SICILIJA- 4 DNI: 30.4.2018

Cena od: 545,00 EUR

SICILIJA

ODHOD: 30. april 2018 | 4 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora v nočnih urah, pobiranje potnikov v Celju in Ljubljani in transfer na letališče Marco Polo v Benetkah. Ob 07.00 direkten polet proti Siciliji. Pristanek v Catanii ob 08:45 uri, vkrcanje na avtobus in krajši krožni ogled CATANIE s postankom na zanimivi tržnici. Nato vožnja do SIRACUSE. Ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom ... Povratek ob vzhodni obali in nastanitev v hotelu nekje v okolici Taormine. Večerja in nočitev.  

2. dan: Po zajtrku najprej vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu, z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja preko notranjosti mimo mest Enna in Caltanissetta. Prihod v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Po ogledu sledi vožnja proti severni obali v turistični in letoviški CEFALU. Ogled nekdanjega srednjeveškega jedra: normanska katedrala, srednjeveška pralnica … Nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja v PALERMO. Ogled mesta: katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), mestno jedro. Še vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Transfer na letališče in ob 16.45 polet proti Benetkam, pristanek ob 18.20. Sledi organiziran avtobusni transfer v Slovenijo do Maribora, prihod v poznih večernih urah.


CENA: 545 EUR pri najmanj 40 potnikih 

             595 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
letalski polet na relaciji Benetke–Catania in Palermo–Benetke z nikocenovno letalsko družbo Volotea, vključen 1 kos ročne prtljage dimenzij 55x40x20 cm do maksimalno 10 kg, 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: arheološko najdišče v Siracusi, dolina Templjev v Agrigentu, za Monreale.

MNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 70 EUR,

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi.

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.