Švicarska pravljica

Cena od: 369,00 EUR
 

13.8.2020 - Zagotovljen odhod
 
vožnja z gorsko železnico na "Vrh Evrope"
skrivnostna soteska Via Mala
 


1. DAN: SLOVENIJA - LUGANO - INTERLAKEN
Večerja, nočitev

Na pot se bomo odpravili v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Italijo do Lugana ali švicarskega Monte Carla ter ogled mestnega središča. Po želji in ob doplačilu obisk Švice v malem, za sladko okrepčilo bodo poskrbeli v Muzeju čokolade. Nadaljevanje preko znamenitega gorskega prelaza St. Gottard (v primeru ugodnih vremenskih razmer) do Interlakna, za mnoge cilj in izhodišče vseh počitniških poti v Švici. Sprehod po ljubkem mestnem središču. Večerja in nočitev.

2. DAN: JUNGFRAUJOCH - LUZERN
Zajtrk, nočitev

V primeru lepega vremena predlagamo vzpon v čudoviti svet Alp, na Jungfraujoch z gorsko železnico. Z njo se pripeljemo pod trojico vrhov, štiritisočakov, Mönch, Eiger in Jungfrau, pod katerimi se razteza najdaljši ledenik Evrope, Aletsch Glacier z dolžino dobrih 23 km, ki je del svetovne dediščine UNESCA. Za vse, ki se ne bodo odločili za vzpon, predlagamo individualne sprehode ob jezeru. V mestu Interlaken se nahaja tudi tematski park, kjer lahko obiskovalci odkrivajo nerešene uganke sveta. Pozno popoldan vožnja do Luzerna, ki je za mnoge najlepše švicarsko mesto in leži na zahodni obali Luzernskega jezera. Krajši sprehod po mestu, ki vabi številne obiskovalce. Nastanitev na poti do Züricha.

3. DAN: ZÜRICH - RENSKI SLAPOVI - MAINAU
Zajtrk, večerja, nočitev

Ogled največjega in najživahnejšega švicarskega mesta: ožje mestno središče s stolno cerkvijo, cerkvijo sv. Petra, mestno hišo in sprehod po Bahnhofstrasse. Po ogledu vožnja proti severu, do slovitih in mogočnih Renskih slapov. Nadaljevanje vožnje do ljubkega mesteca Stein am Rhein in krajši sprehod skozi mestece. Za konec se bomo odpravili na ogled razkošja na otočku Mainau. Nadaljevanje vožnje ob Bodenskem jezeru proti Avstriji. Nastanitev v hotelu v okolici Feldkircha.

4. DAN:LIECHTENSTEIN - VIA MALA - ST. MORITZ
Zajtrk

Vožnja do najmanjše in najbogatejše nemško govoreče države na svetu, kneževine Liechtenstein, ki meri le 160 km in leži med zasneženimi alpskimi vrhovi. Ogled njenega glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje v sotesko Via Mala s postankom za krajši ogled. Potovanje preko 2284 m visokega Julierpassa nas bo pripeljalo do slovitega St. Moritza, od koder se razkriva veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Mesto ima čudovito lego ob jezeru St. Moritz, zato sprehoda okoli mesta ne bomo izpustili. Po ogledu vožnja čez Italijo mimo Merana, Bolzana in Benetk proti Sloveniji.

Cena po osebi: 369 EUR
 
Cena vključuje
 • avtobusni prevoz,
 • cestne in ostale pristojbine,
 • dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih ali penzionih 3*,
 • zunanje oglede,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €,
 • med 25 in 34 potniki 50 €.

DOPLAČILA na poti:

 • vzpon na Jungfraujoch znaša pribl. 152 CHF na osebo,
 • Čokoladnica Alpenrose 2 CHF na osebo,
 • Renski slapovi 3 CHF,
 • botanični park Mainau 16,50€ po osebi (cene vstopnin so informativne).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba, 80 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 15 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.