HRASTOVLJE IN SLOVENSKA ISTRA, nedelja- 25.11.2018 - ZAGOTOVLJENO in VABLJENI!

Cena od: 40,00 EUR

Ker se je že mošt spremenil v vino bo to prav gotovo dober

izgovor za veselje, tokrat v DEŽELI REFOŠKA.

Če vsem vtisom dodamo še paleto pisanih jesenskih barv,

je dan novih doživetij lahko popoln....

ODHOD: nedelja, 25.11.2018

PROGRAM IZLETA:

Odhod avtobusa ob 07,15 uri iz Nove Gorice in vožnja proti Krasu.

Vožnja mimo Sežane in Divače proti Črnemu Kalu – kjer bomo imeli priložnost občudovati 1065 metrov dolg viadukt Črni Kal, ki s svojimi 95 metri višine najvišjega stebra predstavlja največji slovenski premostitveni objekt.

Naš prvi postanek bomo imeli v HRASTOVLJAH, kraju pod Kraškim robom. V vasi bo sledil krajši sprehod do cerkve sv. Trojice, v kateri si bomo lahko ogledali prečudovite freske, spoznali njeno zgodovino ter se z zgodbo fresk Mrtvaškega plesa vrnili nazaj v čas mističnega srednjega veka.

Zapustili bomo notranjost Istre in se zapeljali ob slovenski obali v IZOLO, prijazno obmorsko mestece. Posebna arhitektura starega mestnega jedra prikazuje pestro zgodovino mesta, ki je bilo nekoč na otoku. Nadalje se bomo odpravili na odkrivanje notranjosti slovenske Istre v slikovito vasico KRKAVČE, ki je ena najzanimivejših, pa tudi najstarejših vasi slovenske Istre. Vas je zgrajena na skali nad reko Dragonjo in poznana po znamenitem Krkavškem kamnu iz 1. stoletja pred našim štetjem. Vas in okolica sta bogato arheološko najdišče ostankov iz rimske dobe in srednjega veka.

Pot bomo nadaljevali med griči bogatimi z vinogradi in oljčnimi nasadi v KOŠTABONO - slikovito naselje s tlorisom v obliki drevesa, ki sodi med urbanistično najlepše zasnovane vasi v istrskem delu Slovenije. Na sprehodu po vasi bomo občudovali stare kamnite kmečke hiše. Sledi vožnja v POMJAN - najvišje ležečo vasico v Šavrinskem gričevju. Ime naj bi dobila po nasadih jabolk, ki so nekoč prekrivali okolico zdajšnje vasi. Vasica ponuja čudovit razgled na Koper in okolico. Vas krasi župnijska cerkev sv. Jurija, ki jo blagoslovil koprski škof Absalon že leta 1222. Naša zadnja vasica bodo MAREZIGE. Vas slovi kot domovina refoška. Stare, košate trte dajejo tukajšnjim vinogradnikom črno, kot kri gosto vino - refošk. Enkraten je in neponovljiv. Vino, ki ga pridelajo v Marezigah in po okoliških hribih je po značaju polno in bogato, izrazitega žlahtnega vonja. Sredi vasi Marezige stoji KANAVA - vinski hram in svetišče vina (zunanji ogled). Kanava je urejena v stilu stare kamnite kmečke hiše, pred njo pa se na pergoli košatijo tri trte: refošk, malvazija in žametovka - potomka najstarejše trte na svetu, stare trte z mariborskega Lenta. Na razgledni točki v Marezigah, od koder se odpira pogled na istrsko zaledje in Koprski zaliv, so na novo uredili prvo vinsko fontano v državi (zunanji ogled).

Dan bomo zaključili z okusno večerjo v priznanem gostišču. Polni edinstvenih doživetij se bomo v večernih urah odpravili še na odkrivanje ČUDOLANDIJE v Koper ter se nato vrnili domov. Prihod domov do 21,30 ure.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

        CENA: 40,00 € /min. 45 udeležencev/    49,00 €  /min. 33 udeležencev/       

CENA VKLJUČUJE:; prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, strošek voznika, cestnine in ostale pristojbine, vstopnina v cerkev Sv. Trojice in ogled fresk, zunanje oglede po programu, VEČERJO, osnovno nezgodno zavarovanje, kvalitetno vodenje, prijavnino, stroške organizacije in priprave izleta ter DDV.

DOPLAČILA PO ŽELJI:  druga pijača ob večerji, morebitne dodatne vstopnine ter vse kar ni navedeno pod »cena vključuje«.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 33 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Program smo za Vas naredili mi, del pa je na Vas,

da si ga z nami polepšate še sami !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.