ROMANTIČNE CINQUE TERRE, 13.10.2018

Cena od: 139,00 EUR

Cinque Terre (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale. Vsaka izmed njih je čudovit skupek hiš pastelnih barv, nanizanih okrog majhnega ribiškega pristanišča. Nad gručami hišic se kot lepo ozadje dvigajo hribi, pokriti z gozdovi in bujnim rastjem. Divje pečine segajo prav do morja, tu in tam jih trgajo terase, porasle z vinsko trto in oljkami. Poleg biserov zahodne italijanske obale pa si bomo ogledali še dve čudoviti mesti, Piso in Lucco, bisera Toskane.

ROMANTIČNE CINQUE TERRE - "POKRAJINA MED NEBOM IN MORJEM"

 ODHOD: 13.10.2018

Predviden program

1.dan: Ljubljana - VRTOJBA/Petrol servis – LUCCA – PISA                                  

Odhod v zgodnjih jutranjih urah (Vrtojba - cca.05,00 uri). Pot nas bo vodila preko Padske nižine, mimo Ferrare, Bologne do Lucce, enega najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče  je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najlepša med njimi je San Michele in Foro, ki slovi po najbolj zapletenem pročelju v Italiji. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino, bazilika San Frediano pa slovi po izrednih mozaikih. Nadaljevanje vožnje v Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že pri začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Po ogledu namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 2. dan: LIGURSKA OBALA – CINQUE TERRE –VRTOJBA                                                            

Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto La Spezia, kjer bomo prestopili na lokalni vlak in začeli spoznavati romantične vasice Cinque Terre. Naš prvi cilj bo Vernazza, ki jo krasi splet ozkih ulic in arkad. Bila je najbogatejša vasica, saj se je primarno ukvarjala s pomorstvom. Nadaljevanje vožnje z vlakom mimo vasi Corniglia, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem. Njena osnovna dejavnost je bilo kmetijstvo. Izstopili bomo v Manaroli, imenovani 'biser v kroni'; stisnjena za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi je vredna svojega imena. Nadaljevanje do vasi Riomaggiore, ki bo naša zadnja obiskana vasica. Ustanovljena je bila že v 8.stol., ko so se tukaj ustalili grški begunci na begu pred bizantinsko oblastjo. Postala je ribiška vasica, ki se je širila navzgor v strm breg. Po krajšem postanku se bomo z vlakom odpeljali nazaj v La Spezio, nato pa krenili proti domu. Prihod je predviden v nočnih urah.

 *** Dokončni razpored lokalnih ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru stavke italijanskih železničarjev. Oktobra 2011 je vasice zajelo neurje..***

 CENA po osebi:      139,90 € /min. 40 oseb/        159,90 € /min. 30 oseb/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom; zunanje oglede po program; turistične vstopne takse za Piso, Lucco in La Spezio; prevoz z mestnim avtobusom v Piso; en polpenzion v hotelu turistične kategorije*** v dvoposteljni sobi; vožnjo z vlakom na relaciji La Spezia – Vernazza – La Spezia; turistično vodenje, organizacijo izleta in ddv.

DOPLAČILA: prijavnina, turistična taksa v hotelu cca 2 € na osebo (plačilo na licu mesta)

 PO ŽELJI: enoposteljna soba 25 €; stolp v Pisi; približno 18,00 €; vstopnina v katedralo v Pisi; približno 5,00 €; vstopnini v katedralo in krstilnico; približno 7,00 €; (opomba: predhodna rezervacija za ogled stolpa ni možna)

 OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetno potovanje in veliko nepozabnih vtisov !

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.