SICILIJA - 4 dni: 26.4.2020 - ZAGOTOVLJENO

Cena od: 545,00 EUR

SICILIJA

ODHOD: 26. april 2020 | 4 dni | letalo

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora v nočnih urah, pobiranje potnikov v Celju in Ljubljani in transfer na letališče Marco Polo v Benetkah. Ob 6.00 zjutraj direkten polet proti Siciliji z nizko cenovno družbo EasyJet. Pristanek v Catanii ob 7.40, vkrcanje na avtobus in krajši krožni ogled CATANIE s postankom na zanimivi tržnici. Nato vožnja do SIRACUSE. Ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom ... Povratek ob vzhodni obali in nastanitev v hotelu nekje v okolici Taormine. Večerja in nočitev.  

2. dan: Po zajtrku najprej vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu, z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja preko notranjosti mimo mest Enna in Caltanissetta. Prihod v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Po ogledu sledi vožnja proti severni obali v turistični in letoviški CEFALU. Ogled nekdanjega srednjeveškega jedra: normanska katedrala, srednjeveška pralnica … Nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja v PALERMO. Ogled mesta: katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), mestno jedro. Še vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Transfer na letališče v  Catanio in ob 22.05 polet proti Benetkam, s pristankom ob 23.55. Sledi organiziran avtobusni transfer v Slovenijo do Maribora. Prihod v zgodnjih jutranjih  urah naslednjega dne (v četrtek, 30.04.)

CENA: 545 EUR pri najmanj 40 potnikih

            595 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Benetke–Catania–Benetke z nizkocenovno letalsko družbo EasyJet, vključen 1 kos ročne prtljage dimenzij 56x45x25 cm, 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: arheološko najdišče v Siracusi, dolina Templjev v Agrigentu, za Monreale.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 70 EUR, za večji kos prtljage (po trenutnem ceniku letalskega prevoznika). Vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.