ČUDOVITA NEMŠKA MESTA - ODHOD IZ NOVE GORICE 12. - 15. april 2018

Cena od: 295,00 EUR

Dolga desetletja so nam bila območja nekdanje NDR težko dostopna in razmeroma tuja. Berlin razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa.

Obisk Berlina je pravi balzam za dušo človeka, ki uživa v kulturi – vabljeni !

ČUDOVITA NEMŠKA MESTA 

NURNBERG – BERLIN – DRESDEN

 

ODHOD: 12. – 15. april 2018     4 dni / 3 noči

 

1.dan: NOVA GORICA – NÜRNBERG – BERLIN                                          večerja,nočitev                         

Zbirališče potnikov v zgodnjih jutranjih urah na dogovorjenem mestu. Vožnja mimo Vidma ter dalje proti Avstriji po Turski avtocesti mimo Salzburga in Münchna z vmesnimi postanki za osvežitev do NÜRNBERGA. Čudovito mesto na zgornjem Bavarskem, kjer je na vrhu pečine iz rdečega peščenca zgrajen grad Burg. Sledi ogled mesta, ki se deli na Lorenzov in Sebaldov del, ter ostalih mestnih znamenitosti: Marijine cerkve, cerkve Sv. Lorenza ter seveda trg, ki je skozi vse leto prizorišče številnih iger. Po ogledu vožnja proti BERLINU do hotela. Namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: BERLIN                                                                                                      zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku ogled petmilijonske nemške prestolnice BERLIN, ki jo bomo občudovali v vsej njeni razsežnosti in je nista mogla uničiti niti bombardiranje leta 1945 niti postavitev Berlinskega zidu, ki je mesto kruto prerezalo na dvoje. Mesto, ki velja za eno najhitreje razvijajočih se evropskih metropol si bomo ogledali tako z avtobusom kot peš: legendarno ulico Kurfurstendamm – Ku-dam, enega največjih bulvarjev v Evropi; Spominsko cerkev, ki jo je v drugi svetovni vojni porušila bomba, razvaline starega stolpa pa so dopolnili z moderno arhitekturo; železniško postajo Zoo, kjer so se, ko je mesto še delil zid, končevala potovanja v Zahodni Berlin; Brandenburška vrata – ponosni simbol nekdanje prestolnice imperija, ki so jih zgradili leta 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih propilej; prestižno promenado Unter Den Linden (Pod lipovimi drevesi) - srce Berlina in osrednjo os mesta; državno opero; stavba Humboldtove univerze; trg Babelplatz, kjer v spomin na nacistično požiganje knjig stoji »Prazna knjižnica«… Sprehodili se bomo skozi Nikolajevo četrt, ki je ohranila nepričakovano podeželsko podobo sredi mesta. Ohranjeni so ostanki nekaterih najstarejših stavb v mestu, skupaj z Nikolajevo cerkvijo iz leta 1230 do Aleksanderplatza, arhitektonskega središča bivšega Vzhodnega Berlina. Sledi obisk ostankov Berlinskega zidu ter Checkpoint Charlie, znameniti prehod med obema stranema Berlina v času hladne vojne. Po ogledih večerja v hotelu in nočitev.

3. dan:  BERLIN – DRESDEN                                                                              zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi mesta. Parlament Reichstag je sedež nemškega parlamenta in stoji le nekaj sto metrov severno od Brandenburških vrat, krasi pa ga velikanska steklena kupola, ki je za turiste odprta od leta 1999. V kolikor nam bo čas dopuščal vzopn na kupolo.  Ustavili se bomo tudi ob spomeniku žrtvam holokavsta. PO ogledih bomo vožnjo nadaljevali proti saški prestolnici v DRESDEN – ki velja za eno najlepših mest srednje Evrope in so ga nekdaj imenovali tudu “Firence na Labi”. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

4. dan: DRESDEN – NOVA GORICA                                                                                                  zajtrk

Po zajtrku ogled mestne kulturne dediščine z dragocenimi zgodovinskimi stavbami: staro mestno jedro z Mestno hišo, obnovljeno cerkev Frauenkirche, največjo mestno znamenitost Zwinger, zunanji ogled palače Opere,… Po ogledu vožnja proti Bavarski, mimo Münchna in Salzburga z vmesnimi postanki proti domu. Prihod domov je predviden v poznih nočnih urah.

 

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov.

Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

 

CENA po osebi: 295 €   /min. 45 oseb/  

 

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, stroške dveh voznikov, cestne pristojbine in parkirnine, namestitev v hotelih *** v dvoposteljne sobe, 3 x polpenzion (zajtrk, večerja), zunanje oglede po programu, pripravo in organizacijo potovanja, kvalitetno vodenje, stroške prijavnine, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

DOPLAČILA po želji v agenciji: riziko dopovedi v višini 10 € po osebi – možno samo ob prijavi (za izpis police potrebujemo priimek, ime, datum rojstva in naslov), enoposteljna soba po predhodni najavi cca 25 €/na noč

DOPLAČILA po želji na poti: vstopnine po želji: Mauermuseum (Checkpoint Charlie) cca 8,50 €

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.