BENETKE Z OTOKOMA MURANO in BURANO: 1.9., 27.10.2018

Cena od: 49,00 EUR

ODHOD-i: 2.6., 1.9., 27.10.2018

Predviden program:

Odhod avtobusa v jutranjih urah z zbirališča po dogovoru (cca. 07,00 ura- Petrol servis Vrtojba).

Vožnja v Italijo ter dalje proti Benetkam. Prihod v Punto Sabbioni, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se prepustili valovom Beneške lagune, ki s svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni ambient.

Najprej bomo obiskali otok BURANO, ki se je v prostoru lagune uveljavil z ročno filigransko izdelavo čipk. Zato bo postanek na otočku, ki ga poleg številnih ročnih delavnic, krase tudi hiše živobarvnih fasad, zelo prijeten.

Kot drugega bomo obiskali največji in najbolj znani otok beneške lagune - otok MURANO, kjer so prebivalci tesno povezani s tisočletja dolgo tradicijo obdelovanja stekla. Stevilne delavnice na otoku so veliko prispevale k razvoju vrhunskega in umetniškega oblikovanja steklarskih izdelkov. Na sprehodu po muranskih ulicah si bomo ogledali številne trgovine, si ogledali steklarsko delavnico in občudovali spretnosti pri nastajanju oblik iz steklene gmote. Morda bomo katerega od izdelkov tudi kupili.

Vožnjo bomo zaključili na trgu Sv.MARKA v BENETKAH, ki ga obkrožajo; cerkev Sv. Marka z znamenitim zvonikom, Doževa in druge palače, … Ogled najpomembnejših mestnih znamenitosti. Prosto. Nato se bomo vkrcali na ladjo in zapluli nazaj na Punto Sabbioni, od koder se bomo z avtobusom po isti poti odpeljali proti domu. Prihod domov v večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !*** *

    CENA:    49,90 €     /min. 40 udeležencev/               59,90 €     /min. 30 udeležencev/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine, stroške ekološke takse za območje Punta Sabbioni, zunanje oglede po programu, ladjiski prevoz na dva otoka in na trg Sv. Marka v Benetkah, pripravo in organizacijo potovanja ter DDV, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje.

DOPLAČILA PO ŽELJI: posamezne vstopnine ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje. 

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 30 oz. 40 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene. 

Želimo vam prijeten dan !

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.