BISERI DONAVE: DUNAJ, BRATISLAVA, BUDIMPEŠTA - 3 dni - 27.4.- ZAG iz NG, 3.5. - od 226 €

Cena od: 226,00 EUR
BISERI DONAVE:
DUNAJ , BRATISLAVA IN BUDIMPEŠTA
 
3 dni
 
27.4., 3.5.2019
 
CENA: od 226 € na osebo/pri udeležbi najmanj 45 potnikov
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, plovba na relaciji Dunaj–Bratislava, cestne pristojbine, polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Bratislavi, nočitev z zajtrkom v Budimpešti z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*, plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo na ladji, ogledi po programu, odlično slovensko vodenje.
 
Popusti
  • 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
Obvezna doplačila
Ob prijavi:
  • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 45 oseb 30,00 EUR/osebo
  •  

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:
  • enoposteljna soba 45,00 EUR/osebo
PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: LJUBLJANA–DUNAJ–BRATISLAVA/ večerja
Zjutraj odhod sodobnega, turističnega avtobusa iz Ljubljane. Vožnja proti Dunaju. Ogled letne rezidence Habsburžanov, sprehod po parku in vrtovih z veličastno Glorietto ter ogled zunanjosti dvorca Schönbrunn. Orientacijski avtobusni ogled avstrijske prestolnice po dunajskem Ringu okrog katerega se nizajo mogočne stavbe: Belveder, znamenita dunajska opera, Mestni park, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Borza, Uranija … Sprehod po središču mesta: od spomenika Marije Terezije mimo zimske rezidence Habsburžanov Hofburga, cesarske grobnice do cerkve Sv. Štefana. Vkrcanje na katamaran in vožnja po Donavi proti slovaški prestolnici. Po prihodu v Bratislavo nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu.

2. dan: BRATISLAVA–BUDIMPEŠTA/ zajtrk, večerja, pijača
Zajtrk in ogled mesta: vzpon na grajski grič, kjer je bratislavski grad, glavni trg z ostanki srednjeveškega obzidja in mestnih vrat. Vožnja okoli Slavina, monumentalnega spomenika padlih v 2. svetovni vojni. Nadaljevanje ogleda prestolnice Slovaške z Michalovim stolpom, s sprehodom po Michalski in Venturski ulici. Ustavili se bomo pred Mozartovo palačo, kjer je slavni skladatelj kot otrok blestel na enem izmed svojih prvih koncertov. Videli boste tudi sedež Academie Istropolitane, njen ustanovitelj je bil kralj Matija Korvin, danes pa ima tu sedež Fakultete umetnosti, ter palačo rodbine Keglevič pri katerih je bil pogosto v gosteh sam Beethoven. Veličastna Martinova katedrala, v kateri so v času turške zasedbe Budimpešte kronali ogrske kralje. Avtobusna vožnja v Budimpešto. Zvečer plovba pod čudovitimi mostovi Budimpešte z večerjo in pijačo vožnja na Citadelo, od koder je najlepši razgled na razsvetljeno prestolnico. Nočitev v hotelu.

3. dan: BUDIMPEŠTA–LJUBLJANA/ zajtrk
Po zajtrku krožni ogled glavnega mesta Madžarske: Opera, Trg herojev, Mestni park, Vajda Hunyadijev dvorec, Štefanova cerkev. Obisk Budima, grajskega hriba kjer je Kraljeva palača, Matjaževa cerkev in Ribiška utrdba. Popoldan odhod proti zahodni obali Panonskega morja. Med potjo ogled tihanyskega polotoka s čudovitim pogledom na jezero in okolico. Tihany je najprivlačnejši kraj ob Blatnem jezeru, slovi po svojih znamenitostih in je zaščiteno območje. Nadaljevanje poti proti Ljubljani, prihod v poznih urah.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.