ISTANBUL - doživetja ob Bosporju - ODHODI 2020

Cena od: 389,00 EUR

ISTANBUL, doživetja ob BOSPORJU  

in zeloooo ugodni nakupi, saj je menjalni tečaj odličen

Pridite z nami v »Mesto vseh mest« in spoznajte mesto kjer Orient živi na slikovitih tržnicah, stari Konstantinopolis navdušuje v Hagii Sofiji in se sultansko razkošje šopiri v osmanskih palačah… Sprehodite se po slikovitih ulicah pod Galata stolpom, popeljite se po bosporski ožini, pod bosporskim mostom in mimo obmorskih palač in dvorcev,…. Spoznajte lokacije snemanj številnih TV nadaljevank in filmov…

Uživajte v večernem pogledu na osvetljeno mesto!


ODHODI: 30. april; 22., 28., 29. maj; 13., 25., 26. junij; 5. julij; 28. avgust; 25. september; 15., 23., 27. in 30. oktober; 20. november; 3. in 26. december 2020

ŽE ZAGOTOVLJENI ODHODI: 30. april; 22., 28., 29. maj; 25., 26. junij; 5. julij; 28. avgust; 25. september; 23., 27. in 30. oktober 2020  

OPOMBA: 25.4. in 27.10. je odhod iz Zagreba, povratek v Ljubljano.

1.dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.10. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2.dan: ISTANBUL

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray.  Zvečer predlagamo odhod na turški večer s folklornim programom in večerjo. Nočitev.

3.dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…. Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4.dan: ISTANBUL  (OB ZLATEM ROGU: FENER, BALAT, EYUP) – LJUBLJANA

Zajtrk. Predlagamo izlet v  četrti Eyup, Fener in Balat ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti, kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami (ikona in relikvije Sv. Eufemije, košček križa na katerem je bil križan Jezus,…). Prevoz na letališče in ob 17.55 polet v Ljubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.  


CENA POTOVANJA: min 35 potnikov  389€  (6.12. 19; 14. in 21.2.; 6., 13., 20. in 27.3.)

                                  min 35 potnikov  442€ 

                                  min 35 potnikov  462€ (25., 29., 30. 4., 27.10.)

 V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 138€, prevoz letališče – hotel – letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, stroški slovenskega vodje poti in stroški organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje. 

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 18€/noč, turistična pristojbina 2€/noč, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, doplačilo za manjše število potnikov (25 – 34) 36€, doplačilo za manjše število potnikov  (10 – 24) 70€, prijavnina 18€, prevoz na letališče v Zagreb, ena smer 20€.

Doplačila na licu mesta: vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna) 55€, harem v Top kapi palači 10€, križarjenje po Bosporju  25€, izlet v Eyup 35€, turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€, ena vožnja z tramvajem pribl. 3TL (turške lire).

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.