Južna Amerika: 20.4.2018, 26.10.2018

Cena od: 3.999,00 EUR

Južna Amerika

Južna Amerika sodi med tiste predele našega planeta, kjer se naravne lepote v neverjetnem sozvočju prepletajo z bogato kulturnozgodovinsko dediščino. Mogočni inkovski imperij ter številne druge skrivnostne civilizacije so zapustili neizbrisne sledi na območju Kordiljerov in v tropski Amazoniji. Pod zasneženimi vrhovi Andov ter mogočnimi slapovi, sredi širnih smaragdnozelenih pragozdov so se med Atlantikom in Pacifikom izoblikovale kulture številnih ljudstev. Čeprav na površini zaznavamo predvsem kulturo španskih in portugalskih osvajalcev, se v tem svetu vendarle hitro znajdemo v kontaktu s prvobitnimi južnoameriškimi civilizacijami. Če temu dodamo še, da so se tako domačini kot prišleki iz Evrope pomešali tudi s potomci črnih afriških sužnjev, postane živopisan mozaik južnoameriških ljudstev popoln.

 • Odhodi, cena, pogoji in doplačila

 • Odhodi min. 25 oseb min. 15 oseb min. 10 oseb
  20.10.2017 3.999.- € 4.299.- € 4.399.- € Odhod zagotovljen
  09.11.2017 3.999.- € 4.299.- € 4.399.- € Odhod zagotovljen
  20.04.2018 3.999.- € 4.299.- € 4.399.- €  
  26.10.2018 3.999.- € 4.299.- € 4.399.- €  
  • Cena vključuje

   letalske prevoze ter prevoze s turističnimi avtobusi, vlaki in ladjami po programu, letališke in varnostne takse (ok. 480.- €), namestitev v dvoposteljni sobi (prha, wc) v hotelih s 3*** in 4****, prehrano z obroki po programu (L-obrok na medcelinskem letu, Z-zajtrk, K-kosilo, V-večerja), kompetentno slovensko vodstvo, vstopnine in izlete po programu, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

  • Doplačilo (na poti)

   70.- € za napitnine, 35.- € za vstopnine

  • Doplačila po želji (ob prijavi)

   zavarovanje rizika odpovedi: 3,4 % od obračunane cene potovanja
   159.- € za celodnevno ekskurzijo v Colonio
   70.- € za večerjo ob predstavi tanga
   459.- € za enoposteljno sobo

 • 1. in 2. dan: Ljubljana - Lima

  Vožnja do enega sosednjih letališč, od koder bomo preko enega večjih evropskih letališč poleteli do LIME.** Namestitev v hotelu in nočitev. Po zajtrku ogled mestnega jedra na južnem bregu reke Rimac. Perujska prestolnica, ki jo je leta 1535 ustanovil zloglasni konkvistador Francisco Pizzaro, ima nadvse burno preteklost in mnogo očarljivih kolonialnih stavb, ki v glavnem datirajo v pozno 17. in 18. stol., saj je bila starejša arhitektura žrtev požarov in potresov. Ogledali si bomo Plaza de Armas in Palacio Torre Tagle s čudovitimi lesenimi balkoni. Vladno palačo je dal postaviti Pizzaro, čigar grob bomo videli v katedrali. Vrhunec ogledov tega dne bo zagotovo obisk arheološkega muzeja, kjer hranijo izjemno zbirko predkolumbovskih zakladov. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

 • 3. dan: Cuzco

  Zjutraj polet v nekdanjo inkovsko prestolnico CUZCO, ki leži 3.400 m visoko v Andih in ima značilno suho podnebje. Namestitev v hotelu in krajši počitek za čim hitrejšo aklimatizacijo. Popoldne ogled mesta in mogočnih ostankov inkovske civilizacije. Začeli bomo na Plaza de Armas, glavnem trgu "novega" mesta, ki so ga Španci pozidali po svojem okusu po požaru leta 1535 na kraju stare inkovske metropole. V stolnici si bomo ogledali nekaj del slovite slikarske šole iz Cuzca in se nato podali do nekdanjega sončnega templja Koricancha, ki so ga Španci predelali v samostanski kompleks Santo Domingo. Od tod se bomo povzpeli nad mesto, kjer ležijo impresivne inkovske razvaline Sacsayhuamán, Kenko, Puka Pukara in Tambomachay. Po ogledih se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.

  4. dan: Machu Picchu

  Zjutraj se bomo z vlakom podali na celodnevni izlet v znamenito izgubljeno mesto Inkov MACHU PICCHU, ki mnogim pomeni vrhunec potovanja po Južni Ameriki. Spektakularna lega terasasto pozidanega mesta na gorskem platoju visoko nad kanjonom reke Urubamba, ki ga obdajajo mogočni vrhovi gora, je zagotovo prispevala k temu, da belci mesta niso odkrili vse do leta 1911. Kljub številnim legendam arheologom ni uspelo dokončno razvozlati preteklosti tega kraja, saj so arheološka izkopavanja še v teku. Ta dan bo mogoče bolje kot kjerkoli drugje na naši poti občudovati spretnost inkovskih gradbenikov. Njihova virtuozna obdelava kamna brez poznavanja kovinskih orodij ostaja brez primere. Kosilo bo v značilni restavraciji. Pozno popoldne vožnja vzdolž reke Urubamba v Cuzco. Povratek v hotel.

 • 5. dan: Altiplano - Puno

  Po zajtrku bomo zapustili Cuzco in se kmalu nato ustavili v kraju ANDAHUAYLILLAS. Tamkajšnja cerkev slovi kot vrhunec baroka v tem delu sveta. Še posebej zanimiv del opreme je strop, ki poleg baročnih prvin kaže tudi mudeharske. Sledi postanek v kraju EL RAQCHI, ki slovi po monumentalnih ostankih templja vrhovnega božanstva Wiracocha. Ob svetišču ležijo zanimivi ostanki skladišč državnih rezerv, namenjenih južnemu delu inkovske države. Po kosilu nas bo pot vodila čez 4.338 metrov visok prelaz LA RAYA. Čeprav skromen po obsegu, nas bo prevzel tudi arheološki muzej v mestu PUCARA, ki hrani zanimivo zbirko kamnitih skupltur. Najstarejše med njimi so stare več kot 2000 let. Namestitev v hotelu v mestu PUNO ob jezeru Titicaca.

  6. in 7. dan: Titicaca - Tiwanaku - La Paz

  Po obisku Indijancev plemena Uros na otokih iz trstičja bomo obiskali svetišče s faličnimi stelami v kraju CHUQUITO. Nadaljevanje vožnje do kraja TIWANAKU, katerega arheološko najdišče se ponaša s slovitimi Sončnimi vrati. Namestitev v hotelu v bolivijskem glavnem mestu LA PAZ. Večerja in nočitev. Bolivijska prestolnica leži med 3.100 in 4.100 m nad morjem. V mestnem jedru, ki so ga na kraju nekdaj inkovske naselbine pozidali Španci, si bomo ogledali trg Plaza Murillo s katedralo in vladnimi stavbami. Obiskali bomo indijansko tržnico,  cerkev San Francisco in MESEČEVO DOLINO, nenavadno geološko formacijo, ki je dobila ime po svojih bizarnih oblikah. Kosilo. Pozno popoldne transfer na letališče in polet z vmesnim pristankom v mestu Iquique v SANTIAGO DE CHILE. Transfer do hotela. Namestitev in nočitev.

 • 8. in 9. dan: Santiago de Chile - Valparaiso

  Po zajtrku sledi degustacija v priznani vinski kleti. Vožnja do pacifiške obale in točke, od koder se odpira razgled na VALPARAISO. Sprehodu po pristanišču in mestnem jedru bo sledilo kosilo v značilni restavraciji z morsko hrano. V letovišču Viña del Mar si bomo ogledali muzej Fonck, ki nam bo približal kulturo Velikončnega otoka. Muzej hrani edini kip moaija najden v Južni Ameriki. Povratek v hotel in nočitev. Zjutraj si bomo ogledali čilensko prestolnico. Podali se bomo do stolnice in predsedniške palače La Moneda ter se povzpeli na Cerro Santa Lucia, od koder se odpira lep pogled na mesto in verigo zasneženih Andov v ozadju. Zanimiv je muzej predkolumbijskih civilizacij, ki ne preseneča le s kakovostjo, ampak tudi s sodobno postavitvijo. Popoldne polet v Buenos Aires. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

  10. dan: Buenos Aires

  V dvanajstmilijonskem BUENOS AIRESU se bomo zapeljali po aveniji 9 de Julio, najširši ulici na svetu, do Kongresa in slavne kavarne La Biela, kjer se je zbiralo omizje slavnih argentinskih literatov. Plaza de Mayo je zanimiva zaradi stolnice, stare mestne hiše ter predsedniške palače, ki je povezana z življenjem Juana in Evite Peron. Njen grob bomo obiskali na pokopališču Recoleta. Popoldne sledi ogled zunanjščine slovitega teatra Colón, ene največjih opernih hiš na svetu, in sprehod po mestni četrti La Boca, ki slovi kot zibelka tanga in rojstni kraj Maradone. Tamkajšnji stadion kluba Boca Juniors je projektiral slovenski arhitekt Viktor Sulčič. Po želji in za doplačilo bomo organizirali večerjo ob predstavi tanga v živahni četrti San Telmo. Vrnitev v hotel. Nočitev.

 • 11. dan: Buenos Aires ali Colonia

  Ta dan lahko izbirate med udeležbo na celodnevnem izletu v Urugvaj, ki je objavljen v nadaljevanju, in samostojnim programom.  Pri načrtovanju slednjega vam bo z veseljem pomagal naš vodnik ali v Buenos Airesu ali že pred odhodom na pot v Ljubljani. Morda se boste odločili za nakupe na ulici Florida, za poglobljen sprehod po kateri od živahnejših četrti, krajše križarjenje po delti reke Paraná ali srečanje z znanci. Zvečer se bomo zbrali v prijetni restavraciji sredi starega pristanišča. Tam si bomo skupaj privoščili pestro izbiro argentinskih mesnih jedi, ki jih bomo poplaknili z odličnimi vini. Če bo za ta večer v Teatru Colón razpisan dovolj zanimiv program, vam lahko za doplačilo organiziramo tudi obisk operne predstave. Vrnitev v hotel. Nočitev.

  Opcijski enodnevni izlet: Colonia

  (Z-K) |

  Po zajtrku boste lahko za doplačilo odpluli čez široko ustje Ria de la Plata na celodnevni izlet v slikovito kolonialno mesto COLONIA DEL SACRAMENTO, ki so ga v 17. stol. ustanovili Portugalci. Zaradi številnih sijajnih primerkov kolonialne arhitekture (cerkve, hiše, trgi ...) je Colonia uvrščena na seznam svetovne dediščine pri Unescu. Še posebej izstopajo tlakovane ulice, z drevjem obdan Plaza Mayor, mestno obzidje z vrati in svetilnik. Tu in tam so se še ohranile lepe dekoracije iz keramičnih ploščic, kar daje mestu tipičen portugalski pridih. Po ogledih se bomo pozno popoldne vkrcali na ladjo in odpluli v Buenos Aires. Vrnitev v hotel. Nočitev.

 • 12. dan: Puerto Iguazu - Slapovi Iguazu

  Zjutraj prevoz na letališče Jorge Newbery. Od tam bomo poleteli vzdolž reke Rio de la Plata  proti severu do mesta Puerto Iguazú, ki leži na tromeji z Brazilijo in Paragvajem. Z ozkotirno železnico se bomo odpeljali do slovitih slapov in do najzanimivejše točke Hudičevega žrela (Garganta del Diablo). Opoldne bo ob primernem vodostaju sledil prijeten rafting po zgornjem delu reke Iguazú, katere ime v jeziku indijancev Guarani pomeni Velika voda. Med raftingom bomo lahko z nekaj sreče posneli kakšno opico, kajmana ali tukana. Po končanih ogledih bomo obiskali PARQUE DAS AVES, kjer se bomo znašli sredi tropskega ptičjega raja. Največji tovrstni park v Latinski Ameriki predstavlja več kot 200 različnih ptičjih in plazilskih vrst. V prostranih aviarijih, ki omogočajo bližnji stik obiskovalcev s pticami,  bomo uživali v bogastvu barv in zvokov brazilske narave. Namestitev v hotelu v bližini slapov. Večerja in nočitev.

  13. dan: Foz do Iguaçu - Itaipú

  Po zajtrku bomo čez most Tancredo Neves prečkali reko Iguazu, ki tu ločuje Argentino od Brazilije. Pri mestu FOZ DO IGUAÇU se bomo razgledali po slapovih še z brazilske strani - tokrat v čudovitem panoramskem pogledu! Čeprav je večina slapov v Argentini, je najlepši pogled nanje iz Brazilije. Pogled na neizmerne količine vode, ki v oblaku drobnih kaplic in ob mogočnem bučanju padajo v globino, vam bo ostal v trajnem spominu. Na meji med Brazilijo in Paragvajem si bomo ogledali mogočno hidroelektrarno ITAIPÚ na reki Paraná, ki je bila do nedavnega največja na svetu. V elektrarni hkrati deluje kar 20 generatorjev s skupno močjo 14.000 MW. Povratek v hotel. Pozno popoldne prosto za počitek in kopanje v hotelskem bazenu. Večerja in nočitev.

 • 14. dan: Rio de Janeiro

  (Z-V) |

  Zgodaj zjutraj bomo odleteli v RIO DE JANEIRO,  kjer si bomo najprej ogledali sloviti stadion Maracaná. Po namestitvi v hotelu se bomo skozi park Foresta da Tijuca, ki obsega kar 3.200 ha tropskega gozda in je prepreden s številnimi kanali, povzpeli na Corcovado. Ob lepem vremenu bomo z razgledišča pod mogočnim kipom Kristusa Odrešenika lahko uživali v sijajnem pogledu na mesto in zaliv Guanabara. V središču mesta nas čaka še ogled moderne stolnice in Sambodroma, kjer se odvija najatraktivnejši del vsakoletnega karnevala. Večerjali bomo v značilni churrasqueriji. Po želji si lahko za doplačilo ogledate odlično predstavo s folklornim programom, ki pričara značilno vzdušje, kakršno vlada v Riu v času karnevala. Vrnitev v hotel. Nočitev.


 • 15. in 16. dan: Rio de Janeiro - Ljubljana

  Zjutraj bo na voljo nekaj časa za sprehod po promenadi ali za kopanje na eni od plaž. Po želji lahko obiščete tudi katero od prestižnih draguljarn, ki so vredne obiska, tudi če ne nameravate kupiti dragih kamnov. Za slovo se bomo pred odhodom na letališče Galeao povzpeli z žičnico na sloviti 396 m visok Sladkorni stožec, s katerega se odstira pogled na Rio. Pečina brez dvoma sodi med največkrat fotografirane točke v mestu in je pogosto uporabljena kot prizorišče filmov. Popoldne bomo preko Sao Paula odleteli proti Evropi. Po jutranjem pristanku nadaljevanje poleta proti bližnjemu letališču. Od tam bo organiziran prevoz v Slovenijo.**

 • Odhodno letališče

   

  ** Predviden je odhod z enega bližnjih letališč. Prevoza na letališče in z letališča nazaj v Ljubljano sta vključena v osnovno ceno potovanja

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.