! Prenočevanje.

3. dan: JONSKA OBALA–SIRACUSE – CATANIA–AGRIGENTO/ zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste peljali do Siracuz, imenovane tudi Arhimedovo mesto, svoj čas najpomembnejšega mesta v Sredozemlju, danes pa pomembnega komercialnega in industrijskega središča. Siracuze vam bodo razkrile svoje skrivnosti in legende. Sprehodili se boste po mestnih ulicah in si ogledali Apolonov tempelj, Arhimedov trg, cerkev sv. Lucije in Arethuzin vodnjak ter odkrili skrivnosti Dionizovega ušesa v znanem arheološkem parku. Popoldne pa sprehod po baročni lepotici Sicilije – Cataniji. Živahno univerzitetno mesto se razteza pod Etno, in je pomembno trgovsko in prometno središče z bogato zgodovino, ki je pa povezana z Etno in njeno muhasto naravo. Vožnja do zahodnega dela otoka natančneje do mesta Agrigento. Nastanitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan: AGRIGENTO–PALERMO/ zajtrk
Po zajtrku ogled doline templjev, največje znamenitosti Agrigenta, antičnega mesta Akragas, ki je bilo kot grška kolonija Rodii iz Gele ustanovljeno leta 58 pr. n. št. Po lepo urejeni sprehajalni poti si boste ogledali skupno pet dorskih templjev. Med katerimi slovi predvsem tempelj posvečen boginji sprave – Concordiji, kateri je najbolje ohranjen antični tempelj na svetu. Vožnja čez celinski del otoka do Palerma.V kolikor bo čas dopuščal še ogled malega srednjeveškega mesteca Monreale, ki skriva veličastno katedralo, katero krasi skoraj 8500 m2 pozlačenih mozaikov in je ena najlepših zapuščin normanskega vladanja otoku.Še zadnji pozdrav Siciliji. V pozno popoldanskih urah polet s posebnim letalom nazaj na letališče Jožeta Pučnika, kamor boste prispeli predvidoma v večernih urah.

CENA NA OSEBO: pri udeležbi najmanj 45 oseb - 759 EUR  / pri udeležbi najmanj 35 oseb - 809 EUR

 
V ceno je vključeno:
 • letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana–Palermo– Ljubljana
 • varnostno-letališke pristojbine in dodatek za gorivo
 • avtobusni prevozi na Siciliji
 • 2 polpenziona (večerja, zajtrk) in eno nočitev z zajtrkom (31. 12.) po programu v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • silvestrsko večerjo z zabavo – pijača vključena (vino, voda, penina ob polnoči)
 • najem sistema audioguide
 • DDV
 • vodene in organizacijo potovanja
Obvezna doplačila
Ob prijavi: pri udeležbi manj kot 45 oseb 50,00 EUR/osebo

   

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 100,00 EUR/osebo, sicilijanska malica na kmečkem turizmu 20,00 EUR/osebo

   

Na kraju samem: (vodniku na poti: vstopnine pribl. 45 EUR
Odkrita beseda
 • točna ura je vezana na čarterski letalski prevoz in bo znana naknadno. Glede na ure letov se vrstni red ogledov lahko spremeni, vsebinsko pa program ostane nespremenjen
 • vzpon na Etno je odvisen od snežnih in vremenskih razmer na ognjeniku in možnosti dostopa za avtobuse do platoja Sapienza, vzpon na vrh je mogoč le do sestopne postaje pokrite sedežnice (pozimi zaradi snežnih razmer posebni avtobusi do vrha ne vozijo

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.