ŠRI LANKA - Budina solza v Indijskem oceanu NOVOLETNI ODHOD ZAGOTOVLJEN

Cena od: 1.698,00 EUR

Šrilanka

–    starodavne prestolnice, mistični Kandy in sloni
–    čajne plantaže, vrt eksotičnih dišav in ajurveda
–    uživajte v tropskih počitnicah ob Indijskem oceanu

NOVOLETNI ODHOD 25.12.2018 - ZAGOTOVLJEN 

PROGRAM:

1. in 2. dan LJUBLJANA – KOLOMBO – ANURADHAPURA. Zbor na ljubljanskem letališču, od koder poletimo v Istanbul. Daljše čakanje na naslednji polet. Polet iz Istanbula v Kolombo. Po pristanku se vkrcamo na avtobus in potujemo na izhodišče v srčiko šrilanške identitete – Anuradhapuro. Po prihodu se namestimo v hotel, večerja in zaslužen počitek. (letalo, H*, V)

3. dan ANURADHAPURA – izlet na MIHINITALE. Zajtrk. Šrilanka se ponaša z eno najstarejših civilizacij JV Azije. Anuradhapura je bila prva prestolnica cesarstva in tudi danes je mesto alfa in omega šrilanške identitete. V svetem trikotniku se sprehodimo okoli stupe Ruvanvelisaya, potem pa kar bosi do najstarejšega dokumentiranega drevesa na svetu – bodhi tree. V stari Anuradhapuri obiščemo še največjo “skledo” na svetu, znameniti lunin kamen ter kamnite varuhe … Popoldne se povzpnemo na hrib Mihinitale, ki velja za zibelko otoškega budizma, saj je prav tu Ašokin sin, budistični menih Mahinda, srečal takratnega kralja Devanampiyo Tisso. Prevzame nas vzdušje na vrhu in pogled na dolino – eden lepših na otoku! Vrnitev v Anuradhapuro. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan ANURADHAPURA – NP MINNERIYA – POLLONARUWA. Zajtrk. Vožnja v Habarano, kjer po želji lahko jahamo slone. Potem se s terenskimi vozili odpeljemo na 2-urni safari v NP Minneriya, ki slovi po veliki količini divjih slonov – nepozabno doživetje! Pot nadaljujemo v Pollonaruwo. Tu se je je stara civilizacija razvila v labodji spev. Zaživimo v zlatih časih šrilanške civilizacije. Začnemo pri Parakramabahujevi palači, vstopimo v nekdanji parlament, skozi sveti štirikotnik in postanemo pri šivinem lingamu. Na poti proti Gal Vihari pa se sprehajamo med orjaškimi stupami, nekdanjimi samostani, bolnicami in budističnim sodiščem. Obiščemo lokalni muzej. Spoznamo tradicionalno obrt obdelave tropskega lesa. Namestitev, večerja in nočitev. (H*, ZV)

5. dan POLLONARUWA – SIGIRIYA. Zajtrk. Počitek na vožnji do Sigiriye in vzpon na kamniti osamelec, kjer je v 5. stoletju kraljevalo mogočno mesto izdajalskega Kasyape. Z višine 200 m se nam odpira veličasten pogled na okolico. Eden najlepših spomenikov JV Azije! Ogled trgovine s svilo. Po želji se prepustimo razvajanju z ajurvedsko masažo po kateri slovi otok. Prosto popoldne za počitek v prijetnem vzdušju, lahko pa se odpravite na samostojno raziskovanje mesta Dambulla. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

6. dan SIGIRIYA – izlet v Zlati tempelj v DAMBULLIDIŠAVNI VRT – MATALE – KANDY. Zajtrk. Sledi vožnja v Dambullo, kjer obiščemo Zlati tempelj, ki je največji jamski budistični tempelj na otoku. V štirih jamah je zbranih večina kipov in slikarij, posvečenih Budi in njegovemu življenju. Zgodbe sledijo zgodbam. Na poti v Kandy se ustavimo v začimbnem vrtu, kjer spoznamo eksotične začimbe in dišave ter njihovo uporabo v ajurvedski medicini! Ogled trgovine z batikom. V Matalah od zunaj doživimo hindujski tempelj. Vožnja v tretjo otoško prestolnico Kandy, ki skrit v odmaknjenem višavju slovi kot najlepše otoško mesto. Zvečer nas navduši folklorna predstava kandijskih plesalcev in čarodejev, za vrhunec dneva pa ob zvokih bobnov obiščemo slavni tempelj Budinega zoba, v katerem hranijo največjo otoško dragocenost – Budin zob. Vožnja v hotel. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

7. dan KANDY – izlet v PERADENIYO in na ČAJNE PLANTAŽE. Zajtrk. Najprej se podamo v “muzej” dragih kamnov, kjer izvemo vse o slavnih šrilanških safirjih. Sledi sproščen dan, v katerem zaživimo z otoško naravo in čajnimi plantažami. Obisk botaničnega vrta v Peradeniyi, kjer se nagledamo eksotičnih rastlin in dreves, med katerimi je zanimivo “drevo topovskih krogel”, pa “klobasasto drevo”, drevored kraljevskih palm in nasad dreves državnikov. Obiščemo plantažo in predelovalnico čaja ter spoznamo postopek predelave čaja. Vrnitev v Kandy. V skladu s časom se prepustimo prostemu času – tu sta tržnica in živahno mestno središče. Večerja in nočitev. (H*, ZV)  SREČNO NOVO LETO 2019

8. dan KANDY – PINNAWELLA – GALE (Unesco) – OBALA. Zajtrk. Vožnja v Pinnawelo, kjer doživimo eno od otoških glavnih znamenitosti – slonjo sirotišnico, ki je prerasla v središče z največ sloni na otoku. Zanimiv je prizor hranjenja mladičev, najbolj veličastno pa je opazovati, kako se cela slonja čreda zapodi v bližnjo reko. Vožnja v Galle, kjer skozi časovni stroj vstopimo v kolonialne čase v enem izmed najlepših kolonialnih mestec v indijskem oceanu. Zaživimo na sprehodu po starih ulicah, popijemo čaj in obujamo spomin na kolonialne čase. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

9. in 10. dan OBALA – KOLOMBO – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto dopoldne za počitnice ob morju. Odjava iz sobe ob 12.00 uri. Vožnja na letališče. Večerni polet preko Istanbula proti Ljubljani. (Z, letalo)

CENA POTOVANJA: od 1.698 € *akcijska cena veljavna dne 26.10. 

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse (387 EUR), 7 nočitev v udobnih hotelih 3-4* s polpenzionom, prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, izlet s terenskimi vozili v nacionalni park Minneriya, vstopnine po programu in ogled tradicionalne plesne predstave v Kandyu, lokalne vodnike, slovensko vodenje, stroške priprave in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji na kraju samem (na osebo): – jahanje slonov okoli 25 EUR,– ajurvedska masaža okoli 30 EUR.

Obvezna doplačila: vizum za Šri Lanko 40 €, za manjšo skupino 15-19 oseb 100€

VIZE: Za vstop na Šrilanko je potreben vizum, ki ga uredimo v agenciji. Za pridobitev je potreben vsaj še 6 mesecev veljaven potni list.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.