Romantična Toskana, 14.12.2019 iz Vrtojbe

Cena od: 119,00 EUR

TERMIN: 14.12.2019

TRAJANJE: 2 dni

MOŽEN VSTOP: BS Petrol, Vrtojba

1. DAN: SLOVENIJA - FIRENCE - MONTECATINI TERME          večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do toskanske prestolnice - Firenc. Srednjeveški in renesančni biser v adventnem času dobi praznično podobo, v kateri palače zasijejo v vsej svoji lepoti. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. Prosti čas za obisk božičnega sejma, kjer so na voljo slaščice, okraski in obrtni izdelki iz različnih evropskih držav. Po ogledih vožnja v bližnji zdraviliški kraj Montecatini terme, nastanitev v hotelu in večerja

2. DAN: MONTECATINI TERME - LUCA - PISA – SLOVENIJA          zajtrk

Po zajtrku vožnja v mesto Lucca. Ogled prikupnega srednjeveškega mestnega središča: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, trg na mestu nekdanjega rimskega amfiteatra in mestno obzidje. Nadaljevanje poti v Piso, svetovno znano mestece ob reki Arno. Njen simbol je 56 m visok poševni stolp, ki je zvonik bližnje katedrale. Ogled Trga čudes s katedralo, zvonikom in krstilnico. V poznih popoldanskih urah vrnitev v Slovenijo, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena po osebi od: 119€

Cena vključuje : avtobusni prevoz, polpenzion v hotelu 3* v Montecatini termah, oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na posameznem avtobusu:

  • med 35 in 44 potniki 20 €
  • med 25 in 34 potniki 40 €

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

  • enoposteljna soba 24 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

  • vstopnine v stolnico (zvonik in kupola) 8 €
  • krstilnico 4 €
  • Ostali muzeji in galerije od 3 € do 15 €

Cene vstopnin so informativne.

POPUSTI:

  • otroci 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 10%.

ZARADI PREHODA DRŽAVNE MEJE POTREBUJETE VELJAVEN OSEBNI DOKUMENT!

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 25 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijeten dan !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.