CVETOČA HOLANDIJA - 3.4., 2.5. - 4 dni - letalo iz LJ - od 499 eur

Cena od: 499,00 EUR
CVETOČA HOLANDIJA - avio
 
30.4., 2.5.2019
 
4 dni
 
CENA: od 499 € na osebo; cena je uzračunana pri udeležbi najmanj 20 potnikov
 
CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na redni liniji Ljubljana–Amsterdam–Ljubljana v ekonomskem razredu, stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo, 3 prenočevanja z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v mestu ali okolici, avtobusni prevozi po programu, vodenje in organizacija potovanja, DDV.
 
MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:
- izlet po Severni Holandiji 45,00 EUR/osebo
- enoposteljna soba 135,00 EUR/osebo
- vstopnina Rijks muzej ali Van Gogh muzej od 18. let (do 18let brezplačno), od 18 let 18,00 EUR/osebo
 
DOPLAČILA VODNIKU OB PRIJAVI: 
- vstopnine po programu pribl. 40 EUR
- lokalni prevozi po Amsterdamu 6 - 12 EUR
 
PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: LJUBLJANA–AMSTERDAM–DEN HAAG– DELFT–ROTTERDAM–AMSTERDAM
Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in polet proti Amsterdamu. Po pristanku vožnja do Den Haaga, glavnega mesta južne Holandije in hkrati upravnega središča celotne Nizozemske. Ogled mesta vključuje tudi postanek pred Palačo miru, sedežem mednarodnega sodišča v Den Haagu. Sledi vožnja do Delfta, holandskega mesta z bogato zgodovino in znanega po keramični manufakturi. V eni od preostalih tovarnic si boste ogledali izdelke v značilni modri barvi. Vožnja do mestnega središča in sprehod do Glavnega trga. Pot vas bo peljala še do Rotterdama. Zapeljali se boste po delu največjega evropskega pristanišča– Europoort in skozi mesto, ki se ponaša z novejšo stavbarsko zgodovino in stolpom Euromast. Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu.

2. dan: AMSTERDAM–(SEVERNA HOLANDIJA) / zajtrk
Po zajtrku se boste odpravili na sprehod po Amsterdamu (doplačilo vozovnice za lokalni prevoz). Podali se boste do glavnega trgom Dam, ki ga obdajata Kraljeva palača in Nova cerkev, na trpljenje v vojnah pa spominja Narodni spomenik. Posebno doživetje v Amsterdamu je vožnja z ladjico po najlepših kanalih (doplačilo), ki so nastajali istočasno s stavbami bogatih meščanov. Za doplačilo se boste popoldne z avtobusom zapeljali severno od Amsterdama. Ogledali si boste izdelavo tipičnih holandskih izdelkov, lesenih cokel in obiskali eno od sirarn. Sledi vožnja do nekdanjega ribiškega mesteca Volendam in sprehod po mestnem središču ob jezeru Ij. Nato se boste popeljali do središča pridelave cvetja v Holandiji in si pri kraju Lisse ogledali čudovito cvetlično razstavo v Keukenhofu (doplačilo za vstopnino). V Keukenhofu Nizozemci vsako leto pripravijo dvomesečno razstavo cvetja, ki skupaj s cvetličnimi polji v okolici, resnično upravičuje vzdevek ''Cvetoča Holandija''. Vrnitev v Amsterdam in prenočevanje.

3. dan: AMSTERDAM/ zajtrk
Zajtrk v hotelu. Dan bo v celoti namenjen odkrivanju Amsterdama. Glavno mesto Nizozemske je poleg številnih kanalov znano tudi po muzejih, kjer se nahajajo slike znanih slikarjev. Dopoldne si boste lahko ogledali enega izmed njih, predlagamo Rijks muzej ali Van Goghov muzej (doplačilo ob prijavi). Nato boste obiskali eno največjih brusilnic diamantov, kjer so brusili tudi znameniti Koh– –Noor. Videli boste brusilce pri delu, kakor tudi različne oblike, velikosti in barvne odtenke pravih briljantov. Popoldne bomo zapustili Muzejsko četrt in se napotili proti Cvetličnemu trgu ter živahni trgovski ulici Kalverstraat. Preostali popoldanski čas bo namenjen samostojnim ogledom, saj se Amsterdam ponaša z velikim številom privlačnih točk. Mednje sodijo tudi muzeji kot so: Muzej moderne umetnosti, Voščenih lutk, Pomorski muzej, Muzej znanosti), radovedni pa se lahko napotijo še do bolšjega trga. Po napornem dnevu prenočevanje v hotelu.

4. dan: AMSTERDAM–LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj zajtrk in vožnja na letališče ter odhod letala proti Ljubljani. Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.