ZLATA PRAGA - 3 dni - 26.10.2019 iz ***NOVE GORICE*** - ZAGOTOVLJENO

Cena od: 158,00 EUR
ZLATA PRAGA
 3 dni

ODHOD: 26. oktober 2019    ** ODHOD NOVA GORICA ** 

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: petek: NOVA GORICA/LJUBLJANA – BRNO – PRAGA        nočitev

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah z zbirališča po dogovoru. Vožnja proti Ljubljani (04,00 ura)  ter dalje v Avstrijo. Peljali se bomo mimo Dunaja na ČEŠKO v BRNO. Sprehod po starem mestu »srca Moravske«, kjer je živahna mešanica zgodovinskega okolja s sodobnim življenjskim slogom. Nad mestom se dviga trdnjava Špilberk, eden glavnih označevalcev mesta. Ogled pivovarne Starobrno (doplačilo). Nadaljevanje poti v Prago. Za doplačilo večerja v značilni češki pivnici. Prenočevanje v hotelu.

2. dan: sobota: PRAGA            zajtrk, nočitev

Po zajtrku podrobnejši ogled PRAGE, čudovitega mesta z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture in umetnosti. Dobrodošli torej v PRAGI ! Ogled grajskega kompleksa Hradčanov (po Guinessovi knjigi rekordov največji grad na svetu) s kraljevo palačo, katedralo Sv. Vida, s stolpom Daliborka ter znamenito Zlato ulico. Za doplačilo križarjenje z ladjico pod mostovi Vltave z aperitivom in samopostrežnim kosilom. Popoldne ogled znamenitosti več kot tisoč let stare prestolnice tudi Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. V dogovoru z vodnikom možnost obiska katere od znanih pivnic, kot so v “U Fleku, U Kaliha, U Medvidku”, kjer točijo odlično češko pivo Staropramen ali Branik ali pa milejšega Budvara. Prenočevanje v hotelu.   

3. dan: nedelja: PRAGA – ČEŠKY KRUMLOV – NOVA GORICA         zajtrk

Po zajtrku prosto za samostojno raziskovanje Prage. Odhod proti mestu Češky Krumlov ob Vltavi, kjer je drugi največji grad na Češkem. Sprehod po slikovitem srednjeveškem trgu in prosto. Po prostem času za zapravljanje zadnjih kron vožnja proti domovini. Prihod v Ljubljano oz. Novo Gorico v večernih urah. 

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov,

vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna vsebina programa !***

 

CENA:  158 €  /min. 45 udelež./      183€   /min. 35 udelež./       + ODHOD IZ NOVE GORICE 15 €/os  

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu brez vstopnin, namestitev v hotelu *** sobe ½ TWC, 2x nočitev/zajtrk, osnovno nezgodno zavarovanje, odlično turistično vodenje, prijavnino, stroške priprave in organizacije izleta ter DDV.     

DOPLAČILA – doplačilo za manjšo skupino od 45 oseb 25€; PO ŽELJI ob prijavi: enoposteljna soba 40 €/oseba, večerja v značilni češki pivnici z vrčem piva 20 €/oseba, ogled pivovarne 8 €/oseba, križarjenje z ladjico po Vltavi z aperitivom in samopostrežnim kosilom 22 €/oseba

Na kraju samem: vstopnina na Hradčane in Zlato ulico cca 11 €, dodatne vstopnine, ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

PRIPOROČAMO: zavarovanje rizika odpovedi (potrebujemo ime, priimek, datum rojstva in naslov).

OPOZORILO: najmanjše število potnikov potrebnih za izvedbo izleta je 35. udeležencev.

                                     V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.