ISTANBUL- MESTO DVEH CELIN: 16.11.-zagotovljeno, 14. in 21.12.2018, 18. januar 2019 + NOVOLETNI 29.12.2018

Cena od: 399,00 EUR

ISTANBUL, mesto dveh celin

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« v času praznikov.

Spoznajte mesto iz 1001 noči kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah…

Popeljite se po bosporski ožini mimo palač in dvorcev, ki krasijo njegove obale, sprehodite se po slikovitih ulicah in uživajte v večernem programu iz tisoč in ene noči!

ŽE ZAGOTOVLJENI ODHODI: 16. november 2018 zagotovljeno

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: LJUBLJANA ISTANBUL IN TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.40. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto.

Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti do stolpa Galata in na most Galata od

kjer boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Modre mošeje. Nočitev.

2. dan: OD BIZANCA DO ISTANBULA IN ZGODBE O SULEJMANU VELIČASTNEM

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja

cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov,

danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne

podzemne cisterne Yerebatan Saray. Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo.

Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo,

mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma. Spet bodo oživele

bosporske legende in izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in

pogledali proti Evropi, kamor se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na

znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBULLJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer

nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana

in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

CENA POTOVANJA, min 25 potnikov 399€

ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.


Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 18€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 20) 40€, prijavnina 15€.


Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, obisk palače Dolmabahče 30€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja z tramvajem pribl.1,40€.


Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

ISTANBUL za novo leto 

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« za praznike in spoznajte mesto kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev,….in privoščite si res ugodne nakupe!

Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!

Odhod: 29. december  2018

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.30. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa in lokala kjer so snemali serijo Moja boš. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2.dan: ISTANBUL (OD BIZANCA DO ISTANBULA)

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3.dan: ISTANBUL (EYUP/BALAT/FENER OB ZLATEM ROGU), GRAND BAZAR

Zajtrk in Izlet v četrti ob Zlatem rogu, kjer se še čuti dih starega Stamboula.  Z gondolo se bomo zapeljali do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti in kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi Bolgarska cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež najstarejše grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in popili čaj  z trgovci. Nočitev.

4.dan: ISTANBUL (KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)

Po poznejšem zajtrku odhod na egipčansko tržnico začimb kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,….. Nočitev. Zvečer predlagamo obisk lokala trebušnimi plesalkami, folkloro in večerjo.

5.dan: ISTANBUL– ZAGREB – LJUBLJANA

Zajtrk in prosto do odhoda na letališče. Predlagamo obisk palače Dolmabahce ob Bosporju – palače zadnjih sultanov, kjer nas bo osupnilo razkošje tepihov, kristala in alabastra in obisk največje mošeje Sulejmana Veličastnega z grobovi sultana in njegove Hurem sultane. Prevoz na letališče in ob 19.00 polet v Zagreb. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu. Avtobusni prevoz v Ljubljano in na letališče Brnik.

CENA POTOVANJA,  min 25 potnikov  510€  

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 130€, prevoz letališče – hotel – letališče, 4x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški, slovenskega vodje poti in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 24€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€, prijavnina 15€, silvestrovanje z večerjo, vključeno pijačo, folklornim programom in trebušnimi plesalkami  130€.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju 25€, izlet v Eyup 30€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja s tramvajem pribl.1,40€.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

 


Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.