OTOK CAPRI, POMPEJI in OBALA AMALFI, 28. – 31.3.2019 -ZAGOTOVLJENO in ZADNJA MESTA

Cena od: 400,00 EUR

Odhod: 28. – 31.3.2019

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: Zgodnji jutranji odhod iz Brd in vožnja mimo Doberdoba ter nato dalje proti Benetkam, Bologni, mimo Rima do Neaplja. Krajši postanek v Neaplju. Vožnja do hotela na Amalfski obali. Namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo podali na ogled slikovite skalne obale Amalfitane. Panoramska cesta se vije med mesteci in ribiškimi naselji, nad smaragdnim morjem in med v skale vpetimi nasadi pomaranč, limon in vinske trte. Zaradi izredne lepote je obala uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Obalo bomo začeli spoznavati na območju mesta Positano, katerega bomo videli s panoramske ceste, nadaljevali bomo do mesteca Amalfi, ki je mešanica različnih kultur iz različnih obdobij in je eno najbolj obiskanih krajev na obali. Ponaša se z mogočno katedralo in bogatim pomorskim muzejem. Postanek za samostojne oglede in uživanje na obmorski promenadi. Nato se bomo z ladjo lahko zapeljali na krajšo panoramsko vožnjo, s pogledi na mesteca, ki so zasidrana pod strmimi stenami. Z ogledi bomo nadaljevali v vasi Ravello, kjer si bomo lahko ogledali čudovito vilo Cimbrone, kjer se bohotijo dišeči cvetoči vrtovi, okrašeni s kipi. Vila leži na terasah nad morjem, od tu se opirajo neverjetni pogledi vzdolž obale. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku se bomo zapeljali v mestno pristanišče se vkrcali na ladjo ter odpluli na slikoviti otok Capri. To je otok cvetja, čudovitih plaž, razgibane obale in kristalno čistega morja. Poznan je po svojih naravnih lepotah, urejeni okolici, zgodovinskih najdiščih in z njimi povezanimi zgodbami. To je kraj, kjer še vedno sije močno sonce, kjer rastejo pomarančevci, limonovci in mandarinovci, vinska trta, mirta, rožmarin in druge aromatične začimbe ter oljke. Preden se bomo podali na raziskovanje otoka, se bomo okrepčali še s kosilom v domači gostilni. Otok si bomo ogledali med vožnjo z lokalnim avtobusom, videli mesta Marino Grande, Capri in Anacapri, se sprehodili po ozkih uličicah, opazovali nasade, parke in vrtove ter vmes lahko naredili postanek za ogled znamenite vile San Michele, ki se nahaja 327 m nad morjem in je ostanek nekdanje antične vile, ki jo je obnovil švedski zdravnik. Objema jo edinstven vrt s sredozemskim rastjem, drevoredi, s kolonadami belih stebrov, povezanih s pergolo. In med njimi je visoko nad morjem bela odprta loggia, kjer je Axel Munthe med zavitimi stebri postavil nemega stražarja, egipčansko sfingo iz rdečkastega kamna, ki gleda čez morje, na otoke in ladje pod seboj. Na otoku bomo imeli čas tudi za pokušino limoncella -  limoninega likerja. V popoldanskih urah bomo zapustili otok, odpluli nazaj na celino in se odpeljali do hotela. Večerja in prenočevanje.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v smeri ognjenika Vezuv, ki je uradno dejaven, čeprav v kratkem ne pričakujejo izbruha. Je eden od štirih dejavnih ognjenikov v Italiji; ob zadnjem izbruhu leta 1944 je umrlo 49 ljudi. Najmočneje je izbruhnil 24. avgusta leta 79. Takrat sta bila uničeni mesti Pompeji in Herkulanum. Ustavili se bomo v arheološkem najdišču Pompeji, ki so pravi arheološki čudež. Leta 79 našega štetja se je iz vulkana Vezuv dvignil oblak plinov, pepela in kamenja, ki je zatem zasul celo mesto in širšo okolico. Ostanki antičnega mesta tako še danes pripovedujejo o tem, kakšno je bilo življenje v rimskem imperiju, v kakšnih hišah so prebivali predstavniki različnih stanov, kako so se preživljali in kaj so počeli v času, ki jim je ostal za zabavo. Skozi muzej na prostem se bomo sprehodili v spremstvu lokalnega vodnika. Preden se bomo odpravili proti domu, si bomo privoščili še kosilo. Sledil povratek proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v zgodnjih jutranjih urah prihodnjega dne.

                                        *** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa ***

CENA:    400 €     /min. 40 udeležencev/               430 €     /min. 30 udeležencev/

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu s parkirninami in mestnimi taksami, lokalna avtobusa po amalfski obali (program drugega dne), 3 polpenzione v hotelu 3* (hotel Rivage, Sorrento ali podobno) – namestitev v dvoposteljnih sobah, TWC, povratno vozovnico za ladijski prevoz na Capri, lokalne prevoze po Capriju, oglede Pompejev z lokalnim vodičem, vstopnino v arheološko najdišče, slovensko vodnika, organizacijo, prijavnino in DDV.

DOPLAČILA PO ŽELJI IN POPUSTI: kosilo na Capriju in v Pompejih –cca35€, enoposteljna soba 90 € (število enoposteljnih sob je omejeno), popust za 3 osebo v dvoposteljni sobi na dodatnem ležišču  15 €, zavarovanje rizika odpovedi 15 € (možna sklenitev samo ob prijavi- ime, priimek, datum rojstva, naslov vsakega potnika), zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris 6 € na osebo (skupinsko – najmanj 9 oseb)  ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OBVEZNO DOPLAČILO: turistična pristojbina (se plača na licu mesta)

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.