ČAROBNI MAROKO - 8 DNI ZAGOTOVLJEN ODHOD 27.12.2018

Cena od: 1.099,00 EUR

Čarobni Maroko - 27. 12. -ZAGOTOVLJENO

Maroko je čaroben v vseh letnih časih, v času novega leta pa je magija prav posebna. V trenutku, ko stopimo na maroška tla, začutimo, da smo prišli v nenavadno deželo. Ni povsem afriška, ni povsem arabska, ni povsem evropejska, ampak je kombinacija vsega. Razpeta med dve morji, dva kontinenta in tri kulture, vedno dramatična vedno nepredvidljiva. Le kje je še v eni deželi mogoče najti s snegom pokrite planine Atlasa, obalo Atlantika in Sredozemlja, puščavo Sahara, velika kraljeva mest,...
 

1. dan: (LJUBLJANA)–BENETKE– CASABLANCA
V popoldanskih urah zbirališče potnikov na obračališču mestnega prometa na Dolgem mostu v Ljubljani (za doplačilo) ali na letališču Marco Polo pri Benetkah. Polet letala v Casablanco. Po pristanku in po opravljenih obmejnih obveznostih sledi vožnja do hotela, nastanitev in prenočevanje.

2. dan: CASABLANCA–RABAT–MEKNES–VOLUBILIS–FES/ zajtrk, večerja
Zajtrk in vožnja do glavnega mesta Maroka, Rabata. Ogled upravnega središča kraljevine, ki ga imenujejo tudi “belo kraljevsko mesto”. Zunanji ogled kraljeve palače, Hassanovega stolpa in mavzoleja Mohameda V., prav tistega kralja, ki je zaslužen za neodvisnost Maroka. Sledi vožnja do Meknesa, mesta, ki je močno povezano z življenjem enega najmogočnejših maroških kraljev, Moulaya Ismaila. Iz časov njegovega vladanja, konec 17. st., ko je Meknes postal glavno mesto dežele, so še danes vidni številni veličastni spomeniki, ogleda vredni. Obiskali boste kraljeve konjušnice, žitne kašče ter mavzolej, kjer je pokopan kralj. Pomudili se boste še pri najznamenitejših mestnih vratih, Bab El Mansour, ki slovijo tudi kot najlepša mestna vrata Severne Afrike.Vožnja do ostankov rimskega mesta Volubilis, ki so ga nekoč obdajali nasadi oljk. Glavna ekonomska panoga je bila najverjetneje pridelava oljčnega olja, ki je prinesla blagostanje, še danes vidno v ostankih javnih in zasebnih zgradb. Nekatere so krašene z bogatimi mozaiki, vsak pripoveduje svojo zgodbo. Pot do Feza, nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan: FES / zajtrk, večerja
Zajtrk. Mesto je nedvomno eno najzanimivejših in najslikovitejših mest Maroka. Je najstarejše kraljevo mesto, ustanovljeno v 9. st., za časa vladanja Moulay Idrisa II. Fes se ponaša tudi z drugo najstarejšo univerzo na svetu in si zaradi tega upravičeno zasluži status kulturnega,verskega in intelektualnega središča države. Mesto je znano po številnih palačah in mošejah z bogato arhitekturo, majhnih trgih, tradicionalnih nošah in koranskih šolah, iz katerih odmeva otroško petje. Najprej si boste ogledali kraljevo palačo, židovsko četrt in delavnico, kjer izdelujejo znamenito feško keramiko. Nato bo izlet v najstarejši mestni predel, medino, imenovano Fes–el–Bali. Sprehod po ozkih ulicah, polnih trgovcev, ki vabijo v trgovine z raznovrstnim orientalskim blagom. Doživetje se zdi kot preskok v svet pravljic iz Tisoč in ene noči. Videli boste četrt usnjarjev in barvarjev, kjer v majhnih bazenih barvajo usnje, univerzo Karaouine, zunanjost mavzoleja Moulay Idrisa II. in številne druge spomenike. Proti večeru nastanitev v hotelu. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. dan: FES–MIDELT–ERFOUD/ zajtrk, večerja
Po zajtrku se boste podali na vožnjo čez pogorje Srednjega Atlasa. Na poti bodo mimo vas brzele male berberske vasice, kjer se ljudje ukvarjajo po večini s poljedelstvom, gozdovi cedre … Pot naprej vodi skozi letoviški kraj Ifrane, ki zaradi svoje lege in arhitekture bolj spominja na Švico, kot pa je običajna predstava o pokrajini in krajih v tamkajšnjem delu sveta. Pokrajina se bo ves čas spreminjala in menjala barve. Prispeli boste v mesto Midelt, z zanimivo lego na planoti med Srednjim in Visokim Atlasom. Nekje ob poti si boste privoščili kosilo (doplačilo). Pozno popoldan boste skozi zelene oaze z nasadi datljevih palm prispeli do najjužnejše točke potovanja, v mestece Erfoud. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

5. dan: ERFOUD–TINERHIR–OUARZAZATE/ zajtrk, silvestrska večerja
Zgodaj, kdor bo želel, se bo lahko odpravil v puščavo proti Erg Chebbi in občudoval sončni vzhod. Vožnja s terenskimi vozili in sprehod po sipinah. Lahko se boste odločili tudi za ježo na kameljih hrbtih (doplačilo). Po zajtrku vožnja po slikoviti pokrajini, bogati z zelenimi oazami, polnimi sadnega drevja in datljevih palm. Obisk soseske Todra, obdane z več sto metrov visokimi granitnimi skalami. Postanek in nekaj prostega časa za sprehod ali kosilo po želji. Vožnja po dolini reke Dades proti Ouarzazatu, ki slovi tudi kot središče filmske industrije. Nastanitev v hotelu in priprava na najdaljšo noč v leto. Silvestrska večerja in prenočevanje.

6. dan: OUARZAZATE–AIT BENHADDOU–MARAKEŠ / zajtrk, večerja
Po zajtrku si boste ogledali eno najlepše ohranjenih kasb na maroškem jugu, nato pa se boste odpravili do bližnje vasi Ait Benhaddou, ki je pod zaščito UNESCA. Tam se nahaja še ena izmed lepših kasb, ki je postavljena na vzpetini in dominira nad dolino pod njo. S svojo rdečkasto barvo se skoraj staplja z okoljem. Utrdba je bila scensko prizorišče mnogih filmov. Čas za kosilo in vožnja čez Visoki Atlas, čez prelaz Tizi–n–Ticha do Marakeša. Marakeš je kraljevo mesto in najbolj barvito mesto Maroka. Imenujejo ga tudi “rdeči biser juga”. Nastanitev v hotelu in večerja. Še večerni sprehod po znamenitem trgu Jaam–el–Fna, priljubljenem zbirališču prebivalcev Marakeša, kjer boste lahko poslušali pripovedovalce pravljic, opazovali krotilce kač, akrobate ... Na malih stojnicah boste lahko okušali lokalno hrano ali pa si privoščili kozarec pomarančnega soka. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7. dan: MARAKEŠ–CASABLANCA/ zajtrk, večerja
Zajtrk. Nato celodnevni potep po mestu, čigar opečnato barvo zgradb skladno umirja zelenje številnih parkov in vrtov. Ogledali si boste mošejo Koutoubia z znamenitim minaretom s konca 12. st., vrtove in palačo Bahia, pa vrtove Majorelle, ki jih je osnoval istoimenski francoski slikar, kasneje pa odkupil in preoblikoval Yves Saint Laurent. V medini–starem delu mesta–boste obiskali eno od lekarn, kjer lahko kupite razna zelišča, začimbe in čaje, ki preženejo prav vse tegobe. Popoldan malo prostega časa za odkrivanje suka in preizkušanje vaših sposobnosti barantanja s tamkajšnjimi odličnimi trgovci. Proti večeru prevoz v Casablanco. Večerja in prenočevanje v hotelu.

8. dan: CASABLANCA–BENETKE–(LJUBLJANA) / zajtrk
Po zajtrku krožni ogled mesta in postanek ob drugi največji mošeji v arabskem svetu, ki sprejme do 25.000 oseb, dve tretjini zgradbe sta zgrajeni tik nad morjem. Veličastna marmorna mošeja Hasana II. z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Sledi prevoz na letališče in polet letala proti Benetkam. Po pristanku avtobusni prevoz v Ljubljano (za doplačilo).

CENA POOSEBI: 1.099 €
 
V ceno je vključeno: letalski prevoz po programu,letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,avtobusne prevoze po programu,1 nočitev z zajtrkom in 6 polpenzionov s silvestrsko večerjo z nastanitvijo,v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalne kategorije),ogledi po programu z vstopninami (razen vstopnino v mošejo Hasana II., ki je za doplačilo),ves čas odlično slovensko in lokalno vodenje,organizacija potovanja,DDV
 
Popusti: 100,00 EUR za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb
 
Obvezna doplačila
Na kraju samem: (vodniku na poti) napitnine - 45 EUR (v Maroku so običajne in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in vsak, ki ima "opravka" z vami - te poravna vodnik za celo skupino)
Dodatna ponudba po želji:
Doplačila ob prijavi: prevoz na letališče 55,00 EUR/osebo, enoposteljna soba 149,00 EUR/osebo

     

Na kraju samem: (vodniku na poti) vstopnina v mošejo Hassana II. pribl. 18 EU, izlet v puščavo 45 EUR
 
Odkrita beseda
  • poleti so z nizkocenovnim letalskim prevoznikom, zato na letalu ni obroka
  • zaradi spremenljivega poletnega in zimskega voznega reda je možno, da bodo ogledi prvega in zadnjega dne zamenjani
 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.