Počitnice na Madeiri - 8 dni - VEČ ODHODOV 2018

Cena od: 798,00 EUR

Počitnice na Madeiri   8 dni

- doživite dramatični vulkanski otok večne pomladi
- sprehodite se po levadah in uživajte v subtropskem zelenju
- presenečenja in spektakularne panorame – samo za vas

Tisoč kilometrov od Lizbone, sredi oceana leži majhen otoček – Madeira. Zazdi se lahko, da v tej odmaknjeni deželi ni kaj dosti početi. A ko enkrat vstopiš na otok, se le-ta pred teboj povečuje v nedogled. Madeira je en sam klanec navzgor in navzdol. To pa ustvarja dramatične prizore kamor koli vržeš oko. Okoli otoka se dramatično dvigajo klifi, pod njimi buta razpenjen ocean.

Madeiro na temeljih nekdanje Atlantide preveva posebna energija in živahnost. Ko vstopiš nanjo začutiš željo po aktivnosti in gibanju (hoja, sprehod, gibanje, plavanje, …) in je zato rajski otok za aktivne počitnice. Za ljubitelje pohodništva so tu levade, ob katerih je vedno lepa pot, in ni je levade, ki bi se v dramatičnosti otoka ponavljala …

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja, v aprilu pa tja do junija je otok najlepši.

Odhodi 2018: 

25. november, 26. in 29. december 2018

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL. Zbor v Ljubljani in vožnja do letališča v Benetkah. Polet preko Lizbone v Funchal.  Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan FUNCHAL. Zajtrk. Priporočamo, da najprej raziščete prijetno mestece Funchal. Začnete lahko pri spomeniku Sisi, se sprehodite skozi čudovit mestni park in vstopite v ožje središče, mimo mestne katedrale in mestne hiše vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujete sprehod po starem Funchalu do trdnjave sv. Jakoba, ter se po promenadi vrnete v središče. Po želji (za doplačilo) lahko doživite triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljete na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalne folklorne predstave in večerje z značilno jedjo ''espetada''. Nočitev.

3. - 7. dan FUNCHAL – prosto ali izleti po želji. Zajtrk. Prosti dnevi za samostojno uživanje pokrajine. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje otoka z najetim avtomobilom (za doplačilo) ali se udeležite kakšnega organiziranega izleta po želji – recimo celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva) ali pa se odločite za katero izmed samostojnih aktivnosti kot so kolesarjenje, kanjoning, ribolov, izlet z jeepi... izbira je vaša. Nočitev.

8. dan FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA. Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče. Vožnja na letališče in polet preko Lizbone do Benetk. Po pristanku sledi še vožnja proti Ljubljani.

CENA POTOVANJA NA OSEBO od: 798 € - POVPRAŠAJTE ZA CENO ZA ŽELJENI TERMIN ODHODA!

Cena (najmanj 2 osebi) vključuje: avtobusni prevoz do letališča Benetke in nazaj, letalski prevoz in letališke pristojbine, na Madeiri: prevoz iz letališča do hotela in nazaj, slovenski predstavnik na Madeiri, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4* (Jardins d’Ajuda ali podobno) dvoposteljne sobe TWC, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na osebo): v agenciji: enoposteljna soba 180 €, zavarovanje rizika odpovedi, madeirski ali Fado večer (večerja, pijača, folklorni program, …): pribl. 45 EUR, izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): pribl. 45 EUR, dodatni izleti 3. - 7. dne: od 39 EUR, najem avtomobila oz. storitev po želji.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.