Nizozemska, cvetoča dežela - 24. 4. – 28. 4. 2020

Cena od: 325,00 EUR

Nizozemska, cvetoča dežela

Datumi: 24. 4. – 28. 4. 2020

Dan, preživet v Amsterdamu na kraljevi dan, je prav posebno doživetje. Gre za nacionalni praznik, ko se Nizozemci množično odpravijo na ulice zabavat v čast svojemu kralju Viljemu Aleksandru. Koncerti, predstave, bolšji trgi in  v oranžne barve odeti Nizozemci; na ta dan praznuje celotna država.  Nepozabno!

Predviden program

1. dan: Odhod avtobusa v popoldanskih urah. Vožnja skozi predor Karavanke in naprej po avstrijskih avtocestah.

2. dan: Nočna vožnja po Avstriji, proti Nemčiji, mimo Münchna, Frankfurta in Kölna ter naprej do mesta Delft. To je tradicionalno nizozemsko mesto, ki se močno razlikuje od Amsterdama. Preko mestnega pristanišča je iz Daljnega Vzhoda v Evropo začel prihajati porcelan, ki je pogojeval razvoj keramične obrti, ki se je proslavila v svoji belo – modri barvi. Od tu se bomo odpravili v den Haag. V mestu je sedež nizozemske vlade in parlamenta, vrhovnega sodišča ter državnega sveta in vseh tujih veleposlaništev, vendar je po ustavi glavno mesto države Amsterdam. Postanek, nato vožnja do slavne plaže Scheveningen. Zvečer vožnja v hotel, namestitev in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v slavni cvetlični park Keukenhof. Vsako leto v aprilu in maju tu cveti več kot 6 milijonov tulipanov. Sprehodili se bomo med nasadi tulipanov in čudovitimi cvetličnimi kreacijami. Nadaljevali bomo do vasic Zaanse Schans in Volendam. Prva nam bo razkrila številne skrivnosti nizozemskih tradicionalnih obrti: sirarstva in coklarstva. In nam pokazala slavne mline na veter. Druga pa je tradicionalna ribiška vasica. V večernih urah povratek v hotel in nočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Amsterdam, nizozemsko prestolnico, zgrajeno na pilotih v delti reke Amstel. Po prihodu v Amsterdam si bomo ogledali mesto, ki slovi po številnih kanalih (Venezia hollandia), mostovih, muzejih (slavni Rijksmuseum; Državni muzej, Van Gogh muzej in drugi), diamantnih delavnicah, cvetličnih tržnicah, po brezmejni strpnosti in še marsičem. Dan v mestu bo zaradi praznika, kraljevega dneva, prav posebno doživetje.  Lahko se bomo z ladjico zapeljali po amsterdamskih rečnih kanalih ter opazovali, kako preplet kanalov, mostov, ladjic in opečnih hiš zmerom poraja nove vtise: ”Zdi se, kot da je to mesto dvojno, videti ga je mogoče tudi v vodi in odsev teh imenitnih hiš v kanalih napravi iz njega pravljično mesto.” (J. F. Regnard). Nato se bomo sprehodili še mimo Kraljeve palače, Borze, Rembrantove hiše in po slikovitem cvetličnem trgu. Zvečer vožnja preko Nemčije in v smeri Avstrije.

5. dan: Prihod domov v dopoldanskih urah.

 

ODHOD GORENJSKA IN LJUBLJANA:  325,00 € (pri udeležbi najmanj 40 oseb)

                                                                   379,00 € (pri udeležbi najmanj 30 oseb)

Cena vključuje

prevoz s turističnim avtobusom,

dve prenočitvi z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,

turistična taksa,

vstopnino za ogled cvetličnega parka Keukenhof,

zunanje oglede mest po programu,

turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

 

Možna doplačila: enoposteljna soba                          80,00 €

                                vožnja z ladjo po kanalih               16,00 €

 

Opombe k aranžmaju

Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.

Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.

Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.