Čudovita Toskanska mesta in Napoleonov otok Elba

Cena od: 249,00 EUR
 1. dan: SLOVENIJA–LUCCA–PISA večerja, nočitev
Zgodaj zjutraj se bomo odpeljali proti Italiji. Vožnja bo z udobnim turističnim avtobusom prijetna, brzeli bomo mimo Benetk in Bologne do ene najlepših pokrajin – Toskane. Ustavili se bomo v Lucci. Nobeno drugo italijansko mesto ni tako umirjeno. Znotraj njenega obzidja je več deset majhnih romanskih cerkva, tihe tlakovane ulice, močni obrambni stolpi ter številni muzeji in spomeniki. Lucca je mesto, ki prekipeva od lahkotnosti, obilja, lepote in zglednosti. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru in si ogledali zanimivosti. Po ogledu bo še čas za osvežitev, nato pa se bomo odpravili do bližnje Pise. Očaral nas bo sloviti Trg čudes, ki se ponaša z mogočno baziliko, krstilnico in poševnim stolpom. Mogoče pa ga bomo izravnali s prstom na fotografiji mi. V popoldanskih urah se bomo odpeljali proti morju do kraja nastanitve. Klasično italijansko večerjo nam bodo postregli v hotelu. Nočitev.
 
2. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet na Elbo. Po vožnji z ladjo se bomo izkrcali v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Vrnili se bomo v čas, ko je Napoleon že bil premagan, ne pa tudi obupan. Prav na tem otoku je skoval načrt, kako se vrniti na oblast. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Z ladjo se bomo vrnili do pristanišča Piombino. Večerja nas bo znova čakala v hotelu. Nočitev.
 
3. dan: SIENA–SAN GIMIGNANO–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku se bomo že veselili srednjeveške Siene. Po prihodu v mestece, ki vsakogar očara, se bomo sprehodili do trga Il Campo, ki je znan po tradicionalni igri Palio. Vzeli si bomo čas za odličen kapučino in prisluhnili glasovom ter utripu trga. Znamenita katedrala nam bo ponudila vznemirljivo zunanjost, še bolj neresnično pa deluje mestece San Gimignano, ki še danes živi s svojimi stolpi in daje podobo »srednjeveškega Manhattna«. Po ogledih bo sledila obvezna pokušina najboljših sladoledov na svetu. V popoldanskih urah bomo, glede na dogovor, vzeli pot pod noge in se poslovili od Toskane. Slovenija nas bo pričakala v večernih urah.
 
Cena:
pri udeležbi 40 oseb 249 €
pri udeležbi 32 oseb 265 €
pri udeležbi 24 oseb 285 €
 
Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, izlet z ladjo na Elbo, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta
 
Dodatna informacije:
 
najmanjše število potnikov: 24
doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 €
obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 6 €

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.