SARAJEVO - 2 dni - 31.8., 26.10. - od 85 EUR

Cena od: 85,00 EUR

SARAJEVO

2 dni
PROGRAM IZLETA: 
1. dan: Odhod v zelo zgodnjih jutranjih urah. Vožnja preko Hrvaške, do Slavonskega Broda in naprej v Sarajevo. Ko se bomo podali na staro Baščaršijo, bomo v bučnem in dinamičnem vsakdanu lahko začutili optimizem ljudi. Najprej se bomo sprehodili po uličicah z majhnimi trgovinami, kjer obrtniki izdelujejo predmete iz bakra, srebra, kože in lesa. Mogočne džamije, medrese, bezistani, imateri, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, stavbe secesijskega obdobja ob reki Miljacki pripovedujejo svoje zgodbe. Meščanska tradicija zahteva, da se človek vsaj enkrat na dan sprehodi skozi šeher (turcizem, ki pomeni mesto); od Marijinega dvora do Baščaršije in nazaj. Sprehod po tej glavni mestni žili je lep običaj, ki se prenaša iz roda v rod, njen osrednji del pa je ulica Ferhadija. Kljub mestnemu vrvežu je utrip Sarajeva počasen in sproščujoč. Posnemajmo Sarajevčane in tudi mi upočasnimo svoj ritem. Prosto za samostojne oglede in morebitne dodatne oglede (za doplačilo). Vožnja v hotel na Ilidži, namestitev in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do slikovitega Travnika. Domačini menijo, da je mesto odprta knjiga, kjer se na vseh straneh, kot narisani, kitijo številni zgodovinski spomeniki. Travnik je postal mesto prijaznih ljudi. Prosto in možnost ogleda rojstne hiše Ive Andrića. Nadaljevanje z vožnjo v Banjaluko, drugo največje mesto BiH in glavno mesto Republike Srbske. Mesto, ki se razteza na obeh bregovih Vrbasa, je poznano po zelenju. Kratek postanek in nato nadaljevanje vožnje proti domu,kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA: 85 € na osebo; cena je izračunana pri udeležbi najmanj 40 potnikov na avtobusu
 
CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, zunanje oglede po programu, eno prenočitev z zajtrkom v hotelu *** v dvoposteljni sobi na Ilidži, turistično takso v hotelu, obvezno lokalno vodenje v Sarajevu, turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.
 
MOŽNA DOPLAČILA VODNIKU NA POTI: 
 - notranji ogled džamije v Sarajevu: približno 2,50 €,
- ogled stolpa Avaz v Sarajevu: približno 2,00 €,
- rojstna hiša Ive Andrića v Travniku: približno 1,50 €

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.