ISTANBUL, doživetja ob BOSPORJU, 10.-13.10.2019 - ŽE ZAGOTOVLJENO

Cena od: 489,00 EUR

ISTANBUL, doživetja ob  BOSPORJU

Odhod:  

doživetja ob  BOSPORJU

1. dan: LJUBLJANA – ISTANBUL in TRG TAXIM

Polet letala v Istanbul ob 9.10. Topel obrok na letalu. Po opravljenih mejnih formalnostih avtobusni prevoz mesto. Nastanitev v hotelu in odhod z vodnikom na Taxim. Sprehod po ulici neodvisnosti v boemsko četrt Galata in do znamenitega stolpa. Z mostu Galata pa boste lahko občudovali osvetljene minarete Hagie Sofije in Sulejmanove mošeje. Nočitev.

2. dan: ISTANBUL 

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia - dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti), nekdanjega Hipodroma in veličastne podzemne cisterne Yerebatan Saray. Nočitev.

3. dan: ISTANBUL (GRAND BAZAR IN KRIŽARJENJE PO BOSPORJU)

Zajtrk in odhod na egipčansko tržnico začimb kjer so se od nekdaj prodajale začimbe iz Egipta. Sledi križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende…. In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje »prehod krav«!  Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo…, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem,…. Popoldne pa boste preživeli na znameniti pokriti tržnici (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju. Nočitev.

4. dan: ISTANBUL (ob zlatem rogu: Eyup, fener in balat) – LJUBLJANA

Zajtrk. Izlet v Eyup ob Zlatem rogu in z gondolo do stare kavarne kamor je rad zahajal Pierre Loti, kjer boste lahko uživali v istem čudovitem pogledu na zaliv Zlati rog in na Istanbul. Veste, da je v Istanbulu tudi Bolgarska cerkev zgrajena popolnoma iz železa? Obiskali jo bomo in se o tem sami prepričali. Za konec pa bomo obiskali še grški patriarhat – sedež grške pravoslavne cerkve s cerkvijo sv. Jurija in z bogatimi relikvijami. Prevoz na letališče in ob 17.50 polet v LJubljano. Topel obrok z vključeno pijačo na letalu.

CENA POTOVANJA:    min 40 potnikov   489€

                                    min 35 potnikov   496€

                                    min 30 potnikov   499€

                                    min 25 potnikov   529€

V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine v višini 139€, prevoz letališče - hotel - letališče, 3x nočitev z samopostrežnim zajtrkom v hotelu lokalne turistične kategorije 4* v središču mesta, ogled Istanbula brez vstopnin, vstopnine in vodenje po muzejih (Top kapi palača, Hagia Sofija, podzemna cisterna), križarjenje po Bosporju, izlet v Eyup, 6 voženj s tramvajem, 2 x kosilo, 1 x večerja, stroški slovenskega spremljevalca in organizacije potovanja, osnovno nezgodno zavarovanje.

Doplačila ob prijavi: doplačilo za manjše število potnikov (manj kot 25) 40€, enoposteljna soba 59€, odpovedni rizik 5% za slučaj odpovedi zaradi nenadne bolezni, zdravstveno zavarovanje z asistenco 10€.

Doplačila na licu mesta: turški večer s folklornim programom, večerjo in omejeno količino pijače 55€.

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.                                              

Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.