ROMANJE V RIM in VATIKAN, z ogledom Vatikanskih muzejev: 22. - 25.10.2020

Cena od: 329,00 EUR

ROMANJE V

RIM in VATIKAN,

z ogledom Vatikanskih muzejev

Ena od treh civilizacij, katere dediči smo, se je začela na sedmih gričih ob Tiberi. Z gričev se je mogočnost kulture mesta širila tudi do nas. Rim - edinstven in večen. Od slavnih centurij prastare Apije do molitev prvih kristjanov, ki so za Kristusa dajali tudi svoja življenja v Koloseju. In pred več kot 1700 leti postane središče krščanstva, katerega slavo opevajo cerkve, samostani,  palače, fontane, spomeniki.

Te priče stoletij govorijo še danes in vabijo, …

 

Termin:        22. - 25.10.2020                                 4 dni – brez nočnih voženj!

Program romanja:

1. dan: Slovenija Rim           večerja

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenih krajev z Goriškega. Vožnja v Italijo ter naprej mimo Benetk, Bologne in Firenc v italijansko prestolnico RIM. Po prihodu najprej obiščemo stara podzemna pokopališča - katakombe, kjer so našli pribežališče prvi kristjani. Po maši se zapeljemo do bazilike sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani portreti vseh dosedanjih papežev. Vožnja v hotel, večerja in nočitev. 

2. dan:  Rim         zajtrk, večerja

Zajtrk. Dan pričnemo na enem najbolj romantičnih rimskih trgov - Španskem trgu, na katerem se bohotijo znamenite španske stopnice. Sprehod nadaljujemo do trga Trevi, kjer kraljuje svetovno znana istoimenska fontana, in naprej do najbolje ohranjene zgradbe antičnega Rima, Pantheona, ter trga Navona, ki slovi po svoji fontani posvečeni štirim rekam sveta in cerkvi sv. Neže. Maša.

Popoldan naše odkrivanje Rima nadaljujemo na Beneškem trgu ter z obujanju spominov na antični Rim, čas, ko je bilo mesto prestolnica tega dela sveta, in njegovim najpomembnejšim spomenikom: Kapitol, Forumi, Kolosej,

Zvečer povratek v hotel, večerja in prenočevaje.

3. dan:  Vatikan           zajtrk, večerja

Po zajtrku vožnja v VATIKAN. Maša. Na mogočnem trgu z Bernninijevimi arkadami, obeliskom, apostolskimi palačami, … nas najbolj očara bazilika sv. Petra s svetnikovim grobom ter mnogimi znanimi umetninami, tukaj je pokopan tudi papež, sv. Janez Pavel II. Obiščemo še vatikanske grobnice, kdor želi pa si lahko privošči pogled na Rim iz kupole cerkve sv. Petra, ki pričara lepoto in veličino večnega mesta še iz ptičje perspektive (doplačilo). Popoldne obisk Vatikanskih muzejev, kjer je na ogled kar 20.000 eksponatov: slike, skulpture, zemljevidi in druge umetnine. Med najpomembnejše spada Sikstinska kapela in Raffaelove sobane. Muzej letno obišče do 6 milijonov ljudi. Po ogledih se sprehodimo še do Angelskega gradu. Za konec dneva se ustavimo pri "svetih stopnicah" in v baziliki sv. Janeza v Lateranu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Rim – Slovenija              zajtrk

Po zajtrku ogled bazilike Marije Velike (Snežne), kjer je v 9. stol. papež Hadrijan II. potrdil slovansko bogoslužje in verjetno je prav tu sv. Metod sprejel mašniško posvečenje. Poleg jaslic tam častijo prastaro podobo matere Božje, za katero pravijo, da jo je naslikal sv. Luka. Po maši se sprehodimo do bližnje cerkve sv. Petra v verigah, kjer se srečamo še z velikim Michellangelom in njegovo mojstrovino Mojzesom. Obisk Rima bomo zaključili v atelju duhovne umetnosti Centro Aletti, ki ga že petnajst let vodi naš sonarodnjak p. Marko Ivan Rupnik. Pri svojem ustvarjanju v umetnosti išče stike med vzhodom in zahodom in tako tradicijo zahodnoevropske in bizantinske mozaične umetnosti prenaša v sodobno formo. Skupaj s sodelavci tega centra je izdelal številne mozaike po vsej Evropi, pa tudi v Siriji in ZDA. Njegova posebno odmevna dela so mozaiki v Fatimi, Lurdu in San Giovanni Rotondu. Sledi povratek proti domu. Mimo Bologne in Benetk, se v kraje odhoda vrnemo v nočnih urah.

*** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa ***

CENA:

309 € + 20 € vstopnine = 329 € /min. 45 udeležencev/

oziroma   

349 € + 20 € vstopnine = 369 € /min. 35 udeležencev/

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, avtobusna dovolilnica za center Rima, 3 polpenzioni v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC), vstopnina v katakombe in Vatikanske muzeje, vsi zunanji ogledi po programu, duhovno in strokovno vodstvo, organizacija in izvedba romanja, nezgodno zavarovanje in DDV.

Možna doplačila: zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini Coris: 6 € - skupinski, najmanj 9 oseb (za osebe starejše nad 75 let 9 €), vstopnina vzpon na kupolo bazilike sv. Petra (cca. 8 EUR), enoposteljna soba 75 EUR.

Riziko odpovedi  13 €/na osebo, vam nudimo v kolikor bi zaradi bolezni, smrti v družini ali višje sile potovanje morali odpovedati. Če je potovanje zavarovano, vam vrnemo vplačani znesek, obdržimo le plačilo zavarovanja in administrativne stroške. Če se odločite zanj, mora biti vplačano hkrati z akontacijo.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.