VLAK ČEZ 100 DOLIN in JEZERO MAGGIORE, 25.5.2019 - zag.

Cena od: 165,00 EUR
Cena po osebi od:

165,00 EUR  pri udeležbi najmanj 40 oseb

185,00 EUR  pri udeležbi najmanj 30 oseb

Možna doplačila:

 • ENOPOSTELJNA SOBA 25,00 EUR
 • VZPENJAČA LOCARNO 7,00 EUR

Železnica čez Sto dolin (Ferrovia delle Centovalli) je 52 km dolga ozkotirna proga od Locarna v Švici do Domodossole v Italiji. Za svoje ime se lahko zahvali skoraj stotim dolinam, ki jih prečka. Med vožnjo z vlakom bomo srečevali bujno vegetacijo, prečkali globoke čeri in slapove, videli griče z vinogradi in sanjave vasice. Vrhunca potovanja sta prečkanje viadukta Isorno pri Intragni in odsek ob čereh med Intragno in Rejem.

Predviden program

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah, ko se bomo odpeljali proti Milanu. Kulturnih in zgodovinskih znamenitosti je v tej prestolnici toliko, da je skorajda nemogoče zajeti vse. Močan pečat Milanu daje ulica Galleria Vittorio Emanuele II, ki je prekrita z obokanim stropom iz stekla in jekla ter s stekleno kupolo v središču. V Milanu ne smemo izpustiti operne hiše Scala, ki se kosa z največjimi svetovnimi opernimi hišami. Lahko se bomo sprehodili skozi muzej, ki hrani številne inštrumente, portrete in dokumente vezane na številne glasbene mojstre, ki so v preteklosti ustvarjali v tej instituciji. Nato se bomo sprehodili do mogočne in znamenite katedrale, imenovane Il Duomo di Milano. Gradili so jo od 14. do 19. stol., dejansko pa obnavljanje te stvaritve, ki je ena največjih evropskih cerkva, zahteva nova in nova zahtevna dela, ki jim ni videti konca. Nato se bomo odpeljali do jezera Maggiore , kjer si bomo ogledali svetišče sv. Katarine (Santuario di Santa Caterina del Sasso), ki stoji pod strmo jezersko pečino. Po legendi naj bi ga ustanovil lokalni bankir, njegova ladja se je med plovbo po jezeru potopila. V stiski se je priprosil sv. Katarini in zato naj bi ga naplavilo pod pečino. Do svetišča se bomo spustili po panoramskem stopnišču od koder se odpirajo pogledi na jezero in Alpe. Sledi vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili v Domodossolo, kjer bomo prestopili na vlak in se odpeljali po trasi železniške proge Centovalli (Sto dolin). Celotna trasa je dolga 52 km, pelje preko 83 viaduktov in gre skozi 31 galerij. Peljali se bomo mimo mesteca Re, ki je približno na polovici celotne proge in kjer stoji znana romarska cerkev. Naš cilj bo na območju mest Locarno in Ascona, ki ležita na skrajnem severu jezera Maggiore. Skupno jima je blago podnebje, ki omogoča, da tu uspevajo palme in krasijo objezerska sprehajališča. Sprehodili se bomo po mestnem jedru Locarna in srečevali arhitekturo, ki je značilna za italijanska mesteca; palače nad ozkimi uličicami, ki se stekajo v trg z mestno hišo in cerkvijo. Prosto ali možnost vzpona do Marijinega svetišča Madonna del Sasso. Razgledi na jezero in okoliške mogočne gore so veličastni. V zgodnjih popoldanskih urah sledi vožnja proti domu. Prihod je predviden v nočnih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • ogled svetišča sv. Katarine,
 • vožnjo z vlakom Centovalli (Sto dolin), na relaciji Domodossola – Locarno,
 • en polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

Obvezno doplačilo vodniku na poti

 • lokalna turistična taksa: 2,00 € / osebo
Opombe k potovanju
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj 4 (štirih) oseb.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Vzpenjačo do Madonne del Sasso poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.