KO ZADIŠI PO DUNAJU - 2 DNI, 31.10.2019- IZ NOVE GORICE

Cena od: 105,00 EUR

Že zdavnaj je minil čas starega Dunaja s kongresi, kočijaži, zabavami in kralji valčkov, sijaja cesarstva. Ostala je lepota mesta, ki ima izredno veliko umetnostnih zakladov, ljubeznivo prebivalstvo, kulturno ozračje, v katerem si najdejo dom slikarji in glasbeniki mnogih dežel. Dunaj je vabljiv v vseh letnih časih - vedno privlačen in poln čarov !

 

ODHOD:  31. oktober 2019

PROGRAM IZLETA:

1.dan: NOVA GORICA – DUNAJ   nočitev

Odhod avtobusa z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani ob 6.00. Vstopi možni v Celju in Mariboru. Vožnja po avtocesti do avstrijske prestolnice – Dunaja. Orientacijski avtobusni ogled mesta: znamenita dunajska opera, bivši cesarski dvor Hofburg, umetnostnozgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Borza … Sprehod po središču mesta: spomenik Marije Terezije mimo Hofburga, cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana. Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta, lahko si tudi privoščite znamenito torto Sacher ali pa jo kupite in odnesete domov. Nastanitev v hotelu. Zvečer možnost večerje (doplačilo) v eni od dunajskih restavracij v središču mesta, kjer vam bodo postregli s tradicionalnim dunajskim zrezkom. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

2. dan: DUNAJ – NOVA GORICA        zajtrk

Po zajtrku se boste zapeljali do dvorca Belvedere in kompleksa stavb dunajskega arhitekta Hundertwasserja. Vožnja do Donavskega stolpa, za doplačilo se boste povzpeli na 150 m in občudovali Dunaj s ptičje perspektive. Prosto za samostojno raziskovanje mesta. Popoldan vožnja do letne rezidence Habsburžanov. Po želji ogled priprave pravega dunajskega jabolčnega zavitka (doplačilo). Sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto ter ogled notranjosti baročnega dvorca Schönbrunn ali ogled najstarejšega živalskega vrta na svetu (doplačilo). Vožnja proti domu, s prihodom v Ljubljano pozno zvečer. 

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

CENA po osebi:  105 €   /min. 45 oseb/               130 €   /min 30 oseb/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestne in ostale pristojbine; namestitev v hotelu ****, dvoposteljne sobe na osnovi polpenziona, zunanje oglede po programu; osnovno nezgodno zavarovanje; vodenje izleta; pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA (ob prijavi): obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 25 EUR/osebo, odhod iz NG 15 EUR/osebo/obe smeri – (potnike obveščamo, da je možno, da bodo v Ljubljani presedli na drug avtobus), enoposteljna soba 25€, večerja 25 EUR, vstopnina Schönbrunn do 18 let 11,50 EUR/osebo, Schönbrunn od 18 let naprej 17,50 EUR/osebo, ogled priprave jabolčnega zavitka in pokušina 12 EUR/osebo, riziko odpovedi  - (vodniku na poti :  ostale vstopnine po želji, vstopnine (cesarska grobnica, živalski vrt, donavski stolp) pribl. 30 EUR ter vse, kar ni navedeno pod cena vključuje.

Popusti: 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

OPOZORILO:

Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetno potovanje !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.