JUŽNA AFRIKA, ZIMBABVE IN BOCVANA, 16.11.2017 - ZAGOTOVLJENO

Cena od: 3.390,00 EUR

Južna Afrika, Viktorijini slapovi(Zimbabve) in Chobe (Bocvana)

ZAGOTOVLJENO- od 16.nov.2017 do 27.nov.2017

Cena

3.390 (najmanj 20 potnikov),
3.590 (najmanj 15 potnikov),

3.690 (najmanj 10 potnikov)

Vključuje: mednarodne letalske prevoze ter notranje lete Cape Town-Johanesburg-Viktorijini slapovi-Johanesburg, letališke pristojbine, prevoz do letališča in nazaj, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih in lodžih 3*** in 4****, polpenzione po programu, vse lokalne prevoze in vstopnine, oglede s slovenskim vodičem in lokalnim spremljevalcem, urejanje južnoafriškega in zimbabvejskega vizuma, zdravstveno zavarovanje;

Obvezno doplačilo: vstopnina v narodni park Viktorijini slapovi cca 20 USD ob prihodu, izhodna taksa cca 20 USD ob odhodu; Doplačilo po želji: enoposteljna soba 390 evrov, priporočljive napitnine 50 evrov (vodiču na poti); Vizum: južnoafriški in zimbabvejski sta vključena v ceno, bocvanskega ne potrebujemo. Ob prijavi nam morate oddati fotokopijo potnega lista. Tri tedne pred odhodom bomo potrebovali vaš potni list, tri fotografije in izpolnjene formularje.

Program potovanja

1. dan: Maribor-Ljubljana-Cape Town
Zberemo se na ljubljanskem letališču ali se z avtobusom odpeljemo do enega od bližnjih letališč (v tem primeru organiziran prevoz iz Maribora in Ljubljane) in z enim vmesnim postankom poletimo proti Južni Afriki.
2. dan: Cape Town
Po pristanku Cape Townu se odpravili na spoznavanje enega najlepših mest na svetu, ki je bilo zaradi geografske pozicije od vedno pomembno za trgovce. Nepozabno kuliso mu daje Mizasta gora, kamor se bomo povzpeli z vzpenjačo. Spoznali bomo še preostale znamenitosti mesta. Videli bomo grad dobrega upanja, od koder je guverner včasih nagovarjal mestno prebivalstvo, in cerkev sv. Jurija. Na čase nizozemske prisotnosti nas bo spomnila stara mestna hiša in malajska četrt, ki je nastala v času uvažanja sužnjev iz Indonezije. Večerja in nočitev.
3. dan: Cape Town-Rt dobrega upanja-Cape Town
Po izredno slikoviti poti se bomo odpravili proti znamenitemu Rtu dobrega upanja, kjer bomo lahko videli, kako se stikata Atlantski in Indijski ocean. Na poti bomo uživali v čudovitih pogledih, se vozili skozi majhne ribiške vasice in prispeli do točke, kjer se oceana združita. Obiskali bomo tudi plažo Boulder in prijetni Hout Bay, kjer bomo lahko opazili kolonijo pingvinov. Popoldne nekaj prostega časa v prijetnem Capetownu. Večerja in nočitev.

4. dan: Kirstenbosch, Winelands

Dopoldne obiščemo znameniti botanični vrt Kirstenbosch, v katerem gojijo več kot dvajset tisoč tipičnih južnoafriških rastlin in spada med najlepše tovrstne vrtove na svetu. Nato se odpravimo na izlet po znamenitem južnoafriškem vinorodnem področju. Južnoafriška vina se vse bolj uveljavljajo v svetu, tako da bomo tudi mi obiskali kakšno od njihovih vinskih kleti ter poskusili žlahtno kapljico. Ustavili se bomo tudi v enem od najstarejših južnoafriških mest, Stelenboschu, in se po njem sprehodili. Pozno popoldne povratek v Cape Town. Večerja in nočitev.
5. dan: Cape Town-Johanesburg-Pretoria
Zjutraj se odpeljemo na letališče in poletimo v Johanesburg. Nato se odpravimo v Pretorio, ki je danes pravzaprav že skoraj zraščena z Johanesburgom. Z vrha hribčka, kjer se nahaja parlament, bomo imeli lep razgled na mesto. Videli bomo spomenik Voortrekerjev, Melrose house, mestno hišo, sodno palačo in se sprehodili po cerkvenem
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
trgu. Popoldne obiščemo še enega od simbolov Južne Afrike, četrt Soweto, najpomembnejše črnsko naselje, kjer je odraščal tudi Nelson Mandela. Večerja in nočitev.
6. dan: Johanesburg-Pilansberg
Pot nas zjutraj pelje proti naravnemu rezervatu Pilansberg, kjer nas pričakuje čudovita narava, pravo živalsko kraljestvo in lep lodž za naslednji dve noči. Pilansberg je eden najlepših afriških parkov z obiljem živalskega življenja, seveda lahko z nekoliko sreče vidimo tudi velikih pet: leva, leoparda, slona, bivola in nosoroga. Poleg njih pa še veliko drugih: zebre, žirafe, antilope… Današnje popoldne preživimo sproščeno v lepem okolju naših lodžev. Večerja in nočitev.
7. dan: Pilansberg
Čaka nas enkraten dan, ko bomo dvakrat šli na opazovanje živali – zgodaj zjutraj, ko se savana še prebuja, ko je še vse sveže in zeleno in imamo največ možnosti za opazovanje nepozabnih prizorov ter pozno popoldan oziroma zvečer, ko se živali po dnevnem počitku zopet prikažejo in postanejo bolj aktivne. Pod vodstvom izkušenega poznavalca živali in narodnega parka bomo iskali najlepše prizore in jih lovili v naše fotoaparate. Večerja in nočitev.
8. dan: Pilansberg-Johanesburg-Viktorijini slapovi
Zjutraj slovo od Pilansberga in povratek v Johaneburg, od koder poletimo proti Viktorijinim slapovom. Popoldan se iz naših lodžev že lahko sprehodimo do slapov in občudujemo mogočno stvaritev narave. Večerja in nočitev.
9. dan: Viktorijini slapovi (Zimbabve)
Dan za sprostitev v prelepi naravi in novi ogled slapov. Na voljo so številne dejavnosti: polet s helikopterjem, rafting po reki, ježa na slonih, obisk vasice (doplačilo). Večerja in nočitev.
10. dan: Narodni park Chobe (Bocvana)
Danes se za en dan odpeljemo v Bocvano oziroma enega njenih najlepših narodnih parkov, Chobe. Park s površino okoli polovice Slovenije se ponaša z velikim številom živali, tako rečnih kot »celinskih«. Reka Chobe velja za eno najlepših točk v Afriki za opazovanje živali. Tu je ogromno slonov, vodnih bivolov, rečnih ptic, krokodilov... Zvečer vrnitev v lodže ob Viktorijinih slapovih. Večerja in nočitev.
11. dan: Viktorijini slapovi-Johanesburg-Evropa
Dopoldan še nekaj prostega časa, nato polet v Johanesburg in nadaljevanje poti v Evropo.

12. dan: Ljubljana-Maribor
Čaka nas še polet v Ljubljano ali na eno od bližnjih letališč, od koder se z avtobusom vrnemo v Ljubljano in Maribor.

 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.