GRADOVI JUŽNE ČEŠKE - 3 dni - 27.4., 3.5. - od 199 € - iz N.Gorice

Cena od: 199,00 EUR
GRADOVI JUŽNE ČEŠKE
3 dni
27.4., 3.5.2019
 
CENA: od 199 € na osebo/pri udeležbi najmanj 45 potnikov
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, 1 polpenzion in 1 nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, ogledi po programu, vstopnine (grad Jindrichuv Hradec, grad Hluboka, grad Rožemberk), ogled pivovarne, slovensko vodenje in organizacija potovanja, DD.
 
Popusti
  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo
  • + 15€ za odhod iz Nove Gorice
  •  

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba 40,00 EUR/osebo
  • večerja v značilni pivnici z vrčem piva 20,00 EUR/osebo
PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: LJUBLJANA–TELČ–JINDRICHUV HRADEC–ČEŠKE BUDEJOVICE/ večerja
V zgodnjih jutranjih urah odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja po avstrijski avtocesti čez Dunaj mimo Znojma do Telča, pravljičnega srednjeveškega mesteca, ki je pod zaščito UNESCA. Mesto je znano po svoji italijanski renesančni arhitekturi in po gotskem gradu z vklesanimi lesenimi stropi. Nadaljevanje poti do gradu Jindrichuv Hradec, ki je tretji največji grad na Češkem. Ogled gradu in mestnega jedra. Popoldne vožnja do Čeških Budejovic, kjer vas bo očaral veličasten osrednji trg, okoli katerega so prekrasna pročelja gotskih, renesančnih in baročnih stavb. Sprehod do Črnega stolpa in ogled starega mestnega jedra. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: ČEŠKE BUDEJOVICE–TABOR–HLUBOKA– ČEŠKE BUDEJOVICE/ zajtrk
Zajtrk. Vožnja do Tabora, mesta iz Husitskega obdobja. Zanimiv ogled podzemnih rovov pod Husitskim muzejem, kjer so shranjevali predvsem hrano in pivo. Sledi ogled gradu Hluboka, ki stoji na visoki skalni ploščadi nad Vltavo. Grad izhaja iz 13. stoletja, vendar je bil velikokrat predelan in danes spominja na angleški Windsor. Ima številne razkošno opremljene sobane, polne dragocenih muzejskih zbirk, med katerimi so najzanimivejši eksponati iz stekla, porcelana, orožje, tapiserije in likovne umetnine.Popoldan vrnitev v Češke Budejovice in ogled največje pivovarne Budvar, ki je bila ustanovljena davnega leta 1895. Zvečer možnost doplačila za večerjo v značilni češki pivnici z vrčem piva. Prenočevanje.

3. dan: ČEŠKE BUDEJOVICE–ČEŠKY KRUMLOV–ROŽEMBERK–LJUBLJANA / zajtrk
Po zajtrku odhod v Češki Krumlov. Srednjeveško mesto se nahaja na slikoviti okljuki reke Vltave in je skoraj v popolnosti takšno, kot je bilo pred pol tisočletja. Zagotovo je najpomembnejša znamenitost mesta Krumlovski grad, ki datira v 14. stoletje. Nadaljevanje vožnje po slikoviti dolini Vltave do enega najbolj obiskanih gradov – grad Rožemberk. Tu kroži zanimiva zgodba o Beli dami in njeni skrivnosti. Samo še skok do mejnega prehoda Dolni Dvorište in čez Avstrijo vrnitev v Slovenijo. Prihod v Ljubljano v poznih večernih urah.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.