BLATNO JEZERO - MADŽARSKO MORJE, 5.10.2019 - ZAGOTOVLJENO!

Cena od: 65,00 EUR

Vabimo vas na zanimiv izlet na MADŽARSKO !

Madžarski podobne države ni v vsej Evropi. Mesta, pokrajina in ljudje so privlačni predvsem za tiste, ki iščejo posebna, nova doživetja. Balaton - Blatno jezero nima slučajno ime Madžarsko morje, saj po dolžini meri kar 80 kilometrov. Številni počitniški kraji, urejena a plitva obala, razgibana severna obala z vinogradi, plaže in znane toplice privabljajo številne obiskovalce.

ODHOD: sobota, 05.10.2019

 

Odhodi avtobusa:               ŠEMPETER             AP Šempeter - pri Eurospinu (smer NG)                        05:00

NOVA GORICA    pred zavarovalnico Triglav                                               05:10

AJDOVŠČINA       parkirišče pred trgovino Hofer in BS Agip                     05:40

NOVA GORICA – BLATNO JEZERO – NOVA GORICA

Odhod avtobusa po navedenem urniku in vožnja z vmesnimi postanki proti Madžarski. Le dobre pol ure vožnje iz Lendave se razprostre jezero, ki mu ni videti ne konca ne kraja. Balaton ali BLATNO JEZERO je največje jezero v srednji Evropi in druga najbolj obiskana turistična točka na Madžarskem, ki jo obdajajo številne kolesarske in pešpoti, toplice, keramične delavnice, kavarne in čarde. Najdaljši postanek v mestu KESZTHELY, kjer se nahaja znameniti dvorec družine Festetics. Ime mu je dal grof Gyorgy Festetics, podpornik znanosti in umetnosti, ki je v Keszthelyju konec 18. stoletja ustanovil prvo agronomsko fakulteto v Evropi. Po želji obisk dvorca (doplačilo). Nato se bomo sprehodili do manjše slaščičarne, kjer imajo mini muzej izdelkov iz marcipana – po ogledu, si boste lahko katero izmed dobrot tudi privoščili. Sledil bo kratek prevoz na obalo Blatnega jezera in sprehod ob obali. Seveda bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede.

Sledi vožnja do HEVIZA, znanega termalnega zdravilišča, ki je z drugim največjim naravnim termalnim jezerom na svetu zagotovo vreden ogleda. Zagotovo bo na vas pustil vtis lepo urejen letoviški kraj in »zanimiv« vonj po žveplenih kopelih – po katerih slovijo. V popoldanskih urah povratek v Slovenijo. Naše druženje bomo zaključili z VEČERJO. Prihod domov v večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

CENA po osebi:

65 € /min. 45 udeležencev/       75 € /min. 35 udeležencev/      

CENA VKLJUČUJE : prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestne pristojbine, vstopnino v Muzej marcipana, dobro večerjo na slovenski strani,  kvalitetno vodenje, osnovno nezgodno zavarovanje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA PO ŽELJI: vstopnica v grad Festetisc + muzej kočij 8 € na osebo (cena za skupino) ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebnih za izvedbo potovanja je 45 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam veliko nepozabnih doživetij !

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.