Najlepši norveški fjordi in Oslo

Cena od: 1.099,00 EUR

22.8.2020 - Zagotovljen odhod

vključena vožnja z ladjo po Geirangerfjordu

raziskovanje neokrnjene narave Norveške

ogled Osla


1. DAN: SLOVENIJA - OSLO - LILLEHAMMER - DOLINA GUDBRANDSDALEN - VINSTRA
Nočitev

Z letališča JP Ljubljana ali enega izmed bližnjih letališč bomo v jutranjih urah poleteli proti Oslu. Po pristanku sledi vožnja mimo največjega jezera Mjosa po čudoviti norveški pokrajini proti severu. Najprej bomo obiskali Lillehammer, prizorišče olimpijskih iger leta 1994. Sprehodili se bomo po slikovitem središču kraja s trgovinami in lokali in se podali do smučarsko - skakalnega centra, kjer se je ob doplačilu mogoče povzpeti tudi na vrh olimpijskih skakalnic, željni rekreacije pa se lahko podviga lotite kar peš po stopnicah. Pot bomo nadaljevali skozi hribovito norveško pokrajino po dolini Gudbrandsdalen proti vasici Vinstra. Nastanitev v hotelu v okolici.

2. DAN: LOM - KRIŽARJENJE PO GEIRANGERFJORDU - HORNINDAL
Zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo odpravili proti Geirangerju. Na poti se bomo ustavili v slikoviti vasici Lom, kjer si bomo ogledali eno starejših lesenih cerkev na Norveškem, ki so značilne za fjordsko pokrajino. Po Geirangerfjordu, enem najbolj obiskanih in najlepših norveških fjordov, ki je znan po čudoviti naravi in visokih slapovih, zaradi česar spada tudi pod Unescovo zaščito, se bomo odpeljali z ladjo. Dodaten čar mu dajejo osamljene kmetije. Po izkrcanju v kraju Hellesylt vožnja proti jezeru Hornindalsvatnet, najglobljem jezeru severne Evrope, ki na nekaterih delih doseže kar 514 m globine. Nastanitev v hotelu v okolici.

3. DAN: NACIONALNI PARK JOSTEDAL - LEDENIK BRIKSDAL - KAUPANGER - LAERDAL
Zajtrk, nočitev

Zjutraj vožnja v nacionalni park Jostedal, ki ga zaznamuje največji ledenik na celinski Evropi. Eden od najbolj obiskanih in najlažje dostopnih je ledeniški krak Briksdal, ki se nahaja v dolini Oldedalen. Dolino zaznamujejo številni mogočni slapovi in ledeniška jezera smaragdne barve. Po želji se bomo do jezera pod ledenikom Briksdal (peš oziroma s posebnimi vozili)in občudovali posebno modro-zeleno barvo norveškega ledenika, ki se bo dvigal nad nami. Pot bomo nadaljevali skozi vas Kaupanger, ki so jo naselili že vikingi, se s trajektom zapeljali preko enega nadaljših fjordov Sognefjord in dan zaključili v okolici vasi Laerdal.

4. DAN: PREDOR LAERDAL - ŽELEZNICA FLAM - SOGNEFJORD - BERGEN
Zajtrk, nočitev

Zjutraj se bomo zapeljali skozi predor Laerdal, ki je s svojimi 24 kilometri najdaljši cestni predor na svetu, do vasice Flam. Tu se bomo po želji (doplačilo) lahko podali na panoramsko vožnjo z znamenito flamsko železnico, ki velja za eno najbolj strmih na svetu, ki med enourno vožnjo skozi številne predore in galerije premaga preko 900 metrov razlike v nadmorski višini. Nadaljevanje poti po slikoviti pokrajini do Bergna. Po prihodu ogled slikovitega mesta, katerega pristanišče krasijo barvite lesene hiše iz obdobja, ko je bil Bergen močno središče hanseatskih trgovcev in glavno središče trgovine z ribo z Lofotskih otokov. Obisk ribje tržnice vas ne bo pustil ravnodušne in časa bo dovolj, da si privoščite slasten obrok morskih dobrot. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

5. DAN: BERGEN - SLAPOVI VORINGFOSS - HARDANGERVIDDA - OSLO
Zajtrk, nočitev

Zjutraj slovo od Bergna in vožnja proti Oslu. Peljali se bomo mimo drugega največjega norveškega fjorda, Hardanger, ki je hkrati tudi najpomembnejše sadjarsko področje na Norveškem. Ustavili se bomo ob znamenitih slapovih Voringsfoss, ki imajo najvišji vertikalni padec na Norveškem. Prečkanje ene izmed največjih evropskih planot, Hardangervidda, ki ponuja poglede v izredna prostranstva planotnega sveta in je prepletena s številnimi črnimi jezeri. Popoldne prihod v Oslo, nastanitev v hotelu.

6. DAN: OSLO - SLOVENIJA
Zajtrk

Zjutraj si bomo ogledali mestni center s kraljevo palačo, Vigelandovim parkom, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestno hišo, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Ob doplačilu lahko obiščete katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon - Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne prevoz na letališče, od koder bomo preko enega izmed evropskih letališč poleteli proti Ljubljani oz. bližnjemu letališču. Avtobusni prevoz do Ljubljane.

 

Cena po osebi: 1099 EUR

Cena vključuje
 • letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine,
 • avtobusne prevoze po programu,
 • vožnje s trajekti in mini križarjenje po fjordu,
 • pet nočitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • oglede zunanjosti,
 • spremstvo in organizacijo potovanja.
Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

 • med 35 in 44 potniki 50 €,
 • med 25 in 34 potniki 80 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

 • muzej Fram 16 €,
 • Vikingški muzej 13 €,
 • Kon - Tiki 14 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

 • ledenik Briksdal s posebnimi vozili 29 € (vozila vozijo do vznožja ledenika; ne na ledenik),
 • flamska železnica 65 €.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.