Malta - otok vitezov: 23.11., 14.12.2018

Cena od: 599,00 EUR

ODHODI: 23.11., 14.12.2018

PROGRAM

1. dan SLOVENIJA –BENETKE - LA VALETTA
Nočitev

Avtobusni prevoz na letališče v Benetkah (doplačilo) in polet na Malto. Po pristanku predvidoma v dopoldanskih urah bomo raziskali glavno mesto, La Valletta. Mesto so zgradili križarji reda Svetega Janeza in ga poimenovali po velikem mojstru Jeanu de la Valleta. Sprehod znotraj mestnega obzidja med elegantnimi ulicami s čudovitimi renesančnimi palačami in trgi. Še posebej zanimiv je osrednji trg s prekrasno stolnico sv. Janeza in Palačo velikega mojstra. Stolnica velja za eno najrazkošnejših cerkva v Evropi, njeno notranjost krasijo tudi dela Caravaggia. Med sprehodom bomo obiskali zgornje vrtove Barracca, od koder je čudovit razgled na največje naravno pristanišče na svetu. Za konec si bomo ogledali še audio - vizualno razstavo Malta Experience in na prijeten način spoznali turbulentno zgodovino otoka. Nastaniev.

2. dan OTOK GOZO
Zajtrk, nočitev

Po zajtrku se bomo zapeljali do pristanišča in se vkrcali na trajekt, ki nas bo odpeljal na otok Gozo, manjši, bolj zelen in mirnejši od sestrskega otoka Malta. Otok Gozo slovi po slikoviti pokrajini in nenavadno velikem številu cerkva. Med obiskom otoka bomo obiskali tudi tempelj Ggantija, ki je verjetno eden najstarejših spomenikov na svetu. Obiskovalec se ob pogledu nanj zamisli nad izjemno kulturo, ki ga je ustvarila. Victoria je največje mesto na otoku, znano po mogočnem obzidju. Vožnja tudi mimo prijetnega zaliva Xlendi, med mogočnimi klifi in kristalno čisto vodo. Vsekakor pa velja Dwejra s svojimi prepadnimi klifi in zaobljenimi zalivi, očarljivimi kamnitimi tvorbami za najlepši predel na otoku. Slovi, po visečem oknu, igri narave, ki pa je bil žal marca 2017 med nevihto poškodovan. Povratek na Malto.

3. dan MDINA - RABAT - MOSTA
Zajtrk, nočitev

Vožnja do Mdine - stare prestolnice Malte, imenovane tudi mesto tišine. Krajši sprehod po najočarljivejšem mestu na otoku in nadaljevanje v sosednji Rabat, s katerim sta nekdaj tvorila enotno naselje. Mdina je čarobno, zasanjano mestece, obdano z mogočnim obzidjem ter številnimi srednjeveškimi palačami, kjer še veno živijo malteške plemiške družine. Obiskovalca še posebej navdušijo mestna katedrala sv. Pavla, palača Vilhema, številni slikoviti trgi ter mogočno obzidje in mestna vrata. Rabat pa se ponaša z nekaterimi najpomembnejšimi krščanskimi spomeniki na Malti (katakombe, cerkev in jama sv. Pavla..). Po ogledih vožnja v mestece Mosta, kjer veduto mesta obvladuje ogromna kupola farne cerkve, ki je čudežno ostala nepoškodovana med vojno. Orjaško kupolo je nemogoče zgrešiti, saj je vidna s skoraj vseh delov otoka. Povratek v hotel.

4. dan OTOK NA DLANI (mini križarjenje s kosilom in postankom v Modri laguni)
Zajtrk, kosilo, nočitev

Po zajtrku se bomo podali na celodnevno mini križarjenje in zapluli mimo glavnega mesta La Valletta ter številnih slikovitih zalivov, med katerimi sta še posebej zanimiva skalnat zaliv Anchor, kjer so snemali film o junaku Popaju in zaliv Marsaxlokk z očarljivo ribiško vasico, kjer se v pristanišču pozibavajo tradicionalne, živo pisane barke, na obrežju pa so razprte barvite ribiške mreže. Zapluli bom tudi mimo fascinantnih Dinglijskih klifov, 300 m visokih klifov, ki se prepadno spuščajo v temno morje. Za konec se bomo ustavili na otoku Comino v neposredni bližini prelepe Modre lagune. Čudovito Modro laguno ustvarja ozek kanal, ki ločuje otočka Comino in Cominetto. Voda v jami je kristalno čista. Možnost vožnje z ladjico v Modro laguno (doplačilo na ladji). Zapluli bomo tudi mimo privlač- nih letovišč s peščenimi plažami in miniaturnimi zalivi, kot so zaliv Sv Pala in zaliv Mellieha. Med plovbo bomo uživali v samopostrežnem kosilu s pijačo. Čas bo tudi za skok v vodo in poležavanje na palubi (seveda primerno sezoni). Popoldne povratek v hotel.

5. dan MALTA - BENETKE - SLOVENIJA
Zajtrk

Predvidoma v jutranjih urah vožnja na letališče. Polet v Benetke ter prevoz v Slovenijo (doplačilo).

CENA PO OSEBI OD: 599€-23/11; 

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke - Malta - Benetke, letalske in varnostne pristojbine, 1 kos ročne prtljage z dimenzijami 55 x 40 x 20 cm, avtobusne prevoze po program, 4 nočitve z zajtrki v hotelu 3/4*, oglede in izlete po programu, vstopnine pri ogledih, ki so navedeni v programu, izlet na otok Gozo, mini križarjenje s kosilom in pijačo, spremstvo in organizacija potovanja

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

DOPLAČILO: za manjšo skupino med 25 in 34 potniki 40 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 120 €, doplačilo za polpenzion: 59 €, doplačilo za en kos prtljage za oddajo na letalu in max težo 15 kg: 60 € za obe smeri (lahko se odločite samo za 1 kos tudi če potuje več oseb skupaj), prevoz na letališče v Benetkah 58 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: plačilo mestne turistične pristojbine, ki znaša 0,50 € na osebo (plačilo v recepciji hotela), vstopnine v posamezne muzeje in arheološke parke, ki niso vključeni v osnovno ceno programa (5 - 10€ posamezna vstopnina), morebitne vstopnine na poti.

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.