REPUBLIKA SAN MARINO, 14.4. in 27.10.2018

Cena od: 97,00 EUR

ODHOD-a:  14.4. in 27.10.2018       -2 DNI-

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan: LJUBLJANA VRTOJBA – RAVENNA – RIMINI 

Odhod avtobusa ob 05.00 s PETROL servisa v VRTOJBI.

Dan bomo začeli z jutranjo vožnjo proti Benetkam in naprej v Raveno, ki se ponaša z najlepšimi bizantinskimi mozaiki na svetu. Najpomembnejši dokaz je Basilica di s. Vitale. Zgrajena je bila leta 547, kiti se z dvema vsebinskima motivoma mozaikov: biblijskim in posvetnim. Slednji prikazuje cesarja Justinijana in ženo Teodoro, žensko dvomljivega slovesa. Danes bi se najbrž pogosto pojavljala v rumenem tisku, saj naj bi bila v mladosti kurtizana in cirkuška artistka. Cesar je moral s poroko počakati do smrti svoje matere, ker je tej poroki ostro nasprotovala. Njuno poznejše vladanje pa je povezano s številnimi spletkami in korupcijo. Številni odlični mozaični motivi so še v: Mausoleo di Galla Placidia, Basilica di s. Apollinare Nuovo, Basilica di s. Apollinare in Classe (v bližini mesta), krstilnica Ariani in Teodorjeva grobnica za katero je značilna njena 300 tonska streha, izklesana iz enega samega kosa kamenja. Ustavili se bomo v sedanjem središču mestnega življenja, kjer se iz številnih mestnih kavarnic širijo vonjave po italijanski kavi in raznovrstnih toplih sendvičih. Po ogledu bomo nadaljevali do Republike San Marino. Med sprehodom skozi staro mestno jedro bomo videli baziliko San Marina, mestno hišo, številne cerkve ter trge nad katerimi se dvigujejo bogate meščanske palače, ulice pa vodijo v številne trgovinice. Državica prodaja različna vina in žgane pijače ter tobak, sem prihajajo tudi številni filatelisti in numizmatiki. Sledi vožnja v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO – VRTOJBA - LJUBLJANA

Po zajtrku bo sledila vožnja do slikovitega mesteca Gradara. Srednjeveško naselje iz 13.stol. z ohranjenim obzidjem in gradom v svoji Božanski komediji opeva že Dante. Grad je povezan s tragično ljubezensko zgodbo med Paolom in Francesco. Sprehodili se bomo skozi staro mestno jedro in prišli do gradu, ki si bomo ogledali. Nadaljevali bomo v Urbino, ki velja za enega lepših italijanskih mest. To dokazuje tudi uvrstitev na seznam dediščine Unesco. Eden najvplivnejših meščanov je bil grof Montefeltro, ki je s svojim bogastvom in smislom za lepo v mesto privabil številne slavne in nadarjene umetnike, ki so njegov dvor preoblikovali v enega najbogatejših v Evropi. Renesančna palača Palazzo Ducale je eden najlepših primerov v tej arhitekturni smeri. Danes je v njen nastanjena galerija, ki hrani umetnine velikanov renesančnega slikarstva. Mesto slovi kot rojstni kraj slikarja Rafaela, katerega neprecenljiva dela krasijo številne stene v Rimu, Vatikanu ter najpomembnejših svetovnih galerijah. Po ogledu mestnega jedra in postanku za samostojne oglede, sledi sledi vožnja proti domu. Prihod je predviden v poznih večernih urah.

*** Dokončni razpored ogledov bo vodič določil na mestu samem, tako da bo program kar najbolje usklajen z vremenskimi razmerami in urniki za ogled spomenikov. Vendar pa zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa !*** * 

CENA: 97,00 €     /minimalno 45 udeležencev/    112,00€ / minimalno 35 oseb/

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom na relaciji po programu, cestnine in ostale pristojbine; 1x polpenzion v hotelu *** na območju Riminija (dvoposteljne sobe TWC), vstopnino v grad Gradaro, zunanje oglede po programu brez vstopnin, osnovno nezgodno zavarovanje, stroške prijavnine, kvalitetno vodenje, organizacijo in priprave izleta ter DDV.

Obvezno doplačilo na recepciji hotela: komunalna mestna taksa cca. 1€ - 4€ /os/dan

DOPLAČILA PO ŽELJI:  V agenciji: enoposteljna soba po predhodni najavi 25€, riziko odpovedi, vstopnina za galerijo v Urbinu 7€, vstopnina za mozaike v Ravenni 10€ ter na poti vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

OPOZORILO: Najmanjše število potnikov potrebno za izvedbo izleta je 35 udeležencev.

V primeru manjšega števila udeležencev si pridržujemo pravico do ustreznega povišanja cene !

Želimo vam prijetno potovanje in veliko novih doživetij !

 

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete tukaj.