Krakov in biseri južne Poljske, 30.4.-3.5.2020- IZ NOVE GORICE

Cena od: 239,00 EUR

PREDVIDEN PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA–AVSTRIJA

Ob 21.00 odhod avtobusa iz Ljubljane in za doplačilo odhod iz Nove Gorice.

2. dan: TABORIŠČE AUSCHWITZ (OSWIECIM) BIRKENAU–WADOWICE–KRAKOV

Po nočni vožnji preko Avstrije in Češke v jutranjih urah prihod na Poljsko. Vožnja v Oswiecim ter ogled muzeja in nekdanjega zloglasnega koncentracijskega taborišča Auschwitz Birkenau. V opoldanskih urah nadaljevanje poti v Wadowice, rojstni kraj papeža Janeza Pavla II. Postanek za sprehod po mestu, ogled in osvežitev. Nato nadaljevanje potovanja v nekdanjo kraljevo mesto Krakov. Sprehod po mestu in nekaj prostega časa. Prevoz do hotela, nastanitev in prenočevanje. Za doplačilo večerja v hotelu.

3. dan: RUDNIK SOLI WIELICZKA IN KRAKOV / zajtrk

Po zajtrku vožnja do Wieliczke, kjer si boste ogledali enega največjih in najlepših rudnikov soli na svetu. Rudarji so tukaj v večstoletni zgodovini ustvarili pravo podzemno mesto, s številnimi dvoranami, kipi in neštetimi podzemnimi hodniki. Ogled podzemnih dvoran, ki ponazarjajo pomembne poljske dogodke, legende in osebnosti. Po ogledu rudnika v opoldanskih urah povratek v Krakow. Na griču Wavel si boste ogledali kraljevo palačo, kronsko in pogrebno cerkev poljskih kraljev, kjer je pokopano več kot sto najpomembnejših oseb iz poljske zgodovine ter zakladnico. Nato sprehod po mestu in ogled mestnega središča Krakowa pod kraljevo palačo. Sprehodili se boste po Kraljevi poti, s Floriansko ulico in trgom Rynek, s čudovito, pokrito tržnico sukiennice, sprehod do mestnega obzidja in mogočne utrdbe Barbikan, pred glavnim vhodom, zunaj utrjenega mesta. Preostanek dneva bo namenjen ogledu ostalih mestnih znamenitosti Krakova. Na glavnem trgu si boste ogledali še Marijino cerkev, ki skriva največji leseni gotski oltar v Evropi. Po ogledu cerkve, prosto za samostojne oglede, sprehod ali obisk številnih prodajalnic spominkov. Začutili boste boemski utrip nekdanjega kraljevega mesta. Proti večeru povratek v hotel, ob doplačilu večerja in prenočevanje.

4. dan: ZAKOPANE (VISOKE TATRE)–ŽILINA–LJUBLJANA / zajtrk

Po zajtrku odhod iz hotela in vožnja proti jugu. Po 100 km vožnje prihod v Zakopane, center poljskega zimskega turizma in skakalnega športa pod obronki Visokih Tatr. Krajši postanek za ogled smučarske skakalnice ter sprehod skozi zelo lepo urejen center mesta, nakup spominkov in osvežitev. Nato vožnja po slikoviti pokrajini pod Tatrami na Slovaško. Skozi Žilino in Trečin se boste v popoldanskih urah peljali mimo Bratislave in Dunaja. Prihod v Ljubljano pozno zvečer.

 

CENA: 239 €  /min. 45 udelež./           269€  /min. 35 udelež./   

     

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine, 2x prenočevanji z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu najmanj 3*, ogledi po program, vstopnine v rudnik soli, taborišče Auschwitz, vodenje in organizacija potovanja ter DDV.

DOPLAČILA V AGENCIJI: doplačilo za odhod iz Nove Gorice 15€ oseba, enoposteljna soba 40,00 EUR/osebo, 2x večerja v hotelu 30,00 EUR/osebo, riziko odpovedi ter vse, kar ni navedeno pod cena vključuje.

Popusti: 10 % do 12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

Za odhod iz NOVE GORICA minimalno 25 potnikov !

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

OPOZORILO: Za prestop meje potrebujete veljaven osebni dokument.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.