VICENZA - Sejem za ljubitelje ročnih del, 21.3.2020

Cena od: 49,00 EUR

Sejem za ljubitelje ročnih del

 

Datumi: 21. 3. 2019

Sejem v Vicenzi predstavlja in reklamira ročna dela. Če ste ljubitelj šivanja, kvačkanja, pletenja, klekljanja, vezenja in celo slaščičarstva bo obisk sejma pravo doživetje in tudi paša za oči.

Predviden program

Odhod v zgodnjih urah. Peljali se bomo do Vicenze. Postanek za ogled sejma Abilmente, kjer se predstavljajo različna ročna dela, njihovi poznavalci pa prikazujejo nove tehnike, novosti in trende ročnih del. Prosto za samostojne oglede. Organizatorji prirejajo tudi delavnice in predstavitve. Postanke na sejmišču do predvidoma 17.00 ure.

Tiste, ki boste ogled sejma končali predčasno, vabimo, da se ob 15.00 uri odpravimo še v mestno jedro Vicenze, kjer si bomo ogledali mojstrske arhitekturne dosežke Andrea Palladia. Mesto je nekakšna razstava njegovih stavbarskih del. Na trgu Piazza dei Signori stoji Basilica, s katero je slavni arhitekt zaslovel. Njene čudovite kolonade podpirajo prejšnjo palačo sodišča. Nad ulico Corso Andrea Palladio se dvigujejo mogočne meščanske hiše, konec ”Palladijeve ture” zaključuje stavba Teatro Olimpico, ki velja za najstarejše evropsko notranje gledališče in morda najboljše Palladijevo delo. Spoznali bomo, da je bil Palladio eden najvplivnejših osebnosti v razvoju zahodne arhitekture.

Ogled bomo končali do 17.00 ure, ko se bomo pridružili skupini, ki je ostala na sejmu in se vrnili proti domu. Prihod je predviden v večernih urah.

Cena na osebo: 49,90 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

                             61,90 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

zunanje oglede po programu,

vstopnino za obisk sejma ročnih del,

turistično vodenje z licenco GZS in organizacijo ter ddv.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.