AVSTRIJSKA KOROŠKA - Beljak, Celovec in Vrbsko jezero- 7.12.2019- iz Nove Gorice

Cena od: 39,00 EUR

Dežela, kot iz pravljice. Da, spodnja Koroška južno od reke Drave je zares čarobna. Leži tako rekoč za sedmimi gorami, z majhnimi in lepimi vasicami, prijaznimi gostilnami, ponosnimi gorskimi kmetijami, bujnimi gozdovi in travniki in bistrimi vodami. Še posebej je očarljiva v predbožičnem prazničnem času…

TERMIN: SOBOTA, 7.12.2019

Odhodi avtobusa:              

AJDOVŠČINA        parkirišče pred trgovino Hofer in BS MOL                    07:00

NOVA GORICA    pred zavarovalnico Triglav                                            07:30

ŠEMPETER            AP Šempeter - pri Eurospinu (smer NG)                        07:40 

PROGRAM IZLETA
Odhod avtobusa ob navedenih urah iz navedenih odhodnih mest.  Vožnja proti Avstriji in prvi postanek v mestu ob Dravi – BELJAKU. Beljak kot mesto se v listinah prvič omenja okoli leta 1240. V poznem srednjem veku je bil najpomembnejše mesto na prostoru Koroške. Danes dajeta Beljaku – predvsem glavnemu trgu in njegovim stranskim ulicam – svoj pečat vitalnost in pridih vzdušja južnih krajev. Glavni trg Beljaka velja za eno izmed "desetih najboljših nakupovalnih ulic" v Avstriji – mi pa se bomo sprehodili še po usnjarski poti, pogledali do kam je segala poplavna voda Drave in sprehod zaključili pri stolni cerkvi sv. Jakoba. Nekaj časa bo za obisk stojnic, nato se bomo zbrali na avtobusu in zapeljali do VRBSKEGA JEZERA. Mondeno mesto VRBA, se v prazničnem času odene v čudovito praznično okrasje. Posebnost pa je velik advetni venček, ki plava na Vrbskem jezeru. Po krajšem postanku, bomo nadaljevali po južni obali jezera do romarskega kraja OTOK „Maria Wörth“, ki je najstarejša krščanska naselbina na Koroškem, saj se omenja že leta 875. Ogled gotske cerkve, ki je zelo pomembno vlogo odigrala v času karantanskih Slovencev .

 Zadnji na seznamu predbožičnih mest bo CELOVEC. Ogledali si bomo stari del mesta s središčem Alter Platz in zmajev vodnjak Lindwurmbrunnen. Po ogledu bomo imeli prosto za samostojne oglede in božično novoletne nakupe ali prigrizek na ulici. Pozno popoldne se bomo odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov.

Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

CENA po osebi:

39,00 €  /pri udeležbi najmanj 45 oseb/    45,00   /pri udeležbi najmanj 35 oseb/  

VKLJUČENO V CENI: prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, stroške dveh voznikov, cestne in ostale pristojbine, organizacijo izleta, vodenje, nezgodno zavarovanje stroške prijavnine in DDV.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetne predpraznične dni, med prijaznimi ljudmi !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.