NORMANDIJA IN BRETANIJA - 28.4. - od 929 € ZAGOTOVLJEN ODHOD

Cena od: 929,00 EUR
NORMANDIJA IN BRETANIJA
Po poteh Vilijema Osvajalca
 
28.4.2019   ZAGOTOVLJEN ODHOD Z BRNIKA!
 
8 dni
 
CENA: od 929 € na osebo/ pri udeležbi najmanj 45 potnikov
           od 969 € na osebo/pri udeležbi najmanj 35 potnikov
           od 999 € na osebo/pri udeežbi najmanj 25 potnikov
 
CENA VKLJUČUJE:  letalski prevoz po programu, letališke in varnostne takse, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu z vsemi pripadajočimi stroški, namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih turistične kategorije, obroki po programu (Z-zajtrk, V-večerja), organizacijo potovanja, kompetentno vodstvo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.
Doplačilo (na poti): 70.- € za vstopnine
Doplačila po želji (ob prijavi): 279.- € za enoposteljno sobo
 
PROGRAM POTOVANJA:
1. in 2. dan: Amiens - Beauvais (/, Z-V) | 10 in 340 km
Polet proti letališču Charleroi.** Po pristanku namestitev v hotelu in nočitev. Po zajtrku prihod v Francijo in vožnja do mesta AMIENS, kjer je sedež zgodovinske pokrajine Pikardije. Najpomembnejši ostanek srednjeveške mestne zgodovine je gotska stolnica Notre-Dame, ki je z dolžino kar 145 m največja cerkev v državi, obenem pa predstavlja tudi eno najpomembnejših arhitektur francoske gotike. Ker je veličastna zgradba ušla hujšim poškodbam v času vojn in revolucij, je njena podoba še toliko popolnejša. Popoldne prihod v mesto BEAUVAIS, ki že nekaj stoletij slovi po manufakturi tapiserij. Glavni umetnostni spomenik je katedrala sv. Petra, ki se ponaša z najvišjim gotskim obokom na svetu. Po končanih ogledih vožnja proti dolini reke Sene in mestu Giverny. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
3. dan: Giverny - Rouen (Z-V) | 80 km
GIVERNY, kamor se bomo odpeljali po zajtrku, je najbolj znan kot kraj, kjer je dolga leta prebival utemeljitelj impresionizma Claude Monet. Ogledali si bomo hišo, v kateri je živel slavni slikar, in vrtove okoli nje, ki so še posebej zanimivi, saj se pogosto znajdejo na motivih slikarjevih poznih del, kar še posebej velja za sloviti ribnik z lokvanji in japonskim mostičkom. Sledi prihod v prestolnico Normandije ROUEN. S trga Vieux Marché, kjer so leta 1431 sežgali Ivano Orleansko, bomo prispeli do stolnice, ki sodi med najlepše gotske spomenike v Franciji. V notranjosti mogočne zgradbe je kjub bombandiranju ohranjen velik del dragocene opreme. Ogledali si bomo tudi atrij St. Maclou in zunanjščino poznogotske sodne palače. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
4. dan: Jumieges - Étretat - Honfleur - Caen (Z-V) | 150 km
Dan bomo začeli z ogledom ostankov nekdaj mogočne opatije JUMIEGES na okljuki reke Sene. Romantične razvaline so vse, kar je ostalo od nekdaj mogočnega kulturnega središča srednjeveške Normandije. Nadaljevanje poti proti morju in ogled obmorskih pečin pri mestecu ÉTRETAT s slovitim naravnim lokom, ki se pne med morjem in visokim klifom. Sledi vožnja po značilni normandijski pokrajini mimo mesta Le Havre in čez sodobni, več kot dva kilometra dolgi Pont de Normandie do slikovitega mesteca HONFLEUR z bogato pomorsko zgodovino. V mestu CAEN bomo obiskali opatijsko cerkev Saint Étienne, ki jo je ustanovil Viljem Osvajalec. Cerkev je sijajen spomenik slogovnega prehoda iz pozne romanike v gotiko. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
5. dan: Caen - Bayeux - Saint Laurent (Z-V) | 200 km
Zjutraj se bomo podali proti severu in si pri kraju SAINT LAURENT ogledali prizorišče zavezniškega izkrcanja v Normandiji 6. junija 1944. Na sloviti Omaha Beach se bomo seznanili s tem za Evropo in svet usodnim zgodovinskim dogodkom. Pred nadaljevanjem poti bomo poskusili še cidre in calvados, tipični pijači za to območje. Nato bomo obiskali mesto BAYEUX, kjer v muzeju hranijo slovito tapiserijo kraljice Matilde s prizori izkrcanja Normanov v Angliji. Ena največjih srednjeveških umetnin je hkrati tudi sijajen zgodovinski dokument. Popoldne nas čaka še muzej Memorial, ki so ga postavili ob obletnici izkrcanja zaveznikov v Normandiji. Muzej prepričljivo in na sodoben način prikazuje dogodke, povezane z izkrcanjem, in njegove posledice. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.
6. dan: Mont St. Michel - St. Malo (Z-V) | 190 km
Zjutraj se bomo odpravili do ene izmed najbolj privlačnih točk v Normandiji, slavnega samostana MONT ST. MICHEL, ki sodi med najbolj prepoznavne stavbe na svetu. Sprehod do kraljevih vrat in naprej po slikovito zavitih ulicah do vrha griča. Ob velikem kulturnem pomenu je Mont St. Michel tudi prvovrsten naravni spomenik. Plimovanje, ki doseže do 14 metrov razlike v višini morske gladine, polotok dvakrat na dan spremeni v otok. Vzhodni rob zaliva je pomemben zaradi školjčišča, kjer gojijo ostrige. Popoldne si bomo ogledali »granitno« mesto ST. MALO, ki ga še vedno obdaja mogočno srednjeveško obzidje. Nenavadna lega mesta, ki ga skoraj popolnoma obdaja morje, je izjemna redkost v Franciji. Vožnja do mesta Rennes. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.
7. in 8. dan: Rennes - Vitre - Le Mans (Z-V, Z) | 250 in 540 km
Zjutraj sprehod po vrtu Thabor v RENNESU. Sledi vožnja do pomembnega megalitskega najdišča LA ROCHE-AUX-FÉES. V skupini dolmenov najdemo mogočne kamne, težke več kot 40 ton. Nadaljevanje poti do mesta VITRE, ki zaradi slikovitosti mestnega jedra velja za najlepše zgodovinsko mesto v Bretanji. Osrednji spomenik je stari srednjeveški grad. Popoldne si bomo ogledali LE MANS, ki slovi predvsem po avtomobilističnih dirkah, izjemno privlačno pa je tudi staro mestno jedro z galorimskim obzidjem in celo vrsto srednjeveških arhitektur. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev. Po zajtrku prevoz na letališče Charleroi in popoldne polet proti našim krajem.**
 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.