VAN GOGH, ogled razstave v Vicenzi 7.4.2018

Cena od: 56,00 EUR

Vincent Van Gogh velja za največjega nizozemskega slikarja po Rembrandtu. Skupaj z Gauguinom in Cézannom spada med največje postimpresioniste.

Sprva je delal v trgovini z umetniškimi predmeti, kasneje pa je bil potujoči pridigar na področju Belgije. Kot slikar je deloval šele v zadnjih desetih letih svojega življenja. Sprva je delal samo s temnimi barvami, dokler ni prišel v stik z impresionizmom v Parizu. Svetle barve je uporabil v unikatnem in prepoznavnem stilu, ki ga je izpopolnjeval, ko je živel v Arlesu. Ustvaril je 900 slik in 1100 skic. Vseskozi je živel v revščini in na robu preživetja. Za časa življenja je prodal samo eno sliko, tako da je živel predvsem od skromne bratove finančne pomoči.

Enajst let po umetnikovi smrti so njegove slike razstavili v Parizu in Van Gogh je čez noč postal slaven, pomemben in zelo iskan. Njegova doslej najdražja slika se je leta 1990 prodala za 82,5 milijona dolarjev. Višjo ceno je dosegel le Picasso.

ODHOD: sobota, 7.4.2018

PROGRAM IZLETA: Parco natura vivaParco natura vivaParco natura viva

Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 06,30 uri in nato ob cca. 07,30 uri iz Petrol servisa – VRTOJBA.

Vožnja v Vicenzo, kjer si bomo v Palladijevi baziliki ogledali slikarsko razstavo Van Gogh – med žitnimi polji in nebom. V Vicenzo iz nizozemskega muzeja Kröller Müller prihajajo najlepša van Goghova dela, ki razkrivajo tudi kratko in turbulentno življenje velikega genija, ki je imel močan vpliv na umetnost v 20. stoletju. Razstava nas s 125 deli popelje skozi van Goghov slikarski razvoj; pisma, ki jih je pošiljal svojemu bratu Theu, pa nam bodo  odstrla njegov miselni tok. Odpravili se bomo tudi v mestno jedro Vicenze, kjer si bomo ogledali mojstrske arhitekturne dosežke Andrea Palladia. Mesto je nekakšna razstava njegovih stavbarskih del. Na trgu Piazza dei Signori stoji Basilica, s katero je slavni arhitekt zaslovel. Njene čudovite kolonade podpirajo prejšnjo palačo sodišča. Nad ulico Corso Andrea Palladio se dvigujejo mogočne meščanske hiše, konec ”Palladijeve ture” zaključuje stavba Teatro Olimpico, ki velja za najstarejše evropsko notranje gledališče in morda najboljše Palladijevo delo. Spoznali bomo, da je bil Palladio eden najvplivnejših osebnosti v razvoju zahodne arhitekture.

Po ogledu mesta in razstave sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo določen na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za oglede. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***

CENA po osebi:  56,00 €   /min. 40 udelež./              66,00 €   /min. 30 udelež./   

CENA VKLJUČUJE: prevoz z turističnim avtobusom na relaciji po programu; cestnine in ostale pristojbine; zunanje oglede po programu; vstopnino na razstavo, lokalno vodenje po razstavi in prevod v slovenski jezik, osnovno nezgodno zavarovanje; stroške organizacije in priprave izleta ter DDV in kvalitetno vodenje.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB VPISU: riziko odpovedi; ostale na licu mesta: vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOMBA: Skupina se za ogled razstave razdeli v dve skupini; ko je ena skupina na ogledu, ima druga prosto v mestu.

****Program izleta velja kot končno obvestilo.****

OPOZORILO: najmanjše število potnikov potrebnih za izvedbo izleta je 30 oseb.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijeten dan !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.