BENEŠKI KARNEVAL 2. marec 2019

Cena od: 38,00 EUR

ZAKRITI OBRAZI ZA ČAROBNIMI BARVAMI BENEŠKIH MASK VABIJO, DA SKUPAJ ODKRIJEMO KATERO OD NJIHOVIH SKRIVNOSTI.

* v ceno vključena vožnja z ladjico in pustni krof *

SLAVNI BENEŠKI KARNEVAL

ODHOD: sobota 2. marec 2019

Predviden program:

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Petrol Vrtojba ob cca 09:00 uri. Sledi vožnja po avtocesti z vmesnim postankom proti Benetkam.

Prihod v Punto Sabbioni, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli v Benetke, kjer se bo odvijalo pustno rajanje.
Beneški karneval je nedvomno privlačna prireditev, ki ima sicer drugačno vlogo kot nekoč, a ohranja nekdanje vzdušje; s starimi pustnimi običaji ga vsaj na zunaj veže tradicija.
Simbola Benetk sta luna in sonce, zato našemljeni Benečani hodijo v parih. Prav tako morajo poznati cel protokol, kako se premikati in obnašati. Najbolj običajna beneška maska, je maska z očali in s kljunom, ki predstavlja zdravnika. V času kuge so namreč zdravniki nosili prav take maske, da so jih ljudje takoj prepoznali. Glavna dogajanja so se odvijala na prostem, na glavnih beneških ulicah in trgih, maske so se sprehajale preko mostov in se vozile z gondolami ter neizmerno uživale. Vabljeni, da skupaj doživimo pisan utrip beneških ulic, ki v času beneškega pustnega karnevale zaživijo v vsem svojem sijaju.
V popoldanskih urah bomo zapustili rajanje in se, tako kot tudi ob prihodu na karnavel, z ladjo odpeljali nazaj do avtobusa, ki nas bo čakal na Punta Sabioni. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


*** Dokončni razpored ogledov bo vodnik določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov, vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa!  Opozarjamo vas, da je v času karnevala v Benetkah izjemna gneča in vas naprošamo za razumevanje !  **

 CENA po osebi:  38 €   /min. 45 oseb/     47 €   /min. 35 oseb/     

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 45 udeležencev. 

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

 CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine, ekološko takso za vstop na območje Beneške lagune, ladijsko vožnjo v Benetke, pustni krof, pripravo in organizacijo izleta, vodenje, prijavnino, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

 DOPLAČILA PO ŽELJI: vstopnine , storitve po osebnih naročilih, riziko odpovedi, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Želimo vam veliko novih doživetij !

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.