SPREHOD OB GARDSKEM JEZERU, 20.06.2020

Cena od: 45,00 EUR

TERMIN:                sobota, 20.06.2020

sobota, 29.8.2020 

Odhodi avtobusa:              

AJDOVŠČINA        parkirišče pred trgovino Hofer in BS MOL                    06:00

NOVA GORICA    pred zavarovalnico Triglav                                               06:30

ŠEMPETER            AP Šempeter - pri Eurospinu (smer Italija)                    06:40

PROGRAM IZLETA:

Odhod avtobusa po krajih in časovnicah navedenih na programu.  Vožnja po Padski nižini mimo Benetk, Padove ter Verone do GARDSKEGA JEZERA. Kraje ob Gardskem jezeru bomo začeli spoznavati ob južni obali, na polotoku SIRMIONE. Polotok so odkrili in poselili že Rimljani – no, izkoristili so termalno vodi in uredili terme, ki so atraktivne še danes. Po ogledu, bo nekaj časa prosto za raziskovanje ozkih uličic s številnimi trgovinami s spominki, restavracijami in bari.

Nato se bomo ponovno zbrali na avtobusu in zapeljali do PESCHIERE DI GARDA, ki je znana med drugim tudi po beneškem vojaškem obzidju, ki je zapisan na seznamu svetovne kulturne dediščine pri UNESCU. Z vožnjo bomo nadaljevali ob vzhodni obali jezera do mesteca LASIZE, ki je starodavno pristaniško mestece, katerega glavna znamenitost je grad iz 10. stoletja z zelo dobro ohranjenim obzidjem. Vožnja v slikovito mestece BARDOLINO. Mestece je priljubljeno letovišče, svetovno znano po oljčnem olju ter istoimenskem vinu, ki ga pridobivajo iz grozdja iz okoliškega hribovja. Za konec obiskali še MUZEJ OLJČNEGA OLJA. Imeli bomo predstavitev in degustacijo, možnost bo tudi nakupa. Prijetno utrujeni se bomo po ogledih vračali proti domu, kamor bo prihod v večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !*** *

CENA NA OSEBO:

45 €    /minimalno 45 udeležencev/                      55 €    /minimalno 35 udeležencev/

V ceno je vključeno: avtobusni prevoz po programu, cestnine, parkirnine in takse, ogledi po programu z vstopnino in bogato  degustacijo v muzeju oljčnega olja, turistično  vodstvo, organizacija izleta, nezgodno zavarovanje in DDV. 

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.