SEVERNI CIPER (potovanje) 🌞 8 dni, v oktobru in novembru 👉 že od 499 € / osebo

Cena od: 499,00 EUR

Ciper - Kirenija - Karpas - Famagusta - Pafos - Nikozija

23. - 30. 10. 2019

2. - 9. 11. 2019

9. - 16. 11. 2019

16. - 23. 11. 2019

Program:

1. dan: Ljubljana / Zagreb – Ciper: Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana oz. Zagreb dve uri pred letom. V dopoldanskih urah let preko Istanbula do letališča Ercan na Cipru. Pristanek na Cipru v popoldanskih urah, kjer vas pričaka Vaš spremljevalec na potovanju. Prevoz do hotela na področju regije Kirenije ali Famaguste. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Kirenija - vključen izlet!: Zajtrk. Danes Vas bomo popeljali v veličastni srednjeveški planinski dvorec sv. Hilariona. Nato bomo obiskali samostan Bellapais, ki sodi med najlepše mojstrovine gotske umetnosti na Bližnjem vzhodu. Znano je, da so se tu prvi naselili menihi Avguštinci, ki so leta 1187 pobegnili iz Jeruzalema, katerega je osvojil turški vladar Saladin. Sledi vožnja do pristanišča, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo, ki kraljuje na vhodu v pristanišče in od koder se odpira prekrasen pogled na celotno mesto. V trdnjavi je muzej starih ladij, v katerem so na ogled nekatere izmed najstarejših ladijskih razbitin in tovor, ki so ga ladje prevažale. Obiskali bomo specializirano trgovino z modnimi izdelki iz usnja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: prosto ali fakultativni poldnevni izlet na polotok Karpas: Zajtrk. Danes se lahko udeležite izleta na polotok Karpas (za plačilo - oz. vključen v paketu izletov). Najprej si bomo ogledali dvorec Kantara. Ostanki te veličastne trdnjave iz 10. stoletja se nahajajo na vzhodnem delu gore Besparmak, na nadmorski višini 630 metrov. S trdnjave se odpira edinstven razgled na celotni polotok Karpas, na doline in plaže ciprske vzhodne obale, na osamljene uvale vzdolž severne obale in na slikovite zelene vrhove gore Besparmak. Vožnjo do polotoka Karpas bomo nadaljevali skozi prekrasno sipinsko pokrajino ter vzdolž neverjetno dolge in osamljene peščene plaže. Sprehodili se bomo po polotoku, kjer boste videli črede divjih oslov in obiskali samostan apostola Andreja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev

4.dan: Famagusta - vključen izlet!: Zajtrk. Popeljali Vas bomo v Famagusto, mestece, ki se nahaja na vzhodu države, severno od t.i. „zelene črte”. Pred tem sledi ogled samostana sv. Barnabe, apostola, ki je skupaj s Pavlom okoli leta 50 n.št. širil novo vero. Stari del mesta Famaguste je obkrožen z beneškim mestnim obzidjem. Ogledali si bomo to slavno mestno obzidje, Othellov stolp in nekdanjo kraljevsko katedralo sv. Nikolaja. Obiskali bomo tudi brezcarinsko območje s tradicionalnimi orientalskimi preprogami. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: prosto ali fakultativni celodnevni izlet na Pafos (Južni Ciper): Zajtrk. Danes se lahko z nami odpravite na južni del Cipra (za plačilo). Vožnja proti Nikoziji čez ‘’zeleno črto’’ na južno stran Cipra in proti Pafosu. Obiskali bomo cerkev Ayios Paraskevi, si ogledali znamenite mozaike in kraljeve grobnice. Sledi prosto za ogled slikovitega pristanišča v Pafosu. V ceno izleta je vključeno kosilo v odlični restavraciji z lokalnimi specialitetami. V popoldanskem času vožnja proti Kireniji oz. Famagusti. Večerja in nočitev.

6. dan: Nikozija - vključen izlet!: Zajtrk. Nikozija, glavno mesto Cipra, je z mejo razdeljena na turško-ciprski in grško-ciprski del (imeli boste možnost prečkati mejo in si ogledati južni del Nikozije). Sprehodili se bomo po uličicah starega mestnega jedra Nikozije, ki je še zadnje razdeljeno mesto na svetu. Ogledali si bomo številne znamenitosti: beneške branike, beneški stolp in mošejo Arabahmet iz 17. stoletja (ni vedno odprta). Zelo zanimiva je mošeja Selimija, ki izgleda kot cerkev z dvema turškima minaretoma. Bila je zgrajena v 13. stoletju, kot katedrala sv. Sofije, vendar so jo Turki leta 1570 spremenili v mošejo. Nato bomo obiskali dva Karavanseraja: Büyük Han in Kumarcilar Han iz 17. stoletja ter specializirano trgovino z zlatom in nakitom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
7. dan: prosto ali fakultativni poldnevni fakultativni izlet v Salamis: Zajtrk. Danes se nam lahko pridružite na izletu v Salamis (za plačilo oz. vključen v paketu izletov), najbolje ohranjenem delu otoka iz časa antike. Videli bomo obnovljen amfiteater in gimnazijo z marmornatimi kopelmi in mozaiki. Ob 8km poti so raztreseni ostanki iz bizantinske in rimske dobe, samo mesto pa leži na prekrasni plaži. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
8. dan: povratek domov: Zajtrk. V dopoldanskih urah prevoz do letališča in let preko Istanbula proti domu, Ljubljani oz. Zagrebu. Prihod v Ljubljano oz. Zagreb v poznih popoldanskih urah.
 

TERMINI IN CENE:

 

Redna cena

First minute cena – do 3 mesece pred odhodom

Odhod iz / povratek v

23.10.-30.10.2019

599,-EUR

549,-EUR

Zagreba / Ljubljano

02.11.-09.11.2019

579,-EUR

529,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

09.11.-16.11.2019

579,-EUR

529,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

16.11.-23.11.2019

549,-EUR

499,-EUR

Ljubljane / Ljubljano

Cena na osebo v dvoposteljni sobi.

Cena vključuje:

  • letalski prevoz Ljubljana/Zagreb – Istanbul-Ercan- Istanbul - Ljubljana z letališkimi pristojbinami, ekonomski razred, Turkish Airlines
  • 7 x nočitev v hotelu s 3* v dvoposteljni sobi
  • 7 x polpenzion (zajtrk + večerja)
  • Ogledi po programu: Kirenija, Famagusta, Nikozija
  • prevoze po programu s klimatiziranim in udobnim turističnim avtobusom
  • slovensko ali hrvaško spremstvo med potovanjem po Cipru in lokalni vodnik
  • organizacijo potovanja

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.