VICENZA - SEJEM ZA LJUBITELJE ROČNIH DEL, 17.3.2018

Cena od: 49,00 EUR

ODHOD: sobota, 17.3.2018

 

PROGRAM POTOVANJA:

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz Vrtojbe, Petrol servis (ob cca.06,30 uri).

Zapeljali se bomo na italijansko stran po avtocesti proti VICENZI. Prihod na sejmišče in ogled SEJMA »ABILMENTE«, kjer se predstavljajo različna ročna dela, njihovi poznavalci pa prikazujejo nove tehnike, novosti in trende ročnih del. Prosto za samostojne oglede. Organizatorji prirejajo tudi delavnice in predstavitve. Postanek na sejmišču do predvidoma 18.00 ure.

Tiste, ki boste ogled sejma končali predčasno, vabimo, da se ob 16.00 uri odpravimo še v mestno jedro Vicenze, kjer si bomo ogledali mojstrske arhitekturne dosežke Andrea Palladia. Mesto je nekakšna razstava njegovih stavbarskih del. Na trgu Piazza dei Signori stoji Basilica, s katero je slavni arhitekt zaslovel. Njene čudovite kolonade podpirajo prejšnjo palačo sodišča. Nad ulico Corso Andrea Palladio se dvigujejo mogočne meščanske hiše, konec ''Palladijeve ture'' zaključuje stavba Teatro Olimpico, ki velja za najstarejše evropsko notranje gledališče in morda najboljše Palladijevo delo. Spoznali bomo, da je bil Palladio eden najvplivnejših osebnosti v razvoju zahodne arhitekture.

Ogled bomo končali do 18.00 ure, ko se bomo pridružili skupini, ki je ostala na sejmu in se vrnili proti domu. Prihod domov je predviden v večernih urah. 

*** Dokončni razpored ogledov bo vodnik določil na kraju samem. Vodnik bo poskrbel, da bo program kar najbolje usklajen z urniki ter da  zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !***  

 CENA: 49,00 €   /min. 40 udeležencev/     59,00 €   /min. 30 udeležencev/

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz na relaciji po programu, cestnine in ostale pristojbine, vstopnino za ogled sejma ročnih del - Abilmente; zunanje oglede po programu, prijavnino, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, pripravo in organizacijo izleta in DDV.

DOPLAČILO: vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 oz. 40 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.