ŠVICA - vožnja z vlakom Bernina Express: 27. september 2019

Cena od: 239,90 EUR

ODHODI:  14. junij, 23. avgust, 27. september  2019

 

 1. dan: LJ/VRTOJBA  – jezero ISEO – dolina CAMONICA – območje TIRANO  večerja, nočitev

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz AC-Petrol servisa v Vrtojbi. Vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera do Brescie, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali do slikovitega jezera Iseo ali Sebino, šestega največjega italijanskega jezera. Krasi ga največji evropski jezerski otok, Montisola. Jezero je stičišče alpskega severa in mediteranskega juga. Blaga klima je omogočala naselitev ljudstev že v prazgodovini; pokazatelji so ostanki številnih gradov, cerkva, samostanov, meščanskih vil in palač. Postanek bomo naredili v slikoviti vasici Iseo. V nadaljevanju se bomo odpeljali do mesteca Sulzano in se sprehodili ob jezeru. Z vožnjo bomo nadaljevali ob jezeru in po dolini Camonica, ki je uvrščena na seznam dediščine UNESCO; dolina slovi po risbah, ki so jih tamkajšnji prebivalci v prazgodovini na različne načine vrezovali na gladke skalne površine, prikazujejo pa dogodke iz vsakdanjega življenja. Krajši postanek in možen ogled. Nadaljevali bomo proti švicarski meji, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: BERNINA EXPRESS – St. MORITZ – CHUR                zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo vstopili na vlak in se odpeljali v Švico. Vozili se bomo po slavni progi Bernina express, ki je uvrščena na unescov seznam. Celotna trasa proge je edinstvena; povezuje mesta Tirano, St. Moritz, Davos in Chur. Vožnja traja približno 4 ure in vodi čez 196 mostov, skozi 55 tunelov, čez gorski prelaz Bernina, najvišjo točko pa doseže na postaji Ospizio Bernina na višini 2253 m, blizu vrha Piz Bernina, ki je s 4049 m najvišji vrh Vzhodnih Alp. Doživetja, razgledi in narava, ki jo bomo srečevali na naši poti so edinstveni! Peljali se bomo le po delu trase; izstopili bomo v St. Moritzu, mondenemu turističnemu središču. Sprehodili se bomo po mestu, imeli prosto, nato bomo nadaljevali proti mestu Chur, ki je najstarejše švicarsko mesto in sedež kantona (pokrajine) Graubünden. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo mogočne romanske katedrale, cerkve s. Mihaela in številnih meščanskih stavb. Vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: San Bernardino – BELLINZONA – LUGANO –  VRTOJBA/LJ          zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali na območje San Bernardina in nadaljevali z vožnjo proti jugu. Ogled Bellinzona, najbolj italijanskega mesta v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno pa je 1516. mesto pripadlo Švici.  Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino.  Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki močno spominja na mesta v Lombardiji. Sledi vožnja v čokoladnico Alprose, ki je največja proizvajalka švicarske čokolade. Slastno. Po ogledu bomo nadaljevali do Lugana, pomembnega švicarskega poslovnega središča. Leži ob istoimenskem jezeru. Postanek bomo namenili sprehodu po promenadi ob jezeru, starem delu mesta, z močno italijansko zasnovo in po trgih nad katerimi se kitijo pročelja meščanskih hiš. Po ogledu vožnja proti domu. Vozili se bomo mimo Coma, Milana in naprej mimo Benetk. Prihod v poznih večernih urah.

*** Aranžma bo izveden v vsakem vremenu. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru nepredvidenih vremenskih razmer ali višje sile.Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

  CENA po osebi: 249,90 € /minimalno 45 udeležencev/   269,90 € /minimalno 30 udeležencev/

   

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, dva polpenziona v hotelih turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Vaduza in Tirana, vožnjo z vlakom Bernina Express, na relaciji Tirano – St. Moritz, ogled čokoladnice, kvalitetno turistično vodenje z licenco GZS, stroške organizacije in priprave izleta ter DDV.

POPUST ZA VSTOP V VRTOJBI - PETROL SERVIS: - 10,00 €/ OSEBA

DOPLAČILA: (ob rezervaciji) enoposteljna soba po predhodni najavi 60 €), zavarovanje rizika odpovedi, prijavnina; (plačilo v hotelu) obvezne lokalne takse; (plačilo vodniku na poti) ogled slavnih rezbarij v Val Camonica cca 6 €, ogled gradu v Bellinzoni: približno 6,00 CHF in ostale vstopnine po želji ter vse, kar ni navedeno pod »cena vključuje«. Možni popusti: OTROK DO 12 L. NA DOD. LEŽIŠČU 5,00 % skupaj z 2 odraslima osebama.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.