GROSSGLOCKNER (VELIKI KLEK) in LIENZ - četrtek, 15.8.2019

Cena od: 45,00 EUR

ODHOD: četrtek, 15.8.2018

Odhodi avtobusa:               AJDOVŠČINA        parkirišče pred trgovino Hofer in BS Agip                     05:30

                                               NOVA GORICA     pred zavarovalnico Triglav                                               06:00

ŠEMPETER            AP Šempeter - nasproti Eurospina (smer Italija)           06:10

PROGRAM POTOVANJA:

Vožnja mimo Vidma in Spittala na Dravi ter dalje po dolini reke Bele do idilične gorske vasice Heiligenblut v osrčju nacionalnega parka Visokih Tur. Postanek za sprehod po kraju, ki ga mnogi uvrščajo med najlepše avstrijske alpske vasi. Med sprehodom si bomo ogledali značilno gotsko cerkev Sv. Vincencija iz 14. stoletja, v kateri po legendi hranijo sveto kri.

Po ogledu bomo pot nadaljevali proti Grossglocknerju. Po slikoviti alpski cesti bomo prispeli do parkirnega prostora Franz Josef Höhe (2.300 mnv). Ob lepem vremenu je od tu čudovit pogled na najvišjo goro Avstrije GROSSGLOCKNER – VELIKI KLEK, visoko 3797 metrov in okoliške vrhove. Možnost sprehodov po sprehajalnih poteh s čudovitimi pogledi na najvišji vrh Avstrije, energetskih točk in po želji spust do največjega ledenika v Vzhodnih Alpah Pastirica. Če bomo imeli kanček sreče, nas bodo obiskali tudi simpatični svizci.

Popoldne se bomo zapeljali do Winklerna in nato čez 1.204 m visok Iselberg, kjer je meja med deželo Koroško in Vzhodno Tirolsko. Prispeli bomo v glavno mesto Vzhodne Tirolske v Lienz, kateremu so Lienški Dolomiti kot lepa kulisa. V mestu LIENZ si bomo po želji in z doplačilom ogledali grad Bruck, ki je bil sedež Goriških grofov in v jedru izhaja še iz 13. stoletja. V župnijski cerkvi Sv. Andreja, ki jo obdaja značilno tirolsko arkadno pokopališče, stoji slikovit poznogotski nagrobnik grofa Lenarta Goriškega, zadnjega predstavnika Goriških grofov. Po njegovi smrti so, podobno kot v primeru grofov Celjskih v skladu z dedno pogodbo, obsežno posest podedovali Habsburžani.

Po ogledu povratek proti Sloveniji – tokrat mimo Tolemzza. Povratek v kraj odhoda je predviden v večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

CENA po osebi:

45 € /min. 45 udeležencev/       55 € /min. 35 udeležencev/      

CENA VKLJUČUJE : prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestne pristojbine, vstopnico za alpsko cesto na Grossglockner, kvalitetno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA PO ŽELJI: zobata železnica na Grossglocknerju (povratna karta) 13 €/odrasli, 6,5 €/otroci, vstopnina za notranji ogled gradu Bruck cca 5,50 € po osebi, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

PRIPOROČAMO TOPLO ŠPORTNO OPREMO (v visokogorju so tudi poleti nizke temperature). 

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebnih za izvedbo potovanja je 45 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam veliko nepozabnih doživetij !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.